סיטי מותני

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

25/06/2018 | 22:19 | מאת: ליטל

שלום, אבא שלי בן 72 סובל מכאבי גב תחתון / מותני, הולך קיפוטי,באיטיות ואי יציבות וכבדות וכאבים עזים רגל שמאל. בוצע CT הנ"ל, בדיקת סי טי עמוד שדרה מותני: ט.מ. של עמוד שדרה מותני:L1-S1 מודגמת סקוליוזיס קלה קמורה לשמאל ועמדה היפר-לורדוטית. המבנים הגרמיים שמורים. דיסקופתיה ניוונית נראית לכל האורך. D12-L1: מודגמת רטרוליסטזיס קלה דרגה 1. בלט דיסק אחורי דיפוזי לוחץ מעט על קדמת השק ומיצר את הפורמן מימין עם לחץ על מוצא שורש העצב ההקפי. L1-L2: בקע דיסק אחורי יותר לשמאל גורם לחץ ניכר על השק ועל שורש העצב L2 משמאל, הפורמן מימין מוצר ע"י זיזים ובלט דיסק לתוכו. L2-L3: בקע דיסק פרא-צנטרלי שמאלי מסוייד לוחץ על השק ועל שורש העצב L3 משמאל. הפורמינות פתוחים. L3-L4: בלט אנולוס שטוח משיק לשק. התעלה והפורמינות במימדים תקינים. נראית הסתיידות בדורה האחורית בגובה זה, יתכן מנינגיומה קטנה בקוטר כ- 3.5 מ"מ. L4-L5: בלט דיסק אחורי דיפוזי לוחץ מעט על קדמת השק ומיצר את הפורמינות משני הצדדים. עיבוי דו"צ של הליגמנטה פלאבה לוחץ מעט על השק במישור הקורונלי. שינויים ניווניים היפרטרופים נראים בפסט השמאלי. L5-S1: בקע דיסק אחורי מרכזי קל לוחץ מעט על קדמת השק. התעלה והפורמינות במימדים תקינים. שינויים ניווניים נראים במפרקים הפצטליים משני הצדדים. 1. האם יש לטפל בממצאים אלו? 2. L1-L2: בקע דיסק אחורי יותר לשמאל גורם לחץ ניכר על השק ועל שורש העצב L2 משמאל, הפורמן מימין מוצר ע"י זיזים ובלט דיסק לתוכו. - האם לטיפול ? 3. האם החוליות שצויינו משהו מקושר לכאבים ונוקשות רגל שמאל? ואם כן מה עושים? אשמח לתשובה.

שלום רב, תודה על דאגתך לאביך. אני מטפל בבני אדם ולא בצילומים, אין משמעות לתאור של הממצאים בלי לבדוק את אבא. אצלי או אצל מישהו אחר.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק