כאבי צוואר עם הקרנה לשמאל

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

21/06/2017 | 20:56 | מאת: נירו2

שלום ד"ר , כאבי צוואר. מקרין לשכם ולאורך יד שמאל עם החמרה לאחרונה. אודה לך על הסבר לממצאי בדיקת MRI של ע"ש צווארי: מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה ללא צניחה של הטונזילות מתחת לפורמן מגנום. ללא עדות לתמטים , תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות. יישור לורדוזיס טבעי עם אנגולציה קיפוטית קלה סביב C6-C5 . ללא עדות למסה פרה או פרה ורטברליות. חוט השדרה בעובי תקין ללא עדות לאותות חריגים מתוכו. הודגמו אותות תקינים ממח עצם חולייתי. בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקלים: C2-C1 - בגדר הנורמה. C3-C2 - בגדר הנורמה. C4-C3 - בלט דיסק אחורי עם לחץ קל על השק הדוראלי. C5-C4 - בגדר הנורמה. C6-C5 - בלט דיסק אחורי מלווה בבקע פראמדיאני משמאל עם לחץ עלך השק הדוראלי, החוט והצרות ניכרת של מוצא הפורמינה הנאורלית משמאל עם לחץ על העצב העובר. C7-C6 – בלט דיסק אחורי עם לחץ על השק הדוראלי. D1-C7 – בגדר הנורמה. התרשמות:בלטי דיסק כמתואר המשמעותי ב-C6-C5 שאף לוחץ את התעלה ואת החוט. כרגע אני לפני הזרקה תחת שיקוף והומלץ לי ניתוח דיסקוטמיה ללא קיבוע . אודה לך על דעתך בנושא .

הבעייה נמצא בגובה C5-6 . אם טיפולים שמרנים לא יעזרו ניתן לבצע ניתוח אנדוסקופי.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק