הסבר מושגים מפענוח MRI

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

01/02/2019 | 00:21 | מאת: דניאל

שלום רב עברתי לפני כמעט שנה תאונת דרכים ומאז סובל מכאבי גב והקרנות קלות בטוסיק וברגלים, היו לי כמה פעמים התקפים של כאבי גב חזקים למשך שבוע עם תרופות למשככי כאבים. ביצעתי MRI ע"ש מותני והייתי מעוניין להבין את המשמעות של המושגים: 1.התייבשות של הדיסקים L4-S1? 2. L3-L4: בלט דיסק קל מסביב.נקבים לא מוצרים.התעלה הספינלית לא מוצרת. 3. L4-L5: בלט דיסק מסביב עם לחץ קל. קרע באנולוס פיברוזוס אקסטרה-פורמינלי משמאל.נקבים לא מוצרים.התעלה הספינלית לא מוצרת. 4.L5-S1: פרוטרוזיה דיסקלית אחורית נושקת לשק התקלי.נקבים לא מוצרים.התעלה הספינלית לא מוצרת. אשמח להבין מה ההבדל בין בלט דיסק לפרוטרוזיה ומה המשמעות של הקרע ב l4-l5. ומה המשמעות של התייבשות דיסק. תודה רבה ד"ר.

בלט דיסק ופרוטרוזיה זה אותו דבר (עברית ואנגלית), קרע ב L4-5 ז"א שהדיסק פרץ פעם, דיסק שהתייבש משמעו שאיבד מהנוזלים ומהנפח שלו.

11/02/2019 | 12:24 | מאת: דניאל

תודה על תשובתך. אמרת שקרע בדיסק משמע שהוא פרץ בעבר, אז מדוע כתוב בפענוח בלט דיסק ולא פריצת דיסק? אני מדבר על מיקום l4-5. הייתי שמח להבין

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק