בהמשך לשאלה על המטומה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

25/12/2014 | 09:24 | מאת: אושר

אתמול הייתי אצל רופאת הנשים שלי וראינו עובר חיוני לגמרי ברוך ה', הדימום פסק ועכשיו יש הפרשות חומות וכאבי בטן איומים... הבנתי שהכאב נובע מהדימום ושזה בסדר כל עוד ההריון חיוני. היא הפנתה אותי לדופחר עורקי הרחם בשבוע 16, לפני שאגיע להיי ריסק. אבל מה שמטריד אותי הן ההפרשות החומות שמאתמול בלילה הפכו להיות ממש צמיגיות (בדומה לפקק הרירי) וממש כמו חוטים דקים דקים... זה בסדר? כך נראה דם שנקרש? אני משתגעת. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
25/12/2014 | 16:00 | מאת: ד"ר אלי רימון

לא מטריד, זה שאריות דימום

26/12/2014 | 00:11 | מאת: אושר

לצערי הרב הדימום חזר, ממש כמו וסת. הרופאה שלי הנחתה אותי שבמידה והדימום חוזר עליי לקחת נרות פרוגסטרון לתמיכה להריון למשך שבועיים. הוסברו לי תופעות הלואי של ההורמון, הוסבר לי כיצד ומתי לקחת אותם, אך דבר אחד לא הבנתי- עד כמה זה באמת עוזר לדימום להיפסק? והאם באמת יש קשר בין הנרות לבין הדימום? לא עשיתי בדיקת דם לרמת פרוגסטרון כך שאין לנו אינדקציה אם הוא נמוך או גבוה. מצב שני, יש לי טרומבוציטופניה קלה (בד"כ מעל 100K) ונאמר לי במיון נשים שייתכן כי זה קשור לדימום הרחמי. בכל מקרה, האם עליי לשוב להיבדק בשנית לאור הדימום שהתחדש? אין תופעות אחרות מלבד כאב בטן (ממש כמו בפעם הקודמת).

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה