פורום הריון ולידה - הלל יפה

פורום זה יעסוק במגוון נושאים בתחום ההריון והלידה, ביניהם: הריונות בסיכון, טיפול מילדותי, הפלות, בריאות האם והעובר, אולטרה-סאונד, בדיקות במהלך ההריון, סיבוכי הריון, מעקב הריון, ניתוחים קיסריים, אמצעי מניעה ועוד. כל מה שרציתם לדעת, זה המקום וזה הזמן. צוות המומחים שלנו ישמח לעמוד לרשותכם.
19453 הודעות
18072 תשובות מומחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה

22/08/2018 | 17:23 | מאת: חיה

שלום, אני חודשיים וחצי אחרי לידה, מניקה ב"ה. לאחר חודש וחצי פלוס אפשר לומר שהתאוששתי מהלידה, והרגשתי די טוב. טבלתי לפני כ3 שבועות. בשבוע וחצי האחרונים מרגישה עייפות גדולה וגם חולשה לא הגיונית. חוץ מזה עוד מעט תחושות שונות - רעבה יותר, גם קצת יותר תכיפות במתן שתן, מעט בחילות וגם תחושות בבטן (לא כאבים). התחושות לא עוברות ורק מתגברות. הייתי בטוחה שאני בהריון, אך עשיתי 2 בדיקות ביתיות בהפרש של כמה ימים שיצאו שליליות, והיום (22.08) בדיקת דם ויצא בטא 7>. מה זה יכול להיות? אציין שאין לי שום דימום. כמו"כ עשיתי בדיקות דם והברזל וההמוגלובין תקינים לגמרי. (לאחר 6 שבועות מהלידה, ב18.07 היה דימום שהיה נראה לי כמו מחזור ואחרי שבועיים בערך גם היה נראה לי שהרגשתי ביוץ אך זה לא וודאי. אם כן - עכשיו אמור להיות 5-6 ימים לאחר האיחור. אם לא - יתכן לגמרי שהביוץ היה מאוחר יותר) אשמח לייעוץ רפואי האם דבר כזה יכול להתפתח להיות הריון, ואם לא - מה זה יכול להיות? אני ממש חלשה ועוד מעט צריכה לחזור לעבודה, אני חייבת לדעת מה זה ואיך לנסות לטפל.

לקריאה נוספת והעמקה

חזרי על בדיקת ההריון . אם היא שלילית אין כאן הריון וצריך לעשות ברור לחולשה - מחלת נשיקה, בלוטת תריס וכד אצל רופא משפחה. בהצלחה

22/08/2018 | 10:24 | מאת: אמא מודאגת

שלום. אני בת 31, בשבוע 28. הריון שני (הריון ראשון תקין לחלוטין). ביצעתי את כל הבדיקות השגרתיות בהריון, כולן היו תקינות. סיכון משוקלל לתסמונת דאון 1:2717, סיכון מחושב לטריזומיה 18: 1:20000. בשבוע 23 בוצעה סקירה מאוחרת, בסקירה התגלה VSD מזערי. בשבוע 25 בוצע אקו לב ונרשם "VSD מיד מוסקולרי קטן". הרופאה אמרה לי שאין לי מה לדאוג, ושזה יחסית שכיח, בנוסף מי שביצע את האקו לב אמר שסביר להניח שזה יעלם עוד לפני הלידה. שבוע שעבר הייתי ביעוץ גנטי, לאחר בדיקה של כל הבדיקות שלי ושל ההיסטוריה המשפחתית שלי ושל בעלי, היועצת אמרה שהיא ממליצה לעשות דיקור מי שפיר בשבוע 32, למרות שכל הבדיקות תקינות, VSD לשם עצמו הוא סיבה טובה לביצוע דיקור. וזאת למרות שלדבריה הסיכוי שבאמת קיימת בעיה כלשהי הוא נמוך ביותר, אך למרות זאת הסיכון בבדיקה קטן יותר ועל כן עדיין כדאי לבצע דיקור. יצאתי מאוד מאוד מודאגת, אינני רוצה לסכן את הילדה שלי גם לא בחצי אחוז, עם זאת הייתי רוצה לדעת עד כמה באמת סביר להניח כי ה - VSD הוא תוצאה של בעיה כלשהי? האם יש לי באמת ממה לדאוג?

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה אם כדאי היא מאוד סוביקטיבית ומן הסתם לא אוכל לענות עליה. אבל - לגבי VSD. בכ 50% מהילדים עם תסמונת דאון יש VSD לרוב שאינו מסקולרי (כלמר לא כזה שנמצא אצל עוברך). ועדיין יש אוכלוסיה תקינה לחלוטין בה רואים ממצא זה והוא אכן לרוב נעלם. ההמלצה של היועצת הגנטית מתבססת על סטטיסטיקה של סיכון . ההחלטה האם לבצע היא שלך. ואת יכולה להסתכל על המטבע משני צידיו. הסיכון לדאון מול הסיכוי שהילד ללא הפרעה גנטית כלשהי. תגלי פער ניכר בין האחוזים- לטובתך. עם זאת הורים רבים לא רוצים לקחת פרומיל של סיכון ומבצעים את הבדיקה גם בשלב מאוחר. שני דברים שכדאי להזכיר: 1. הסיכון בבדיקה בשבוע זה אף כי קטן הוא ללידה מוקדמת וסיבוכי פגות הנלווים אליה. 2. על אף שאינה נותנת וודאות מלאה כמו מי שפיר (מאחר והיא בדיקת סקר ולא בדיקה אבחנתית) בדיקת NIPT שלילית עשןיה לתת לך שקט נפשי בשאלה של תסמונת דאון ללא סיכון לעובר. שווה לשקול. בהצלחה. את מוזמנת לשאול שוב אם יעלו תהיות נוספות.

22/08/2018 | 13:50 | מאת: אמא מודאגת

תודה רבה על התגובה. שאלה בנוגע לבדיקת NIPT, שאלתי את היועצת הגנטית בנוגע לבדיקה זו, התגובה שלה הייתה שבבדיקת מי שפיר כולל צ'יפ גנטי נבדקים כ 400 תסמונות שונות, לעומת בבדיקת NIPT שמדובר על 3 תסמונות בסבירות מאוד גבוהה ועוד כמה ספורות ובסבירות נמוכה. כלומר, לטענתה גם אם אעשה את בדיקת ה - NIPT אקבל בעיקר תשובה לגבי תסמונת דאון שזה בסבירות גבוהה, אך יכול להיות עוד הרבה תסמונות אחרות ולכן היא ממש לא המליצה לי לעשות את הבדיקה הזו. לפי מה שאני מבינה מתגובתך, הסיכון הוא בעיקר לדאון? וגם זה בסבירות נמוכה. אז יכול להיות בהחלט מספיק לעשות את הבדיקה NIPT?

אכן ה NIPT נותן מענה בעיקר לדאון. כמו שאמרתי קודם כמות הבדיקות והרזולוציה שניתן להגיע אליה היא עצומה. עצרי ועשי החלטה מה את רוצה לדעת. הרי גם ציפ גנטי אינו נותן מענה לכל בעיה אפשרית. אין כאן תשובה נכונה אלא החלטה של כל זוג מה הוא רוצה לדעת ומה הסיכון שהוא מוכן לקחת . בהצלחה!

21/08/2018 | 10:43 | מאת: צורית

שלום, אני נמצאת בשבוע שישי להריוני. הריון ראשון. האם מותר להכנס לבריכה שיש בה כלור? בנוסף טיולי שטח , טיולי טרקטורונים וכו' מותר?

לקריאה נוספת והעמקה

אין בעיה. הקפידי לשתות. בהצלחה

21/08/2018 | 09:28 | מאת: בהריון

שלום. שבוע 18. צ'יפ גנטי וסקירה ראשונה היו תקינים. אבל, בדיקת שקיפות עורפית הייתה 2.2 מ"מ. עם בדיקות דם (שהיו תקינות כל אחת כשלעצמן) יצא סיכוי של 1:150 לתסמונת דאון. אגב, אני בת 34.. האם הבדיקות הללו עדיין רלוונטיות? יש עוד בדיקות שכדאי לעשות? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

אם הציפ תקין שהרי תסמונת דאון אינה רלבנטית - כי אין. שקיפויות גבוהות (מעל 3) הולכות בקורלציה גם להפרעות נוספות ומצריכות אקו לב אבל זה לא המקרה. לכן כרגע נראה שהכל תקין. השלב הבא הוא סקירה מאוחרת. הערכים הבודדים של ערכי התבחין המשולש רלבנטים להפרעות אחרות (שלייתיות בעיקרן) אבל אם הן תקינות אז נראה שהכל טוב כאמור. בהצלחה

17/08/2018 | 11:59 | מאת: הדס

עשיתי ביטא ויצא לי 3958 יום למחרת היה לי דימום ולכן- כעבור 46 שעות עשיתי שוב ויצא לי 7378 כעבור 48 שעות יצא לי 9613 האם זה תקין???

לקריאה נוספת והעמקה

העליה של הבטא יחסית תקין , כדאי לעשות אולטרסאונד בהקדם - כי אלו ערכים בהם רואים שק הריון - והמעקב אחר התפתחות ההריון הוא באולטרסאונד . אם היה דימום חשוב לבדוק אם סוג הדם הוא RH שלילי - במידה ויצא שלילי את אמורה לקבל זריקת אנטי D תוך 72 שעות מתחילת הדימום .

17/08/2018 | 09:47 | מאת: בהריון

שלום, אני בת 35, שקיפות 2.3 מ"מ, תוצאת סקר ראשון PAPP היא 0.98MOM ותוצאת HCG היא 1.30MOM. סיכון לפי גיל האם בלבד 1:450 סיכון לתסמונת דאון לפי גיל בשילוב עם בדיקות הוא 1:170 סיכוי לטרזומה הוא 1:10000. ברור שהתוצאות לא טובות. כבר יש לי תור לביצוע מי שפיר וצ'יפ גנטי. השאלה אם הן משליכות אך ורק לגבי תסמונת דאון? או האם התוצאות מעלות אפשרות לתסמונות גנטיות והפרעות כרומוזומאליות אחרות ונדירות שלא ימצאו במי שפיר?

לקריאה נוספת והעמקה

הסיכון הוא בעיקר לתסמונת דאון . והפרעות כרומוזומליות אחרות. תקבלי הסבר מלא על כך ביעוץ הגנטי . אם תבצעי גם צ׳יפ גנטי בדיקור- יש בדיקה בו של הרבה מהמחלות והסינדרומים הפחות שכיחים . בהצלחה

16/08/2018 | 00:10 | מאת: אני

עד איזה שבןע ניתן לעשות הפחתה מתאומים לעובר יחיד?

דילול מתאימים מבוצע בדרך כלל בטרימסטר הראשון, לאחר השקיפות - שבוע 13-14

15/08/2018 | 18:42 | מאת: מיכל

היי בת 30, היריון שלישי. כבר תקופה עם מיעוט מים יחסי - בשבוע 21 - 100 בשבוע 25 - 90 בשבוע 26 - 108 בשבוע 27 - 135 בשבוע 29 - 93 הרופאה שלחה להיריון בסיכון. שם לא מוכנים לקבל אותי כיוון שהממצא הוא מעל אחוזון 5. אני מאוד מודאגת - עד כמה הממצא חריג ומה הפרוגנוזה? מה אני יכולה לעשות כדי להעלות את כמות המים?

לקריאה נוספת והעמקה

תודה

כל המדידות מעל אחוזון 5 כדאי בשלב זה להמשיך מעקב תדיר אחר כמויות מים והערכת משקל .  כדאי לשקול ביצוע סקירה מכוונת למיעוט מים . תפני לרופא מטפל למעקב והמשך המלצות

דיון מפורט בפניה הקודמת

14/08/2018 | 13:01 | מאת: אני

שלום, יש לי דלקת מפרקים שיגרונית מילדות. לפני שניסיתי להיכנס להיריון הפסקתי עם המטו, השבוע נקלטתי להיריון והשאלה שנשאלת היא מה לעשות עם הביולוגית שאני מקבלת - כינרת (אנקינרה), האם להמשיך עם התרופה הביולוגית או להפסיק ? בשני המצבים יש סיכונים גם עבורי וגם עבור העובר מה הנכון לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי להתיעץ בהקדם האפשרי עם מרפאת הריון בסיכון ועם הראומטולוג המטפל .

13/08/2018 | 22:36 | מאת: אלמונית

שלום, בחורה צעירה היריון ראשון ומתוכנן שבוע 5 פלוס 4 בריאה בדרכ. דימומים כימעט כמו מחזור יש לציין שאני לא מחליפה יותר מפד אחד במהלך היום הדימום בערך כבר 4 ימים היה חשד להיריון מחוץ לרחם אושפזתי ונישלל עקב מציאת השק בתוך הרחם. הבטא בשבוע 5 פלוס 2 עמד עד 3000 מהן הסיבות לדימום האם ההיריון יכול לשרוד?

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי לחזור בהקדם על אולטרסאונד כדי לודא שההריון תקין. דימום בתחילת הריון מעלה את הסיכון להפלה אך לא מחייב הפלה .

אם סוג דם rh שלילי - היית צריכה לקבל אנטי d . פני למוקד או מיון במידה וסוג דם שלילי או שאת לא יודעת מהו .

13/08/2018 | 17:18 | מאת: דנה

היי, רציתי לדעת האם התוצאות האלו תקינות לניסיון להיכנס להריון: CMV IgM - NEGATIVE (0.12) Rubella IgM - NEGATIVE (0.10) Rubella IgG - - לא חוסן 14.8 CMV IgG - POSITIVE (129.5) Syphilis - NEGATIVE (0.06) Toxoplasma IgM - NEGATIVE (0.07) Hepatitis Bs artigen - NEGATIVE (0.19) Hepatitis c antibody - NEGATIVE (0.07) Toxoplasma IgG - NEGATIVE (0.2) CRP (Inflammatory) (mg/l) - 29.67 CRP קצת מחשיד ולגבי האדמת נראה מוזר. מדגישה שחוסנתי בילדות בחיסון MMR במס' מנות . תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לגבי הCRP כדאי לפנות לרופא המשפחה. כל שאר הבדיקות שתארת תקינות. לפי רמת הנוגדנים את לא מחוסנת לאדמת , אך אם כתוב בפנקס החיסונים שחוסנת פעמיים בעבר לאדמת - אז את מחוסנת. כדאי להתחיל ליטול חומצה פולית . כדאי לבצע סקר גנטי .

13/08/2018 | 13:15 | מאת: דפנה

שלום אני בשבוע 8 להריון, יש בעיה לעשות צבע רק פס בשיער עם צבע ללא אמוניה? ואם לא מומלץ אז עד מתי לחכות?

לא ידוע על נזק ברור בהריון מצביעת שיער . וכמות החומר שנספגת קטנה . למרות זאת כדאי לשקול לדחות את צביעת השיער לאחרי הלידה . במידה ואת צובעת אל תשאירי את הצבע על השיער מעבר לזמן ההכרחי, ובמידה ואת צובעת בעצמך - צריך ללבוש כפפות .

12/08/2018 | 22:12 | מאת: דנה

שלום רב, אני בשבוע 20 להריון . היום אכלתי סנדוויץ עטוף בנייר כסף ובטעות אכלתי כמה חתיכות קטנות. האם זה ממש מסוכן? תודה רבה

לא מדובר בסכנה לך או להריון .

אין סכנה לך או להריון

12/08/2018 | 11:35 | מאת: נטלי

שלום, אני בשבוע 14, אחת לכמה ימים קורה שאני חשה פתאום בסחרחורת וכמו מסך שחור מול עיניי (עדיין רואה אבל לא חד) חולשה כללית בגוף. בדר"כ קובית שוקולד עוזרת. בהריון קודם יצא לי רמות סוכר חריגות אבל לא סכרת. וגם אז הייתה לי את התחושה הזו (בעיקר שלא אוכלת מסודר). האם יש מה להלחץ או להמתין לבדיקות סוכר? או שזה בכלל לא קשור לסוכר. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שווה לעשות הערכה כולל רמות המוגלובין תפקודי תריס סוכר ואם עולה חשד אז גם אקג. לרוב הכל תקין וצריך בעיקר להקפיד על שתיה מרובה. אבל שווה לברר.

12/08/2018 | 09:54 | מאת: הילה

שלום, השבוע גיליתי שאני בהריון(שבוע 4). בחודש האחרון בשל כאבי גב והתקררות מטלתי כמה כדורי אדוויל, 3 כדורי וולטרן במינון הנמוך ללא מרשם וסירופ לשיעול - פרוטיאזין. מיותר לציין שלא ידעתי שאני בהריון. האם זה מסוכן ומצריך חלילה הפלה יזומה או כבר כעת בדיקות כלשהן? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

הי הילה בדר"כ בשבועות האלו אין עדיין התפתחות עוברית ולכן אין בעיה בהצלחה

12/08/2018 | 18:01 | מאת: הילה

מרגיע מאד. תודה רבה!

11/08/2018 | 19:48 | מאת: מעיין

היי, אני בשבוע 19+1 להריון ובימים האחרונים יש לי דקירות ממש כאילו מישהו דוקר אותי עם סיכה חדה באיזור פי הטבעת והנרתיק. הדקירות באות והולכות במשך היום. יש פעמים שלעיתים תכופות יותר ולעיתים רק כמה פעמים ביום. מה עלי לעשות? האם זאת תופעה מוכרת?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

זו תלונה שנשמעת לא פעם אבל הסיבות לה רבות ומגוונות החל מעצירות וכלה בתחושת צירים שאת לא מכירה עדיין. שווה להיבדק.

היי, אני בשבוע החמישי וטסה לחו"ל עם המשפחה, האם אני יכולה ללכת לפארק מים עם מגלשות וכו' וללכת לחמאם טורקי?! תודה

פארק מים אין בעיה. לגבי חמאם - לחצי הדם יורדים וכדאי להמנע מעליה בטמפ הגוף אז פחות מומלץ

שלום רב, אני בת 34, בהריון בשבוע 11 ושלושה ימים. שקיפות עורפית יצאה 2.1 מ"מ. אני יודעת שזה תקין אך קצת גבוה בהתחשב בעובדה שגיל העובר הוא צעיר יחסית לזמנים הניתנים לביצוע בדיקה. יש לנו בת עם תסמונת נדירה. התסמונת היא de novo כלומר אני ובעלי לא נשאים של גן בעייתי. כמובן שבמהלך ההריון הנוכחי נעשה כל בדיקה אפשרית עם ייעוץ גנטי צמוד, אבל, בהנחה שהתוצאות של הבדיקות יהיו תקינות, האם 2.1 מ"מ זה לא תוצאה שבכל מקרה מסוכנת? האם כדאי לשקול הפלה?

לקריאה נוספת והעמקה

אין סיבה לשקול הפלה רק על סמך שקיפות 2.1ממ. יש לה ערך סטטיסטי בניבוי אבל זה רק ניבוי וזו רק סטטיסיטיקה. וכמו שראית תסמונות יכולות להיווצר מחדש גם בלי תורשה. המתיני לשאר הבידקות.

09/08/2018 | 13:06 | מאת: אני

שלום בטא ביום ראשון השבוע ( יום לפני איחור) - 235 יום חמישי (היום) - לאחר 4 ימים - 2035 עלייה לא גבוהה מידי?מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

זה לא אומר כלום כי יש חפיפה מאוד גדולה בין ערכים. תמתיני שבוע וגשי לאולטרהסאונד בהצלחה!

09/08/2018 | 22:05 | מאת: אני

זה לא משנה שהעלייה לא הייתה כפולה אלא יותר ממרובעת ביומיים?

זה אכן יותר מכפול אבל אי אפשר להסיק מזה שום דבר כי יש טווח מאוד גדול לתקין

09/08/2018 | 10:49 | מאת: יעל

האם מותר לאכול גבינת פרמזן בהריון?

האיסור הוא על גבינות מחלב לא מפוסטר. הבעיה היא בד"כ בגבינות משק אבל תוודאי שהחלב עבר פסטור.

09/08/2018 | 08:10 | מאת: ליאת

בהריון, שבוע 15 בעוד שלושה שבועות מתכננת להגיע לאילת . היתה שליית פתח ( שכרגע נאמר לי שהפכה לשלייה נמוכה) כמו כן המטומה במצב ספיגה. מדי פעם יש הכתמות דמיות. האם אפשר לטוס לאילת במצב כזה ? ( 40 דקות טיסה לכיוון אהיה בשבוע 18) האם עדיף לנסוע ברכב? ( 5 שעות נסיעה )האם יש סכנה לעובר בנסיעה או בטיסה ?

לקריאה נוספת והעמקה

איו בעיה לטוס לאילת. תקפידי לשתות הרבה כמובן

08/08/2018 | 11:24 | מאת: אורית

ד"ר שלום, האם יש איסור כלשהו לישון על הגב? שמעתי מחברות כי שינה על הגב אינה טובה ועלולה למנוע הספקת חמצן לעובר. האם כך הדבר? יש לציין כי אני בשבוע 13 וכל השבועות שחלפו ישנתי רק על הגב מטעמי נוחות. אודה לתשובתך,

אין מניעה לישון על הגב. הרבה לפני שהעובר יסבול מירידה באספקת הדם את תרגישי חושלה לכן אין בעיה.

07/08/2018 | 17:15 | מאת: הפרשות דמיות בשבוע 19

לפני שבוע עברתי בדיקת מי שפיר .לאחר יממה החלו להופיע לי הפרשות חומות /ורדות שלא מפסיקות ומתחזקות כל פעם . הלכתי לשלוש בדיקות אולטרסאונד שנמצאו תקינות (מי שפיר תקין , יש דופק אין הפרדות שליה ) . מה התופעה הזאת ?

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית היפרדות שליה לא רואים ב US במרבית המקרים. ייתכן שיש מרכיב של היפרדות שליה או קרומים ו צריך לעקוב לראות לאן מתפתח. בדרכ נסגר לבד.

07/08/2018 | 08:24 | מאת: רוזי

הי תודה על המענה. הסבירו לי ש 26 ממ לשבוע 16 זה גבולי והטיפול בפרוגסטרון ניתן לאור ההריון הקודם שם התקצר לי אפילו ל 16 ממ ואושפזתי וקיבלתי אז פרסולט. זריקות צלסטון להבשלת ריאות וגם אז פרוגסטרון. לכן כעת כצעד מניעתי אמרו שאתחיל ליטול את הנרות משבוע 16 ואילך ואעשה מעקב על אורך הצוואר.

06/08/2018 | 14:43 | מאת: רוזי

שלום רב, אני כעת בשבוע 16 . בסקירה המוקדמת לפני 4 ימים נמדד צוואר 26 ממ והיום הייתי במיון נשים ונמדד 35 ממ ומיעוט מי שפיר אך עדיין מעל אחוזון 5. ולכן שוחררתי עם המלצה למעקב בעוד שבוע ועם נרות פרוגסטרון נרתיקי. לציין שבהריון קודם היה קיצור אפילו עד 16 ממ וזה היה בשבוע 24 . ולכן אז אושפזתי וקיבלתי נרות. אז בהריון קודם גם הוחלט על שמירת הריון ובעיקר שכיבה ושמו לי פסרי. לבסוף ילדתי בשבוע 37. האם לא כדאי גם הפעם מנוחה ? אולי בגלל שנחתי במהלך הימים הללו מאז הסקירה בה מדדו 26 ממ ועד היום שמדדו 35 ממ הצוואר התארך ? לציין שגם היום אני תחת נרות פרוגסטרון. אני קצת חוששת לחזור לפעילות מלאה בגלל ההריון הקודם.

לקריאה נוספת והעמקה

לא ממש הבנתי. אם הצוואר 35 ממ למה את עם פרוגסטרון? בכל מקרה מאחר וילדת במועד אין סיבה כרגע להמנע מפעילות או לשמירה אלא רק לעקוב אחר הצוואר. (שגם זה לא בטוח שצריך הרי הוא היה 26 שזה תקין וכעת 35).

07/08/2018 | 08:21 | מאת: רוזי

הי תודה על המענה. הסבירו לי ש 26 ממ לשבוע 16 זה גבולי והטיפול בפרוגסטרון ניתן לאור ההריון הקודם שם התקצר לי אפילו ל 16 ממ ואושפזתי וקיבלתי אז פרסולט. זריקות צלסטון להבשלת ריאות וגם אז פרוגסטרון. לכן כעת כצעד מניעתי אמרו שאתחיל ליטול את הנרות משבוע 16 ואילך ואעשה מעקב על אורך הצוואר.

זה לגמרי ללכת על בטוח כי לא משנה כמה התקצר פעם קודמת - עדיין ילדת במועד. אישית לא הייתי נותנת פרוגסטרון בצוואר של 35 אבל יש בתחום הזה כל כך הרבה פרשנות רפואית שכדאי שתיצמדי לחוות דעת אחת. אחרת הבלבול מאוד גדול .

05/08/2018 | 14:53 | מאת: עמית

שלום לצוות אני בהריון בשבוע 24+1 והיום ביצעתי העמסת סוכר של 50 שיצאה 129, הבנתי שהתוצאה גבולית, מה גם שהבדיקה נלקחה בעיכוב של 5 דק. 65 דקות במקום 60 דק והייתי בצום. האם לאור נתונים אלה עדיף לחזור על הבדיקה ?

לקריאה נוספת והעמקה

אם אין לך גורמי סיכון אחרים מדובר בבדיקה תקינה.

05/08/2018 | 17:44 | מאת: עמית

....

סוכר בצום גבוה בתחילת הריון, עודף משקל, עליה גדולה במשקל עד כה בהריון, סכרת במשפחה, ריבוי מים

שלום, היום היותי בשבוע 32 ובשבוע 31+3 הייתי במרפאת הריון בסיכון ששם אמרו שiugr נשלל, העובר באחוזון 28 אך הבטן באחוזון 5 Bpd 76.60 מתאים לשבוע 30+5 Ofd 101.40 מתאים לשבוע 32+1 Hc 281.80 מתאים לשבונ 31 (לפי הדלוק באחוזון 7.35) Ac 252.20 מתאים לשבוע 29+3(לפי הדלוק באחוזון 4.95) Fl 59.80 מתאים לשבוע 31 אחרי הכל איני שקטה בנוגע לממצא היקף הבטן באחוזון 5 האם הכל תקין?? ומהו ofd? האם הולכים לפי עקומת הדלוק או דולברג?

לקריאה נוספת והעמקה

נתחיל מהחלק הקל - OFD זה קוטר הראש מקדימה אחורה. היקף הבטן באחוזון 5 מצריך מעקב ולמעשה מגדיר IUGR _יש אפשרות להגדיר עפי משקל עובר ויש עפי היקף בטן. לכן את צריכה מעקב הריון הן לברור סיבות אפשריות והן למעקב. יש משמעות רבה לקצב הגדילה. כלומר - אם הבטן תמשיך ותגדל על אחוזון 5 לעומת בטן שלא גדלה כלל. ההשלכות לכך שונות . דולברג הן עקומות שמבוססות על שלקי יילודים ולכן יש להן פער עצום מהערכות האולטרהסאונד. ועדיין משמשות במקומותרבים לערך התיחסות בהעדר עקומות ישראליות טובות יותר. הדלוק הן עקומות אולטרהסאוד וניתן להתייחס עפיהן להיקפים של אברים שונים. בשורה תחתונה כרגע החלק החשוב הוא לראות כיצד העובר גדל. האם נעצר או ממשיך בקצב גדילה אחיד.

04/08/2018 | 01:52 | מאת: לינה

שלום רב הווסת שלי די סדירה 30 ימים +/- 1. לאחר יומיים איחור ביצעתי בדיקה ביתית שהראתה פס מאוד חלש (כך היה גם בהריון ראשון). כעבור יומיים ביצעתי בדיקת דם שהייתה שלילית (0!). כיום אני עם שבוע איחור במחזור, אין סימנים אופיניים למחזור הקרב. אם זה לא הריון, מדוע יש איחור? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי שתעשי בדיקת דם. הן יותר מדויקות. יכול להיות הריון צעיר שלא מתפתח/הריון מחות לרחם או הריון תקין והבדיקת שתן לא אמינה . בכל מקרה - בדיקת דם.

מבדיקת הדופק בשבוע 6 פלוס 2 ראו המטומה. בשקיפות העורפית ראו שיש גם שליית פתח חלקית. מטופלת בקרינון יש דימומים , לא מקיימת יחסים. לפני יומיים פניה למיון נשים עקב דימום נצפתה ההמטומה גודל 1.5 סמ נאמר שהיא בשלבי ספיגה . אתמול שוב בעקבות דימומים פניה למיון שם נאמר שההמטומה בגודל 4 סמ. ( האם יכולה לגדול ככ ביומיים?) היום בביקורת רופא נאמר שאין המטומה.( יצאתי מבולבלת לגמרי) בינתיים ממשיכה עם הקרינון בהוראת הרופא רציתי לשאול אם אפשר להשתמש עם קרינון כאשר יש שליית פתח? האם ההחדרה של המוליך קרינון לא מסוכנת? הרופא רצה לשנות לי תמיכה לנר ששמים עם האצבע האם ניתן להחדיר אצבע כאשר יש שליית פתח? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלב שלב. 1. אין בעיה להחדיר קרינון ואפשר לעבור לנר. 2. ההמטומה עצמה כנראה לא השתנתה ביומיים אבל המראה שלה ויכולת המדידה במכשירי אולטרה סאונד משתנה בין בודק לבודק ובין מכשירים. כך שכנראה יש שם משהו אבל לא בטוח שמדובר בתהליך שמחמיר. 3. בכלל אל בטוח שצריך קרינון/נרות . יש על זה חילוקי דעות גדולים. אם לקחת- תמשיכי כרגיל ונחכה לראות שהכל חולף... בהצלחה!

31/07/2018 | 20:29 | מאת: פוצי

שלום, אני בשבוע 10+2, לוקחת תמיכת אוטרגוסטן 200 משבוע 4 - וגינלי, נר בבוקר ונר בלילה. התמיכה ניתנה בגלל טיפולי פוריות , אין רקע של דימומים. הרופא הנחה אותי בסיום שבוע 10 פשוט להפסיק את התמיכה, לא בהדרגתיות אלא לקחת נר אחרון ולמחרת לא לקחת יותר. האם זה נכון? חשבתי שצריך להפסיק תמיכה בהדרגתיות ולא באופן "חד וחלק".. אשמח לתשובתכם תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

אין צורך בהדרגה כי השליה מפרישה את הפרוגסטרון. אפשר להפסיק בפעם אחת. בהצלחה!

31/07/2018 | 11:54 | מאת: מוריה

שלום, אנחנו מנסים להיכנס להיריון. בשבוע הבא נוסעים לצימר עם ג'קוזי. השאלה אם מותר להיכנס לג'קוזי כשיש סיכוי שאהיה בשבוע הראשון להיריון. תודה רבה, מוריה

אין שום בעיה תהנו

02/08/2018 | 08:36 | מאת: מוריה

תודה רבה על התשובה המהירה וניהול הפורום החשוב הזה!

29/07/2018 | 14:46 | מאת: עדי

שלום רב, אני מניקה תינוקת בת חודשיים אובחנתי כחולה במחלת גרייבס לפני כ-8 שנים במהלכן הייתי מטופלת בPTU ומאוזנת. בתחילת ההריון המצב התהפך לתת פעילות (הייתי מטופלת במהלך ההריון ועד היום ביוטרקס) היום קיבלתי תוצאות לפיהן אני שוב ביתר פעילות ‏(TSH- 0.008, T3-18, T4–52.7) האם המצב מסוכן להנקה? האם עלי להפסיק להניק? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הי עדי אין סיבה להפסיק להיניק. את צריכה לרדת במינון - תהליך טבעי אחרי לידה . גשי לאנדוקרינולוג בהקדם לאיזון. בהצלחה!

25/07/2018 | 19:00 | מאת: עדי

שלום, אני בשבוע 22 עם צירים מוקדמים והבנתי שיש בעיה בקיום יחסי מין. לבעלי מאוד קשה ולכן יש לי כמה שאלות: 1. האם מותר לקיים מין אוראלי? בהנחה שהזרע כן נכנס לפה האישה. 2. האם מותר לקיים מין אנאלי? כך בעצם אין חדירה לנרתיק וגם הזרע לא בא במגע עם צוואר הרחם. אנחנו פשוט אנשים דתיים והאופציות שלנו מאוד מוגבלות כי אי אפשר שהגבר יגיע לפורקן בחוץ לגמרי. סליחה על אופי השאלה, אשמח לתשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

אין בעיה בקיום יחסי מין שאינם כרוכים בחדירה.

בחדירה לנרתיק כמובן.

אז אין בעיה לקיים יחסי מין אנאליים כשהזרע בפי הטבעת, ואין בעיה לקיים אוראלי ולבלוע את הזרע?

אין בעיה

24/07/2018 | 14:32 | מאת: זוהר

שלום רב , בת 27 היריון ivf על רקע שחלות פוליציסטיות זה היריון שלישי - ראשון כימי שני הפלה ספונטנית בשבוע 7 ללא צורך בגרידה. בשבוע 16 התקצרות של צוואר הרחם לאורך 18 ממ לאחר אשפוז הוחלט על קבלת נרות אוטרוגסטן פעם ביום שחרור מביה"ח כאשר אורך הצוואר 30 ממ בביקורות אצל רופא היריון בסיכון הצוואר לא קצר מ23 ממ כעת שבוע 19+5 התקצרות של הצוואר הפעם ל4 ממ . מעבר להתקצרות ישנם התקשויות של הבטן מידי פעם ולכן הרופאים לא ממליצים על תפר ושצריך לבחור אחץ משתי אופציות חהמתין ככה ולקוות לטוב או לפנות לוועדה להפסקת היריון מה היית ממליץ לעשות ? האם בשום סיכוי לא ניתן יהיה לעשות תפר ?

לקריאה נוספת והעמקה

הי זוהר, זו שאלה מורכבת מדי לפורום הזה. לתפר יש תנאים ואם סרבו לבצע צריך לבדוק למה.אם חוששים שיש לך צירים זה אכן לא רלבנטי. ככלל אוטרוגסטן נרתיקי ותפר הם שווי ערך במקרה שלך אבל את מקצרת את הצוואר תחת טיפול וזה מציב בעיה שאין לה תשובה אחת נכונה. אין מנוס מייעוץ פורמלי... בהצלחה!

24/07/2018 | 19:36 | מאת: זוהר

שלום לך, ראשית תודה על תגובתך . את חושבת שיש משהו אחר חוץ מהטיפול בפרוגסטרון שניתן לעשות ?

לא ממש... פרוגסטרון ותפר הם הכי יעילים במצב זה.

23/07/2018 | 16:58 | מאת: עדי

שלום יש מניעה לעשות פדיקור ברגליים שכולל קרמים ושמנים ורפלקסולוגיה ? אני בתחילת היריון שבוע 5

לקריאה נוספת והעמקה

לא. תהני.

21/07/2018 | 22:44 | מאת: עדי

שלום, אני שבועיים לאחר לידה. עדיין מדממת ומשתמשת בפדים אם כי הזרימה נחלשה . הצבע משתנה בין אדום כהה אדום-כתום-ורוד. בנוסף יש קרישי דם כמו שרוכים כהים שיוצאים כשאני מטילה שתן ומתקלחת.פניתי לרופא והוא אמר שיש נוזל בחלל הרחם והפנה אותי לאולטרסאונד ויש לי תור רק עוד שבועיים. האם זה תקין שיש לי דמם עדיין ? האם אמור להיות נוזל בחלל הרחם שבועיים אחרי לידה? אציין שעשו לי רביזיה לאחר הלידה ולא מצאו כלום מלבד כמה פירורים כפי שאמרו.

לקריאה נוספת והעמקה

הן הדימום והן הנוזל תקינים לגמרי. צריך אחרי חודש וחצי לערך , כשהדימום נפסק לחזור על אולטרה סאונד ולראות שהכל נקי אחרי הרביזיו. כעת זה מוקדם מאוד.

שלום, ביצעתי היום בדיקת אולטרסאונד ראשונה. אני נמצאת בשבוע 7 בדיוק (שבוע 7 יום אפס). ההריון הוא הריון IVF, אז גיל העובר מדוייק. גודל העובר התאים לגיל שבוע 6 פלוס 3. נצפה דופק תקין. עד כמה הגודל חריג יחסית לגיל? מה הסיכוי שההריון בכל זאת תקין בינתיים? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

הי רבקה הערכות בשבועות האלו יכולות להיות בטווח של שבוע מגיל ההריון עצמו. זה תקין ולא מעיד על בעיה כלשהי. בהצלחה!

20/07/2018 | 09:08 | מאת: רבקה

נהדר, תודה רבה הרגעת אותי (: שבת שלום

19/07/2018 | 19:57 | מאת: עירית

שלום . עברתי תרומת ביצית בתאריך 24/6 היום אנחנו בתאריך 19/7 . הוחזרו 2 עוברים בעל 8 תאים . נקלטתי תחילה הבטא הייתה 275 אחרי יומיים הייתה 675 . בדקתי את הבטא בתאריך 18/7 (אתמול) הייתה 22876 יתכן שזה הריון של תאומים אני מניחה שאני שבוע 5 . תודה רבה .

לקריאה נוספת והעמקה

ערכי הבטא הם לא מדד אמין לעניין. בוודאי שייתכן, אבל קשה לקבוע זאת עפי בטא. גשי לאולטרה סאונד...

שלום, לאחר לידת תינוק IUGR (למרות טיפול בקלקסן 60 מג - הומוזיגוטית לפרותרומבין) בפתולוגיית שליה אבחנה תקינה אך בתוכן נרשם congested vessels in the fetal surface, and the maternal surface is compact. האם יש משמעות לנ"ל ומה הסיבה לכך? אלו עוד בירורים יש צורך לעשות אם בכלל? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אם אין עדות לטרומבים בכל"ד האמהיים אזי כנראה מינון הקלקסן מספק ואין בהכרח קשר לטרומבופיליה שלך. לא תמיד נמצאת הסיבה ל IUGR. צריך להבין עד כמה חמור, האם היו סיבות אחרות אפשריות - גנטיות? האם הילד בריא? וירוסים בהריון? השרשה לא תקינה. הפתולגיה ששלחת אינה מלאה. ובכלל למה בדקו לך קרישיות יתר? האם יש רקע נוסף? האם היו אירועים אחרים המצדיקים מינון גבוה יורת להבא. יש שאלות לא פתורות באינפורמציה ששלחת . את מוזמנת לעדכן

20/07/2018 | 14:24 | מאת: איילה

תודה על ההתייחסות, נולד IUGR אחוזון 5 (אושפזתי ולידה הוקדמה לשבוע 37+1, משום שהערכת משקל אחרונה הייתה זהה לקודמת - כמעט 2 ק"ג. לבסוף נולד 2.295ק"ג). צ'יפ גנטי וקריוטיפ היו תקינים, הציעו ריצוף אקסומי (גם משום שיש לו chordee והיפוספדיאס קלים) אך לא הספקנו לבצע. לא היו וירוסים בהריון. הייתה המטומה בתחילת ההריון שנספגה. מצ"ב הפתולוגיה. תודה רבה לך.

20/07/2018 | 14:31 | מאת: איילה

למקרה שהקובץ לא עלה - Placenta: - Mature third trimester placenta with normal appearing villi. - Unremarkable fetal membranes. - Umbilical cord with 3 vessels B18-14565/1:אבחנה T88100 MOO100 כרגע הוא עלה יפה במשקל. בכל זאת האם יש חשש שהבעיה היא אצלו וכדאי לבדוק משהו בשלב זה או פשוט לעקוב התפתחותית? תודה רבה.

אני לא רואה משהו חריג בפתולוגיה. לא תמיד נדע את ההסבר להפרעת בגדילה. אני מציעה שכדי שתוכלי לשאול עוד שאלות ולהערך להריון הבא תבואי למרפאות ייעוץ טרום הריון. שם תוכלי לעבור על כל הנתונים לשאול ולקבל הנחיות להריון הבא. בהצלחה!

18/07/2018 | 10:28 | מאת: היריונית טרייה

שלום... אני נמצאת חמישה ימים אחרי האיחור בדיקת בטא ביום השני לאיחור 216. הייתי אצל רופא נשים בגלל ששבוע אחרי הביוץ התחיל לי הפרשות ורודות וחומות. ביום האיחור עצמו הרופא ראה שהרירית עבה וראה את מיקום השק. הוא אומר שכל ההפרשות שהיו הם תסמין להיריון ושזה קורה בגלל ההשתרשות. היום ארבעה ימים לאחר האיחור פעם או פעמיים ביום יש הפרשה כזאת רק בניגוב. האם זה שכיח שזה קורה? הרופא שלי אמר שכל אחת הגוף שלה מגיב אחרת להשרשה. וגם אני מרגישה מיחשושים בבטן שדברים מתרחשים אצלי ברחם ויש כל הזמן גלי חום. ביום שישי אני נכנסת לשבוע 5 ויש לי תור לרופא מה הוא אמור לראות?

לקריאה נוספת והעמקה

קודם כל התחושות שאת מתארת מאוד נורמליות ויש תחושה של כאבי מחזור ונפיחות באופן תקין. בשבוע 5 הוא אמור לראות שק הריון בדר"כ עם שק חלמון. אבל לרוב ללא דופק עדיין. בהצלחה!

16/07/2018 | 18:43 | מאת: דנה

בת 30. היריון שני. בהיריון הראשון קיסרי אלקטיבי בשל מצג עכוז. כרגע בשבוע 25. בסקירה מאוחרת (שבוע 21) נצפה מיעוט יחסי במי שפיר AFI=10. היום (שבוע 25) הייתי בבדיקה נוספת בה נצפה שוב מיעוט יחסי AFI=9. העובר באחוזון 60. הרופאה היתה מוטרדת. שקיפות וסקירות תקינות. עד כמה הממצא חריג והאם יכול להעיד על בעיה אצל העובר?

לקריאה נוספת והעמקה

זה ערך תקין ושומר על עצמו ללא החמרה. ואם אין בעיה נוספת והעובר גדל היטב אני לא רואה בעיה. שווה לחזור על הבדיקה בשבוע 32 במסגרת הערכת גדילה.

15/07/2018 | 20:47 | מאת: אירית

ערב טוב, אני בשבוע 7. בסוף השבוע יש לי בדיקת דופק. אני מטופלת באלטרוקסין מזה כמה שנים עקב תתפעילות של בלוטת התריס. לרוב דיי מאוזנת.מאז תחילת ההריון התחלתי לסבול ממש מעצירויות, וזה עוד לפני שהתללתי לקחת ברזל, כרגע רק חומצה פולית. כל פעם כשאני נכנסת להתפנות ומתאמצת, כאשר אני מנגבת אני רואה הפרשה ורודה בהירה מהנרתיק. זה השבוע השלישי שזה כבר קורה. אציין דבמצב רגיל אין כלום. רק לאחר מאמץ. האם זה תקין? ומה זה יכול להיות? ממש בלחץ.

לקריאה נוספת והעמקה

הי אירית מבחינת האלטרוקסין שווה לבדוק אם את מאוזנת - כי בתחילת הריןו זה תמיד משמעותי. העצירות מאוד אופיינית להתחלה. נסי להעשיר את התזונה בסיבים זה מאוד מקל. לגבי ההפרשות זה לרוב חסר משמעות אבל עד שלא תעשי בדיקת דופק לא נדע. בהצלחה!

11/07/2018 | 17:18 | מאת: טלי

היי, אני שבועה אחרי גרידה ו נגמר לי הדימום עשיתי בדיקה אצל רופא הכל נקי ו יפה. שאלה היא האם זה הגיוני שיש לי עכשיו ביוץ יש לי כעבי בטן . האם זה ביוץ או שזה סתם כעבים לפני מחזור.

לקריאה נוספת והעמקה

לא סביר שזה ביוץ

10/07/2018 | 16:39 | מאת: שירי

שלום רב. אני בתחילת הריון סובלת מצרבות מאוד קשות. אני מטופלת בלנטון פעמיים ביום עוד מלפני ההריון וטאמס. כרגע זה לא עוזר לי בכלל ואני מפחדת להכניס דברים לפה. הבעיה שאני במשקל מאוד נמוך ורוצה לשמור על ההריון. ניסיתי לפני אומפרדקס ונקסיום עד שהפסיקו להשפיע. לאיזה כדור אני יכולה להחליף? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ניסית את כל האפשרויות המועילות ששומרים בדרכ לסוף ההריון. מציעה שתפני להערכת גסטרו. יש מקור אחר לצרבת הזו...

שלום, אני 6 שבועות אחרי ליד ומרגישה ביומיים האחרונים דקירות באיבר וגם כאבי גב והפרשות מרובות לבנות צהבהבות ושקופות. מימה יכול הדבר לנבוע?

לקריאה נוספת והעמקה

מזל טוב! בדרך כלל תקין לגמרי, חלק מכיווץ הרחם ושינויים בכלי הדם. בהנחה כמובן שלא היו סיבוכים ואת אישה בריאה. במידה ועולה חום או שיש החמרה כלשהי - יש לגשת להיבדק

09/07/2018 | 22:44 | מאת: האמיתית

מבקשת לקבל מידע לגביי הפחתת עוברים במקרה היריון של תאומים זהים משליה אחת תודה

לקריאה נוספת והעמקה

זו שאלה מאוד מורכבת תלוי בשבוע תני עוד פרטים

11/07/2018 | 09:57 | מאת: האמיתית

שבוע 10 לפני שקיפות מבקשת לדעת באופן עקרוני מה הסיכונים בתהליך כיצד הוא מתבצע משך האשפוז וההחלמה והאם צפוי לאחר מכן לחזור לשגרת הריון "רגיל"

אבל למה את רוצה להפחית? ככלל יש יותר בעיה בהפחתת תאומים זהים מאחר והם חולקים כלי דם. הדבר אפשרי ע"י סגירת חבל הטבור בלייזר אבל לרוב אין המלצה להפחתה מתאומים ליחיד אלא במקרים מאוד חריגים. הסיכונים הם לאובדן ההריון והאישפוז הוא לרוב ליום נוסף אבל שוב, זה בכלל לא העניין אלא הסיבה המקורית להפחתה . אגב לא כל מקום מבצע פעולה זו במונוכוריונים. יש מספר מרכזים בארץ שיש להם היכולת הזו. את מזומנת לדווח אחרי השיקפות ולעדכן בהצלחה

09/07/2018 | 21:29 | מאת: אירית

שלום רב, רופאת עור נתנה לי מרשם למשחת אפלומיצין לצורך טיפול בסיבוראה. בנתיים נכנסתי להריון (שבוע 6) האם מותר לי להמשיך להשתמש במשחה?

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן להשתמש במשחה לשימוש מקומי

10/07/2018 | 21:29 | מאת: אירית

הסיבוראה היא על שטחים מסויימים בפנעם, רוב המצח, בצידי האף. אין עם זה בעיה ? גם אם זה שטחים ולא נקודתי?

אין בעיה בהצלחה

08/07/2018 | 15:57 | מאת: רחלי

אני שבוע 31 עם צירים מוקדמים. ללא קיצור צואר הרחם. האם יש סיכוי שאקבל גמלת שמירת הריון? ובמידה וביטוח לאומי יסרב להכיר האם לאחר כמה חודשים מקום העבודה ישלם לי מחלה רטרו?

לקריאה נוספת והעמקה

קשה לדעת. זה תלוי ברקע ובתעוד הצירים. יש לך ניטורים שמעידים על צירים? תעוד שזה מקשה עלייך לעבוד? תלוי גם באופי העבודה. ימי מחלה את יכולה להוציא לפי כמה שצברת ועפי התקנון במקום העבודה שלך. זה מאוד בעייתי כי צירים ללא קיצור צוואר לא בהכרח יעמוד בקריטריונים ולאחרונה ביטוח לאומי מאוד מקפידים על כך.

האם אפשר ללבוש מחטב בשבוע החמישי להריון?

בוודאי

תודה רבה!

אין בעיה ללבוש מחטב כל עד את מרגישה נוח

04/07/2018 | 01:51 | מאת: מאיה

שלום אני שבוע 19 להריון כבר שלושה חודשים של דימום בשבוע 7 זינו בבדיקת אולטרסאונד המטומה דיי גדולה שגם הלכה וגדלה עם הזמן. אבל לאחר חודשיים היא נספגה לגמרי. העניין שכבר חודש שלם שהדימום ממשיך למרות שכל הבדיקות (גם ואולטרסאונד ) תקינות לחלוטין. אין המטומה השליה גבוה ואין שום סיבה נראת לעין למה הדימום ממשיך. הייתי גם אצל מומחה לצוואר הרחם ששלל את האופציה שהדימום נובע מצוואר הרחם. כרגע ההנחה של הרופא המטפל שהדימום כנראה מנימים השליה שנקרעים ומדממים. השאלה שלי א. יש דרך להוכיח שאכן זו הסיבה? ב. יש תרופה או דרך למנוע את הדימום הזה? ג. יש צורך בשמירת הריון מלאה? ד. האם טיסה במצב הזה היא בטוחה (לא לצורך טיול אלא אירוע משפחתי)

לקריאה נוספת והעמקה

זה מאוד מורכב. 1. דימום בלי סיבה אחרת הוא מבחינתנו היפרדות שליה. בדיקת האולטרהסאונד לא שוללת את זה גם אם אין המטומה. 2. אין תרופה למניעה 3.הסיכון המהותי הוא ללידה מוקדמת או הפלה מאוחרת. עלייך לדון עם הרופא שלך לגבי מנוחה /שמירה כתלות במצבך הכולל ואופי עבודתך 4. אין מניעה עקרונית מטיסה אבל במצבך צריך להביא בחשבון את הסיכוי להחמרה בדימום וצרות בטיפול רפואי. קחי בחשבון את מרחק הטיסה ואופי המקום והאם זה שווה את זה... 5.בכל מקרה כדאי לקבל ייעוץ מסודר במרפאות הריון בסיכון בהצלחה