פורום הריון ולידה - הלל יפה

פורום זה יעסוק במגוון נושאים בתחום ההריון והלידה, ביניהם: הריונות בסיכון, טיפול מילדותי, הפלות, בריאות האם והעובר, אולטרה-סאונד, בדיקות במהלך ההריון, סיבוכי הריון, מעקב הריון, ניתוחים קיסריים, אמצעי מניעה ועוד. כל מה שרציתם לדעת, זה המקום וזה הזמן. צוות המומחים שלנו ישמח לעמוד לרשותכם.
19452 הודעות
18072 תשובות מומחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה

01/08/2019 | 07:13 | מאת: חגית

שלום נקלטתי להריון ראשון... יש לי כמה שאלות: 1. בדיקת בטא ביום ה14 לביוץ = 109. זה טוב? 2. האם אני צריכה להמשיך לעשות בדיקות בטא? זה הריון ספונטני ואין לי עבר מיילדותי. 3. מה הצעד הבא שלי עכשיו?

לקריאה נוספת והעמקה

1. כן 2. אין צורך . בשעה טובה 3. לכי בעוד שובעיים לרופא המטפל לעשות US ולקבל הנחיות בהצלחה

31/07/2019 | 16:07 | מאת: מירי

צהריים טובים. כרגע אני אמורה להיות בשבוע 9. לפני שבוע וחצי נצפה עובר מתאים לשבוע 6+1. כעבור שבוע ( יום א׳ האחרון) העובר לא גדל ונשאר שבוע 6 עם דופק חלש. היום נצפה כי נפסק הדופק. כביכול אני כבר 3 ימים לכל ביותר עם עובר שאינו בר חיות. התור לרופא שלי ביום ראשון, על מנת להחליט כיצד לסיים את ההריון. האם זה לא מסוכן מבחינת זיהום להסתובב ככה עד אז? מציינת שאין כמעט דימום. דל מאוד

לקריאה נוספת והעמקה
31/07/2019 | 16:09 | מאת: מירי

שכחתי לומר שישנם קצת כאבי בטן תחתונה.

ראשית צר לי לשמוע. אין סיכון מוגבר. יכול להיות שתתחילי הפלה טבעית לבד עם דימום וזה מצוין. אם לא יציעו לך כדורים או גרידה. למעט הקושי הנפשי בהמתנה אין סיכון ממשי בימים האלה.

31/07/2019 | 13:42 | מאת: יערה

שלום, לאחר כאבים מיחסי מין אובחנתי אצל רופאת נשים שיש לי שאריות קרום בתולין שגורמות לכאבים. האם בלידה זה עשוי להוות בעיה או גורם לכאבים נוספים? שמעתי ממישהי שהסירו לה במהלך קיסרי את השאריות של הקרום. האם גם בלידה רגילה עושים זאת? תודה רבה.

בלידה רגילה השאריות מתבקעות .אין צורך להסירן מראש.

30/07/2019 | 16:46 | מאת: טוי

אני עובדת בחנות בה הדלפק בגובה הבטן התחתונה, ועליו מכשיר ברקוד שמוציא אור אדום (כמו בסופר וכו..) המכשיר מופנה כלפי העובדות ואני בתזוזה כל הזמן, כך שיוצא שהאור האדום עובר על גבי הבטן ההריונית שלי כל רגע. האם יש סכנה בכך??? האור הזה מסוכן לעובר באיזושהי צורה?? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין בזה סיכון

שלום רב יש לי נשירת שיער מאוד רצינית ואני בהריון כרגע בשבוע 14 האם מותר לי לקחת תוסף תזונה רוטס HR? שמעתי שהוא מעולה למצב הנוכחי שלי. במידה ולא אותו יש משהו שאני יכולה לעשות שיכול לעזור לי? אני ממש חוששת מזה שאם ככה יש לי נשירה עכשיו מה יקרה אחרי הלידה? השיער שלי ייגמר.. :/ תודה רבה מראש :-)

לקריאה נוספת והעמקה

בדרכ יש הטבה בנשירה בהריון. מציעה שתעשי בדיקות דם מקיפות בטרם תיקחי תוספים. אני לא בקיאה במרכיבי רוטס HR ולכן איני יכולה להמליץ או לשלול.

29/07/2019 | 19:10 | מאת: איולה

הריון ראשון, שבוע 19. לפני כמה ימים היתה לי סחרחורת די חזקה מהבוקר עד הערב, ממש תחושה שעומדת ליפול.. לקראת הערב הסחרחורת נרגעה אבל התחילה תחושה מוזרה ביד ימין, שהפכה לנימול שהפך לעקצוצים.. ואז התחילו גם עקצוצים ברגל ימין ובפנים בצד ימין. למחרת התופעות נעלמו מלבד מעט סחרור. האם עכשיו (ארבעה ימים אחרי) עלי לבדוק את התופעה לעומק או שזה הגיוני/מוכר בהריון?? היתי אצל הגניקולוגית היום שהפנתה לנוירולוג.. אבל התור הקרוב לנוירולוג יהיה רק בנובמבר..

לקריאה נוספת והעמקה

לחלוטין מצריך בדיקה. נסי להקדים את התור או היבדקי דרך חדר מיון

29/07/2019 | 09:14 | מאת: לירון

היי, אני כרגע בשבוע 9 ביצעתי אולטרסאונד בשבוע 7 וחצי ונצפה דופק ושק הריון תקין. האולטרסאונד הבא שלי הוא בשבוע 12 מה שאומר ש 5 שבועות אין לי מושג מה קורה בפנים וזה מרגיש הרבה זמן עד לבדיקה הבאה. האם אני אוכל לקבוע תור ופשוט להגיד שאני רוצה אולטרסאונד להיות רגועה?

לקריאה נוספת והעמקה

בוודאי

שלום, אני בהריון שני. מכיוון שבהריון הקודם הבת שלי נולדה (שבוע 40+2) במשקל 2.6 ק"ג הגניקולוגית המליצה לי הפעם להתחיל נטילת מינון נמוך של אספירין החל משבוע 12. יש לציין שההריון הקודם היה תקין ללא רעלת או סכרת והלידה הייתה רגילה לחלוטין. שאלתי היא האם זהו אכן טיפול מקובל והאם בהתחשב בנתונים של ההריון הקודם הטיפול אכן רצוי?

לקריאה נוספת והעמקה

בדכ נהוג לבצע ברור של נוגדנים ל APLA. אבל גם אם הם שליליים זה טיפול מקובל למדי, אך אינו מנדטורי.

28/07/2019 | 13:25 | מאת: לילי

אני ובעלי טסנו לתאילנד באפריל הבנתי שיש שם את חיידק הזייקה ומומלץ לחכות לפני שנכנסים להריון כמה זמן צריך לשמור ?

לקריאה נוספת והעמקה

למיטב ידיעתי אין כרגע אפידמיה של זיקה המצריכה המתנה. עלייך לברר אצל רופא זיהומיות ליתר בטחון

28/07/2019 | 11:11 | מאת: מרי

שלום בת 31. ברקע רפלוקס נפרופתי, קראטינין תקין. קיים 240 ג׳ חלבון בשתן. בעבר הפלה יזומה בשבוע 8, והפלה טבעית שבוע 4+ 6 כרגע בהריון לא תקין לפי US. ווסת אחרונה 28.5.19 העובר עם דופק חלש מתאים לשבוע 6+0. יש דימום קל לסירוגין מרגע של גילוי הריון. נאמר לי ע״ י הרופא לבצע בעוד מס׳ ימים סונאר ואז נחליט כיצד לסיים את ההריון. יש לי שאלות בבקשה אשמח לתשובות . 1. מה הסיבה שזה קורה? שהעובר מפסיק להתפתח ואם יש לי צורך לפנות למרפאת הפלות בשלב זה? 2. האם אני יכולה לחכות שהוא יצא לבד בלי התערבות תרופתית או ניתוחית.

לקריאה נוספת והעמקה

1.אין דרך לדעת. יש סיבות רבות. חלקן נעוצות בעובר עצמו חלקן בבעיות אמהיות. לאור גילך, למרות שמדובר רק בשתי הפלות אפשר לבצע ברור אמהי ראושני במרפאת הפלות חוזרות 2. אפשר להמתין אבל אין דרך לדעת כמה זמן זה ייקח וכן ייתכן דימום משמעותי. אני מציעה כן לטפל כדי שתוכלי להמשיך לברר ולנסות תשוב.

למה יש לי כאבי שדיים ובחילות וכאבי בטן שמגיעים אליי בהתקפיים ? סיימתי את המחזור השבוע מתאריך 17/07/2019 ועד לתאריך 24/07/2019 וכבר יומים הכאבים ואני לא מצליחה להבין מדוע ?

לקריאה נוספת והעמקה

לעיתים זה כאבי ביוץ ולעיתים ממקור אחר. עלייך להיבדק . אין לי דרך לאבחן אותך מרחוק.

26/07/2019 | 10:59 | מאת: פאולה

שאלה שלי עם הריון כזה יכולה לתפתח אני שבוע 4 +3 ימים נקלטתי להריון אמור לעבור היסטרוסקופיה ניתוחית שבוע הבא , עכשיו כמה ימים לפני הביוץ העברתי היסטרוסקופיה אבחנתית ,וזה מה שרשם-חלל הרחם-קושי בהגמה מלא עקב היותה כאובה, אך משמאל נראה תקין הודגם פתח חצומרה מימין באיזור האיסטמוס נראה כעיבוי/הדבקות גסה.

לקריאה נוספת והעמקה

יכול להתפתח. עלייך להמתין

יכול להיות דימום טיפה בהתחלה? בנתיים בניגוף לא משהו מטורף לא צריך תחתונית אפילו והיה רק פעמים כזה וזהו יכול להיות שזה מהרחם בגלל הדבקות

בהחלט יכול להיות

25/07/2019 | 21:58 | מאת: קרן

שלום,בת 41 ,עברתי הפלה בדצמבר האחרון בשבוע 7 ללא דופק עם ציטוטק.כעת מחזור אחרון ב26/5/19 שבוע 8.4 יומיים עם הפרשות ורודות בניגוב שהולכות ומתכהות.הייתי היום אצל הרופאה בפעם הראשונה ,נצפה שק הריון עם חלמון ללא עובר.נדרשתי לשוב בעוד שבוע-אני שומרת טהרה כך שתאריך הוסת הוא מדוייק שאלתי האם יש סיכוי לדעתך שתהיה התפתחות או שזה דיי אבוד?

לקריאה נוספת והעמקה

בוודאי שיכול להיות תקין. לעיתים ההשרשה מאוחרת יותר ממה שאת חושבת.

25/07/2019 | 14:24 | מאת: אדוה ר.

שלום, אני בת 33 עם ילדה אחת בת שנה וחצי הריון ולידה תקינים ובריאה בדרך כלל. בתקופה של כמה החודשים האחרונים עשינו מאמצי כניסה להריון באופן טבעי ללא טיפולים, והיו 2 הריונות כימיים לכן ביצעתי בדיקות דם לפני חודש שהעלו חשד גבוה לתסמונת אנטי פוספולידפידים וקרישיות יתר. מקובל לבצע בדיקות חוזרות לאחר 3 חודשים כדי לאמת את קיום התסמונת. אך אני בהריון בשבוע 4 כפי שגיליתי אתמול. הייתי אצל שני המטולוגים וקיבלתי שתי חוות דעת שהלמו גם את חוות הדעת של הגניקולוג שלי והיא שעליי ליטול אספירין עד להריון ולאחר כניסה להריון זריקות קלקסן. התור המוקדם ביותר לגניקולוג הוא עוד שבוע וחצי, וטרם נטלתי אספירין עד כה. האם נכון להתחיל ליטול או להמתין למרשם לזריקות קלקסן, שאלתי היא האם זה בטוח ליטול אספירין בשלב של הריון בשבוע 4? כמו כן, הרוקח הציע אספירין במינון של 75 מ"ג תחת שם גנרי אחר או אספירין מקורי במינון של 100 מ"ג. אני לא יודעת איזה מינון יותר מתאים לי, אני שוקלת 62 קילו, אם יש למשקל בכלל משמעות. נטיתי לקנות 100 מ"ג רק בגלל שבטחתי יותר בשם המוכר של התרופה אספירין, אבל אני כלל לא בטוחה שזה צריך להיות השיקול.

לקריאה נוספת והעמקה

קודם כל בשעה טובה. ממה שאת מתארת יש לך נוגדנים חיוביים אך אינך עונה על קריטריונים של התסמונת. עם זאת לא נחכה שתעני עליהם (כדוגמת הפלות וכו). לכן עלייך ליטול את האספירין. 75 או 100 לא ממש משנה ולא תלוי משקל. לאחר שתהיי אצל הרופא נשים ותראו דופק יתחילו לך קלקסן. מבחינת בטיחות אין ספק שבטוח יותר ליטול בנוכחות APLA מאשר לא ליטול. וכמובן מעקבהריון בסיכון. בהצלחה!

25/07/2019 | 12:55 | מאת: חלי

הריון שבוע 17 עד לפני שבועיים נאמר לי שליה אחורית ופתאום בשבועות האחרונים נאמר לי שהיא קדמית האם יתכן דבר כזה

לקריאה נוספת והעמקה

לא סביר. אחד מהם טועה. אבל זה לא ממש משנה. חכי לסקירה המאוחרת.

24/07/2019 | 13:37 | מאת: ליל

היי, הוצאתי התקן נחושת ב23.6, עם ההתקן מחזור היה של 26 ימים, כאשר וסת אחרונה היתה ב8.6. ביוץ ב28.6 וב7.7 כבר קיבלתי בדיקת הריון חיובית. ביצעתי בדיקת בטא שיצא 514 ב14.7, כשבוע אח''כ. ביצעתי אולטרסאונד ראשון ב22.7 ונמצא שק הריון ללא עובר. הרופא טוען שלפי וסת אחרונה אמור להיות שבוע 6 אך השק בגודל שבוע 4. אחזור לאולטרסאונד נוסף בעוד 3 שבועות . כיצד ייתכן, אם אני יודעת בוודאות שהביוץ היה ב28.6 שאני בשבוע 4 אם הכל תקין? האם כדאי להקדים את האולטרסאונד? והאם אכן יש סיבה לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

לעיתים ההשרשה מאוחרת. חכי ל US בעוד שבוע והמצב יתבהר.

24/07/2019 | 11:09 | מאת: שירן

היי, שבוע 9 ב''ה בשבוע 7 וחצי בדיקת דופק והכל תקין. אני לא מרגישה בהריון ,אין לי בכלל בחילות או הקאות,הדבר היחידי אולי קצת עייפות יותר מהרגיל. האם זה אומר משהו על תקינות ההריון?

לקריאה נוספת והעמקה

לא. זה תקין.

23/07/2019 | 20:17 | מאת: חן

היי, אני בת 26 בהריון ראשון , שבוע 8. בבדיקת דם גיליתי שיש לי Rh שלישי ובדיקת indirect coombs יצאה שלילית. קראתי והבנתי שאני צריכה זריקה בשבוע 28. השאלה שלי האם תקין שהבדיקה של הקומבוס יצאה שלילית? ז"א זה טוב שהיא תצא תמיד שלילית במקרה שלי? שאלה שנייה האם כרגע אני צריכה לדבר עם רופא להתייעצות כלשהי? או פשוט בשקיפות עורפית עוד 4 שבועות לשאול ולהתייעץ ואין כל דחיפות ?

הקומבס השלילי הוא טוב לך. אין צורך בהתייעצות רק המשך מעקב.

22/07/2019 | 21:00 | מאת: אור

היי שבוע 9 התחלתי לסבול מריחה בבטן, ככל הנראה בגלל שימוש בקרם חדש לסימני מתיחה. הפריחה לא מתפשטת אך עדיין באותו מצב. מעוניינת לדעת אם מותר להשתמש הקרם בפנטן פלוס המיועד להקל על גירויים קלים בעור. מדובר במס שטחים בקוטר של 4 סמ בבטן.

לקריאה נוספת והעמקה

אין בעיה

22/07/2019 | 10:33 | מאת: שומרוש

אני משתמשת במכשיר מריטה חשמלי (אפילציה, אפיליידי וכו), על גבי הבטן ההריונית שלי.. המכשיר למעשה מורט, עושה רעש חזק ורטט רב. אין בו קרינה או חום, ללא חומרים משום סוג. משך ביצוע הפעולה כ 4 דקות סה"כ. האם יש בכך סכנה כלשהי לרווחת העובר?? האם רעש ורטט חזקים מזיקים לו איכשהו???? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

הרעש והרטט אינם מסוכנים. לא מכירה את המכשיר עצמו אז לא יודעת להעיד. מהתאור שלך נשמע שאינו בעייתי.

21/07/2019 | 22:51 | מאת: ענת

שלום, הבדיקה היום צוואר הרחם היה 23 ואני בשבוע 29. האם תקין ואפשר עדין לחכות ולא לקחת תמיכה וגינלית?

זה גבולי. התקין הוא עד 25. אני לא יודעת מה היה קודם. אם חל קיצור יש מקום לשקול טיפול בנרות. מאחר ואת בשבוע מתקדם אין הכרח ניתן לבצע מעקב בלבד.

21/07/2019 | 19:50 | מאת: מיכל

בסקירת מערכות 1 שביצענו באופן פרטי אצל רופא מומחה הוא ציין כי נצפה TR ו MR בלב ובדר"כ זה מסתדר עד הסקירה המורחבת. לא ניתן הנחייה מפורשת לביצוע אקו לב עוברי. האם יש צורך שנעשה עוד לפני הסקירה המורחבת?

לקריאה נוספת והעמקה

המתיני למאוחרת . ממילא אקו עושים אחרי שובע 20.

שלום, אני בוחנת אפשרות ליסוע לטיול בהודו - כשאהיה בשבוע 12. האם זה מסוכן ? האם מותר/צריך להתחסן ? תודה.

אין בעיה בנסיעה. אבל יש אזורים שונים עם אזהרות שונות. גשי למרפאות מטיילים ובהתאם החליטי אם יכולה לנסוע.

21/07/2019 | 13:53 | מאת: א

שלום, 1. כאשר הייתי בשבוע 12 להריון, יום אחד הגעתי לעבודה והיה ריח חזק של צבע, מסתבר שיום לפני צבעו את המקום בצבע שמן )שדיללו אותו בטרפנטין ככל הנראה(. מההתחלה הרגשתי מהריח הזה לא טוב וגרם לי לתחושה לא טובה בקנה הנשימה. אחרי 4 שעות הלכתי הבייתה, באמצע קצת יצאתי לנשום אוויר. האם זה שהייתי שם כמה שעות יכול לגרום חס וחלילה לנזק או למומים בעובר? אני עובדת שם פעם בשבוע כך שזה היה רק יום אחד למשך 4 שעות. עכשיו אני בשבוע 14 ובאולטראסאונד שעשיתי לפני שבוע בשקיפות עורפית היה תקין והעובר בסדר אבל עדיין לא עשיתי סקירה. 2. ממש בתחילת ההריון הייתי במדורה בל"ג בעומר, רוב הזמן לא הייתי ליד העשן והיינו בשטח פתוח כך שלא היה ריח של מלא עשן באוויר, אבל לעיתים העשן עף עלי עם הרוח, האם החשיפה הזאת יכולה לגרום למומים בעובר חס וחלילה? תודה רבה

לא סביר שנגרם נזק מהחשיפה שתארת

21/07/2019 | 07:47 | מאת: איולה

שלום, אני בשבוע 17 . ברצוני לשאול כמה שאלות.. 1. האם באמת קיים סיכון לעובר במקלחת חמה? שומעת גרסאות שונות... מתקלחת במים רותחים גם בקיץ.. רגילה לתחושת סחרור קלה ביציאה מהמקלחת. האם זה אכן מסוכן?? 2. תחושת חום והזעה בישיבה בחוף הים.. איך יודעים מה הגבול בו יש להמנע משמש/חום ?? האם יש פרק זמן מסויים שמותר באופן רשמי? 3. אני נוטלת מידי יום פרנטל. כדאי להוסיף משהו מעבר? אומגה 3 ? ויטמין כלשהו? 4. האם לאחר מאמץ, כמו נקיון ושטיפת רצפה, לגיטימי להרגיש כאבים בבטן תחתונה למשך כמה שעות?? או שזו נורת אזהרה כלשהי?

לקריאה נוספת והעמקה

1.אין בעיה במקלחת חמה 2. השמש מסוכנת בלי קשר להריון... כל עוד את שותה ומרגישה טוב סביר כי חום הגוף שלך לא יעלה מעל המסוכן 3. פרנטל זה מצוין. אם יש חוסרים אחרים (כדיא לבדוק) מוסיפים בהתאם. לרוב צריך עוד ברזל 4. לגיטימי אבל כדאי להיבדק לראות שזה לא מתפתח. בהצלחה!

19/07/2019 | 22:20 | מאת: שרון

17/7: Fsh 4.2U/L LH 4 U/L פרוגסטרון 1.27nmol/l אסרדיול 1329 pmol/l 19/7: FSH 7.3U/L LH 5.1 U/L פרוגסטרון 2.86nmol/l אסטרדיול 548pmol/l האם היה ביוץ בין הבדיקות?

לקריאה נוספת והעמקה

להבנתי לא

17/07/2019 | 20:09 | מאת: טליה

ד"ר שלום רב ביצעתי היום בדיקת העמסת סוכר 50 וקיבלתי תוצאה 132. האם אצטרך לעבור בדיקת העמסה 100? יש לציין שאכלתי מעט לפני הבדיקה חצי כריך. האם היה עדיף להיות בצום?

לקריאה נוספת והעמקה

אין צורך בצום. 132 היא תוצאה תקינה אך בגבול עליון של הנורמה. אם יש לך גורמי סיכון אחרים - השמנה, סכרת במשפחה, עליה משמעותית במשקל עד כה, סוכר בצום גובלי בתחילת ההריון - הייתי עושה את ה 100. אם לא - זה תקין.

17/07/2019 | 19:26 | מאת: שקד

שלום, יש לנו בן בן 10 חודשים. אנו מעוניינים בהריון נוסף. אני ללא אמצעי מניעה אך מניקה. טרם הגיע מחזור מאז הלידה. האם על מנת להכנס להריון צריך להפסיק להניק? אם לא קיבלתי מחזור זה אומר שאין ביוץ? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

אם לא קיבלת ווסת אזי אינך מבייצת ולא תוכלי להרות. לרוב עם חלוף החודשים ההנקה פוחתת ותוכלי לקבל ווסת ולהמשיך להיניק ולנסות להרות. בהצלחה!

17/07/2019 | 09:22 | מאת: ללה

הריון שבוע = החל משבוע 7 נצפתה המטומה בשבועות האחרונים נאמר לי שזוהי היפרדות קרומים 50*1 רציתי לדעת האם ממצא כזה בשבוע 15+מראה על אפשרות של בעיה בעובר

לקריאה נוספת והעמקה
17/07/2019 | 12:59 | מאת: חגית

היי אני לא רופאה רק רציתי לומר לך שהיה לי בדיוק את אותו הדבר (אפילו באותם שבועות...) וילדתי תינוקת בריאה ומקסימה קצת מוקדם מדי אבל בסופו של דבר הכל בסדר איתה תרגישי טוב... והריון קל

היפרדות קרומים אינה בהכרח מובילה לבעיה. מצריך מעקב בלבד. לרוב הלידה מתרחשת בזמן ואין קשר לבעיה בעובר.

היי אני חודש לאחר קיסרי היה דימום בערך כשלושה שבועות לא דימום רציני פחות ממחזור ולאחר מכן בפיפי ללא דימום היו כרישי דם חום כהה בבדיקה אצל רופאת הנשים היא אמרה שהרחם לא נקי ויש שאריות שיליה השאלה שלי היא איך לא מנקים בקיסרי את הרחם ומשאירים שליה ואם אין דימום או כאבים יש אפשרות שהיא טעתה ואין באמת שאריות ואם הם יצאו לבד או שחייב התערבות רפואית תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

בדרך כלל אכן הרחם נקי אחרי שארית, אבל זה אל בלתי אפשרי שנשארת שארית. אם הדימום פסק המתיני לווסת . לרוב זה יוצא. אם לא - עלייך לגשת להערכה במכון US ולשקול ביצוע היסטרוסקופיה להוצאת השארית.

16/07/2019 | 13:48 | מאת: לו

שלום אבו בשבוע 11+5 כבר שבועיים יש לי צריבה חריפה בנרתיק מגיעה יום יומיים ונעלמת יום יומיים וחוזרת מה זה יכול להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

יכול להיות מדלקת בשתן ועד דלקת בנרתיק/פטריה. לכי להיבדק.

16/07/2019 | 21:45 | מאת: לוסי

עשיתי בדיקת שתן אין דלקת

15/07/2019 | 21:27 | מאת: אורי

האם אני לפני ביוץ? Lh 0.8 פרוגסטרון 0.4ng/ml אסטרדיול 199pg/ml תודה

לקריאה נוספת והעמקה

את לפני ביוץ

15/07/2019 | 20:50 | מאת: רינת

אני לאחר ניתוח קיסרי, אמרו לי להגיע לביקורת בעוד 6 שבועות שאלות: 1. מה בודקים בביקורת זו? האם כל רופא נשים יכול לבצע את הבדיקה או שעדיף בבית חולים שבו בוצע הניתוח? 2. רוצה ללדת שוב בקיסרי - האם מספיק לחכות 6 חודשים עד שאכנס שוב להריון או שאפשר פחות מ6 חודשים? 3. האם יבצעו חתך בחתך הקודם גם בעור וגם ברחם?

לקריאה נוספת והעמקה

מזל טוב! 1. כל רופא נשים יכול לבצע אין צורך להגיע לבית חולים 2. ההמלצה היא שנה וחצי בין לידה ללידה אבל זה תלוי בגילך ובמצבך הכללי. 6 חודשים זה גן בסדר בסיטואציות מסוימות 3. עושים את אותו חתך בד"כ בהצלחה!

15/07/2019 | 20:14 | מאת: מוטי בניאס

אשתי חולה בסרטן המעי גרורתי, היא כבר ללא טיפולים עקב מצבה הגרוע. קשה לה לאכול ולמרות המעט יוגורט שהיא מצליחה להכניס לגוף, היא מקיאה נוזל ירוק. מה זה אומר ?

לקריאה נוספת והעמקה

אני מצטערת . אני לא הכתובת לשאלה

15/07/2019 | 16:56 | מאת: אור

16-18 יום מהביוץ.? ידוע יום ביוץ עפי בדיקת דם. 20.6 קיבלתי מחזור ב30.6 עפי בדיקות דם התרחש ביוץ. מתי אמורה לקבל מחזור? מתי לבדוק בטא?

לקריאה נוספת והעמקה

לרוב 14 יום מהביוץ מקבלים ווסת בדיקת דם להירון ניתן לבצע גם מספר ימים קודם לכן.

13/07/2019 | 08:43 | מאת: יפית

כמה זמן אחרי לידה ההורמונים מתאזנים והאשה חוזרת למצבה הרגיל (אחרי הלידה חווה רגישות יתר שמלווה בבכי ספונטני ולפעמים גם חרדות קלות וחוסר שקט- האם אופייני למצב של אחר לידה?- זהו הריוני הראשון )

לקריאה נוספת והעמקה

ואוו זה כל כך שונה מאחת לשניה ותלוי באם את מיניקה או לא ובמצבך הבסיסי....

.

1. האם חלבון בשתן 300 בערך ולחץ דם בסביבות ה - 170/100 מגדירים רעלת? מה דרגתה? שבוע 37 2. האם הרעלת הזו על פי הנתונים האלו יכולים יכולים להיות סיבת מוות של עובר בסיכוי גבוה? או שהעובר עדיין יכול לחיות ברחם למרות לחץ הדם הגבוה והחלבון בשתן? 3 העובר שלי מת בשבוע 37+3 כשהפסיקו תנועות עובר ולא התפתחה רעלת עד לפחות שבוע 34. לקחו את השיליה לבדיקה פתולוגית. האם הבדיקה תוכל לקבוע אם העובר מת כתוצאה מהרעלת?

לקריאה נוספת והעמקה
14/07/2019 | 06:53 | מאת: איה

אוי רונית.... אני כל כך עצובה בשבילך... כמה קשה... אני מקווה בשבילך שתזכי מהר ללדת תינוק בריא ושלם בשמחה ובבריאות

1. אכן זה מוגדר רעלת ובהינתן לחצי הדם האלו זו רעלת קשה. 2. העובר יכול לחיות ברחם בנתונים האלו. לרוב מיילדים בשבוע כזה כי הסיכון הוא לאמא. 3. סיבת המוות אמורה להתברר בנתיחה אבל לא תמיד.. בהצלחה!

15/07/2019 | 06:56 | מאת: רונית

אכן לא פשוט ... לא ציפיתי לדבר כזה כלל יחד עם זאת נסתרות דרכי ה' וכפי שאומרים הכל לטובה ויש לברך על הרעה כפי שמברכים על הטובה .... מקווה ללדת שוב והפעם לצאת בידיים מלאות עם ילד ואם בריאים תודה רבה וכל טוב :)

15/07/2019 | 09:01 | מאת: איה

וואון את מרשימה אותי באמונה שלך מחזקת אותי :-) תמשיכי להיות חזקה ורק בשורות טובות

אשתי בת 37, היריון שלישי, יד לנו שני ילדים בריאים, עשתה שקיפות עורפית והתוצאות היו תקינות, עכשיו בשבוע 23 עברה סקירת מערכות מאוחרת, התברר שיש מוקד אקוגני בחדר הדמאלי של הלב בנוסף לא סמטריה בין חדרי המוח: חדר שמאלי 8.8 וחדר ימני5.8. הרופאה אמרה שיש סיכון גבוה להולדת תינוק עם תסמונת דאוון והמליצה על דיקור מי שפיר ( אשתי לא מסכימה), או לפחות בדיקת nipt, מה הסיכויים להולדת תינוק עם תסמונת דאון?? אנחנו מאוד מודאגים ומוטרדים, מה עלינו לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

1. האסימטריה לכאורה - מדידות החדרים שכתבת הן תקינות 2. מוקד אקוגני בלב הוא סימן רך. כלומר מעלה את הסיכון לתסמונת דאון פי 1.5 ביחס למה שיצא לכם בחלבון העוברי. לאור הגיל שלה היא זכאית בכל מקרה למי שפיר. אני מציעה שתשבו עם יועץ גנטי ותקבלו את הסיכון המספרי ואז תקבלו החלטה מושכלת על סמך הנתנים.

11/07/2019 | 15:28 | מאת: אחרי הסטרוסקופיה ניתוחית

שלום . לפני חודשיים וחצי 21.4.2019עברתי הסרת מחיצת רחם דרך הסטרוסקופיה ניתוחית(לייזר).אחרי הניתוח וטפול הורמונאלי . פחות מחודש ימים קבלתי מחזור 9.5.2019 ב5.6.2019 בטא היה חיובי. בשבוע 5 הריון חל דימום ספונטאני בבדיקת US היה הפלה ללא שאירית, והרופא לא רואה ב US הדבקיות. ווסת שניה לא היה הריון למרות שהתחלנו עד פעם ל TTc. השאלה שלי מתי כדאי בדרך כלל להיכנס להריון אחרי ניתוח הסרת מחיצה? והאם ההפלה קשורה לניתוח ? והיה עדיף לחכות זמן מסוים.? האם אתה ממליץ על היסטרוסקופיה לביקורת לפני עד נסיון להריון? אודה על כל מענה.

לקריאה נוספת והעמקה

זה תלוי בממצאים. בדר"כ ההמלצה היא לנסות בווסת שאחרי הפעולה (כמו שעשית). אין בהכרח קשר בין ההפלה להיסטרוסקופיה ואני לא רואה צורך בעוד היסטרוסקופיה לפני הריון הבא. בהצלחה!

10/07/2019 | 18:34 | מאת: הדס

שלום, אני בסוף שבוע חמישי/תחילת שישי. (תאריך ו.א. לא מדויק). בדיקת בטא ביום שני 16138 בדיקת בטא הבוקר (רביעי) 25160 האם זה תקין? מתי כדאי לעשות אולטרסאונד?

לקריאה נוספת והעמקה

תקין. גשי לבצע השבוע

10/07/2019 | 18:23 | מאת: חגית

שלופ רב, שמי חגית ואני נמצאת בשבוע חמישי להיריוני מתכננת לנסוע לאילת דרךהעבודה באוטובוס מב"ש לאילת. בעלי לוחץ עליי לבטל את הנסיעה בשל הסיכונים בדרך לאור מצבי. בעבר הפלתי פעמיים. האם ישנו סיכון לעובר ולהריון, לעצתכם אודה חגית

אין שום בעיה וזה לא מעלה סיכון להפלות.תהני!

09/07/2019 | 15:22 | מאת: מיכל

שלום רב, אני נמצאת בהריון שני בשבוע 7. בהריון הקודם (לפני כ-4 שנים) היתה לי סכרת הריונית שאוזנה על ידי דיאטה. התוצאות בהריון הקודם היו: סוכר בצום - 82, לאחר שעה - 209, לאחר שעתיים - 140, לאחר 3 שעות - 98. כיום כפי שכתבתי אני בתחילתו של הריון שני. ערכי הגלוקוז בצום בתחילת ההריון - 90. רופאת הנשים שלי החליטה לשלוח אותי כבר עכשיו, בשבוע 7, לבדיקה של העמסת סוכר 100, בהסתמך על כך שהיתה לי סוכרת הריון בהריון הקודם. שאלותיי הן - 1. האם זה אכן נהוג לבצע בדיקה זו כל כך מוקדם בהריון? 2. האם העמסה של סוכר בכמות כזו עלולה לגרום נזק לעובר או להריון, בפרט שאני בשבוע הריון כה מוקדם? בתודה מראש על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

1. בהחלט 2. לא גורם נזק אלא מאפשר איתור מוקדם של סכרת.

היי, אורך הצוואר שלי הוא 28 מ״מ, רציתי לדעת האם זה תקין לשבוע הזה? אציין שעברתי ניתוח טורשן לפני כשבוע וחצי, אושפזתי לכשבוע, היו מדי פעם התכווצויות. ויש לי הפרשות חומות/ורדרדות מדי פעם. כרגע אין כאבים או התכווצויות, מרגישה תנועות עובר. האם כדאי ללכת עכשיו שוב לבדיקה? זה אורך גבולי/בעייתי? יש לי בדיקת מעקב בעוד כשבוע וחצי במחלקה להריון בסיכון האם זה בסדר לחכות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

בינתיים לוקחת נרות אנדומטרין למשך שבוע.

זה תקין ואת מטופלת בכל מקרה בנרות פרוגסטרון כך שאין מה להיבדק כעת.

08/07/2019 | 13:14 | מאת: סיון

שלום רב, אני לאחר מס' הפלות מוקדמות (ללא דופק) + 2 ילדים בריאים לפני ההפלות. ביצעתי מעקב זקיקקים ונאמר לי שהביוץ בתאריך מסויים. כבר עברו 17 יום מהביוץ ועדיין לא קיבלתי מחזור. בדיקת הריון ביתית שלילית ביום 15 לביוץ (ע"ג הבדיקה מצויין להשתמש יום לאחר האיחור). השאלה שלי - יכול להיות שלא מקבלים מחזור לאחר 14 יום מהביוץ? אני בלחץ אטומי בגלל ההסטוריה שלי , מקבלת דופסטון לתמיכה בהריון (כל הבדיקות תקינות) מפחדת לעשות בדיקת דם להתבאס מהפלה נוספת

לקריאה נוספת והעמקה

את אמורה לקבל. בדיקות ביתיות אינן מדויקות בהכרח לכן גשי לבצע בדיקת דם.

היי,ביצעתי את הבדיקה ביום ה20 למחזור,תוצאה יצאה 2> מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

באיזה הקשר ולמה את עושה בדיקת פרוגסטרון? להבנתי נשמע שלא בייצת

04/07/2019 | 15:28 | מאת: שני

אני שבוע 29+5 הרופאת נשים שלי נתנה לי לעשות כל יום בדיקת סוכר בצום ואחריי ארוחה בצום זה נא מ77 עד 89 ואחרי אוכל כמה אמור להיות?האם 136 שעתיים אחריי זה תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

שעה אחרי אוכל (מהביס הראשון) התקין הוא עד 140 ושעתיים עד 120.

04/07/2019 | 18:42 | מאת: שני

עד כמה הסוכר אמור לעלות אחריי אוכל?שזה תקין

כמו שכתבתי לך - שעה אחר אוכל עד 140 ושעתיים 120. התגובה לסוכר שונה מאישה לאישה מבחינת זמנים.

04/07/2019 | 06:56 | מאת: חגית

בהמשך לשאלה הקודמת: הווסת הגיעה לבסוף באיחור של שבוע - שזה מעולם מעולם לא קרה! (בדרך כלל מאד מדוייק 29 - 30 יום). חוץ מזה, כשביצעתי כמה פעמים בדיקות דם להריון כשלא הייתי בהריון התוצאה הייתה תמיד < 1.2, ואילו עכשיו ביום ה- 29 למחזור יצא בטא= 3.6. כאמור ביום ה- 36 קיבלתי מחזור. האם ניתן להסיק שהיה כאן הריון כימי? האם יש לזה איזו משמעות להמשך?

לקריאה נוספת והעמקה
04/07/2019 | 07:12 | מאת: חגית

והאם אני צריכה להמתין לפני המשך הנסיונות להרות? תודה וסליחה על החפירות

את לא צריכה זמן המתנה כלשהו.

03/07/2019 | 12:50 | מאת: שרונה

היי, רק בבדיקה פנימית יש לי הפרשות כאלה צהבהבות אבל נותתות לכתום בהיר בהיר הם ממש לא חומות או אדומות אבל צבע שונה מהרגיל האם יכול להיות שהצבע הזה עדיין ממקור דימום? אני ממש מבולבלת

לקריאה נוספת והעמקה

קשה לדעת אבל אם הכל תקין הניחי לזה...

האם יש מניעה לבצע טיפול שגרתי אצל שיננית בשבועות הראשונים של ההיריון?

לקריאה נוספת והעמקה

לא

02/07/2019 | 13:08 | מאת: אפרת

שלום, בבדיקת אולטרסאונד לאחר תאונת דרכים מאוד קלה נצפתה היפרדות קרומים באיזור השליה בגודל 4mm. היפרדות שליה לא נצפתה. אין כאבים או דימומים ומהלך הריון תקין עד כה. מה המשמעות של הממצא? האם זה מעלה את הסיכון למומים בעובר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא מעלה סיכון למומים ולרוב נספג. למעקב בלבד ללא איסורים מיוחדים.