פורום הריון ולידה - הלל יפה

פורום זה יעסוק במגוון נושאים בתחום ההריון והלידה, ביניהם: הריונות בסיכון, טיפול מילדותי, הפלות, בריאות האם והעובר, אולטרה-סאונד, בדיקות במהלך ההריון, סיבוכי הריון, מעקב הריון, ניתוחים קיסריים, אמצעי מניעה ועוד. כל מה שרציתם לדעת, זה המקום וזה הזמן. צוות המומחים שלנו ישמח לעמוד לרשותכם.
18968 הודעות
17588 תשובות מומחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה

25/11/2017 | מאת: דגנית

שלום. אני בשבוע 37 להריון ומזה שבועיים גרד בכמה מקומות בגוף. לא משהו הסטרי אך טיפה מציק בעיקר בלילה. לפני יומיים נעשו בדיקות תפקודי כבד תקינים וכן מלחי מרה תקינים האם זה שולל סכנה לעובר (כוליזיטיס) או למרות שהבדיקות תקינות עדיין הוא בגדר סכנה? במידה וכן אשמח להבין מדןע על אף כימיה תקינה קיימת סכנה. תודה ושבת שלום

לקריאה נוספת והעמקה

הי דגנית
כולסטזיס נמצא בקורלציה לעליה קלה בתמותת עוברים ברחם.
בהעדר כולסטזיס, גרד הריוני (בהנחה שזה מה שיש לך) אינו מהווה סיכון לעובר.

הי. רציתי לדעת האם זירוז לידה בשיטת סטריפינג או בשיטת פקיעת מי שפיר יעולה לגרום לתסחיף מי שפיר? קראתי מספר מקרים שזה קרה. האם 2 סוגי הזירוז יכולים לגרום לכך או שסטריפינג לא?

לקריאה נוספת והעמקה

הי דנה
סטריפינג אינו מעלה שכיחות תסחיף
לגבי זרוז - צריך לזכור ששיעור תסחיף מי שפיר הוא נדיר מאוד לעומת שיעור הזירוזים שהינו גובה מאוד.
הקשר בינהם קלוש והקרומים נפקעים בכל לידה...
זה לא צריך להוות חשש אם את צריכה זרוז....

שלום האם ניתן לבצע סטריפינג כשיש נשאות של gbs? היום נעשתה לי פעולה כזו ( שבוע 37) ורק בדיעבד קראתי שעש הטוענים שזה מסוכן ויכול לגרום להדבקת העובר? תטדה

לקריאה נוספת והעמקה

אין בעיה. יש על כך ספרות אפילו מהארץ :) מדובר בפעולה בטוחה גם בנוכחותGBS

שלטם רציתי לברר משהו האם אני כעט בהריון בתחילת ההריון ממש. האם יש אפשרות שהרופא גסטרו יסכים לבצע אצלי תיקון שסתום הושט יש לציין שביצעתי את כל הבדיקות האפשרויות ומה שנותר לפני ניתוח ( אני מודעת שהניתוח בהרדמה מלאה). בדיקת מדדי לחץ בושט ובדיקת חומציות הושט אלו שני הבדיקות שנותרו יש לי תור שנקבע מחכה לו בקוצר רוח. מה אתה אומר ד"ר יום מקסים שיהיה לך תודה מקרב לב

לקריאה נוספת והעמקה

הי גלית
כששקולים לבצע פעולה ניתוחית בהריון השאלה היא תמיד מה היתרון ממול הסיכון.
בגדול הזמן המועדף לניתוחים הוא טרימסטר שני אך אם את סבולת מאוד לעיתים ניתן לבצע ניתוחים גם בתחילת הריון.
מציעה שתסיימי את הבדיקות תעריכי עם הרופא שלך את מידת הדחיפות והחליטו יחד על מועד הניתוח.

22/11/2017 | מאת: דפנה

בשבוע האחרון מרגישה כמו דקירות בטבור הדקירות חלשות בדרך כלל אך לפעמים מכאיבות תקין או שיש צורך בבדיקה?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הי דפנה
קשה לדעת בהעדר עוד פרטים. זה יכול להיות בקע ועד גדילה של הרחם שהיא נורמלית לחלוטין. תעלי את הנושא בבדיקה הבאה שלך אצל הרופא המטפל.

שלום, אני בהריון תאומים שבוע 32. בשבוע 29 אורך צוואר הרחם ירד ל 22, והתחלתי טיפול בקרינון. כעת צוואר הרחם יציב ובאורך 26. השימוש בקרינון גורם לי להצטברות של גושים בתוך הנרתיק. הגושים נשארים ומצטברים עמוק בתוך הנרתיק. ואחת לכמה ימים אני מנקה ומוציאה את הגושים מהנרתיק. שאלותיי הן: האם ההצטברות של הגושים בתוך הנרתיק מזיקה? האם זה בסדר לנקות אותם כפי שאני עושה? עד איזה שבוע ממשיכים לטפל בקרינון? תודה.

הי מרב
עצם השימוש בפרוגסטרון בשבוע 29 שנוי במחלוקת.
העבודות עוסקות בעיקר באוטרוגסטן.
מציעה שתפני לרופא שלך ובהתייעצות עימו הפסיקי את הקרינון אם הוא גורם לך אי נוחות.
בהצלחה

שלום, אני בשבוע 8+4 ובזמן נהיגה לא שמתי לב שהנהג לפני האט ולכן ביצעתי עצירה די פתאומית. הייתי חגורה אבל לא זכור לי שקיבלתי מכה מהחגורה. האם עלול להיגרם נזק? מה מיקומו של הרחם בשבוע זה? אודה על מענה.

הרחם בשבוע כזה נמצא עמוק באגן ולכן הסיכון אפסי.
בהצלחה!

20/11/2017 | מאת: אורחת

שלום, בשנת 2014 חליתי בסיאמוי ונקלטתי להריון , עברתי את כל הבדיקות האפשריות והכל היה תקין לבסוף העובר נולד בריא. היום אני מתכננת עוד הריון , חשתי ברע בחודש האחרון והיה לי סטרפוקוק ושלחו אותי גם לבדיקות דם במקביל יצא לי CMV חיובי ואמרו לי שחליתי במקביל בשניהם ביחד להלן התוצאות: CMV-IGG 88.30 U/ML CMV-IGM POSITIVE אני יודעת שIGG זה הדבקה ישנה ולכן זה גבוה ו IGM זו הדבקה נוכחית ביצעתי גם בדיקת אבידיטי עכשיו: CMV IGG AVIDITY VIDAS 0.71 INDEX High Avidity CMV IGG METHOD2 (VIDAS) 25.00 AU/ML POSITIVE אנא עזרו לי, האם הכל מצביע פה על ההדבקה הישנה שהיתה לי ? מדוע מופיע באדום החודש CMV-IGM POSITIVE? האם חליתי שוב בחודש האחרון? הגניקולוג שלי אומר כי הכל מצביע על הדבקה ישנה והרופאת א.א.ג אומרת כי חליתי עכשיו בסי אמ וי כולל סטרפוקוק במקביל! לא יודעת כבר למי להאמין אני רוצה לנסות להיקלט להריון בצורה תקינה ובלי חששות וחרדות כי עברתי בהריון הקודם גהנום עם הסי אמ וי !!

לקריאה נוספת והעמקה

חכי רגע עם הגיהנום...

1.הנתונים מצביעים על הדבקה ישנה
2. לעיתים IGM נשאר חיובי באופן כרוני ולאו דווקא מעיד על עוד הדבקה. וזה לדעתי המקרה כאן.

מציעה שתלכי לייעוץ זיהומולוג /הריון בסיכון כדי לקבלחוות דעת פורמלית אבללדעתי זו הדבקה ישנה.

בהצלחה!

אגב פעמים רבות ה IGM הוא חיובי כוזב.
שלב ראשון הוא לחזור על הבדיקה...

אני נמצאת כרגע בטיול בחול בשבוע 24 נתקפתי בכאבי בטן (עליונה )חזקים שבאים והולכים יש לי שלשול בצבע ירוק אני משתדלת לשתות מים מפחדת להתייבש התפריט שלי כאן הוא דל כולל הרבה פירות . מה אני יכולה לעשות עוד?? כדאי להזמין רופא לחדר? האם יכול להיגרל נזק לעובר?

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי להיבדק ראשית לשלול זיהום פעיל ושנית כדי לקבל נוזלים.

19/11/2017 | מאת: בתאל

שלום. שבוע 14. קומבס חיובי 1:2 . אחת לכמה זמן ומאיזה שבוע צריך לבצע מעקב?

לאיזה נוגדן?

נוגדן k

את צריכה לפנות למרפאת הריון בסיכון.
שם נברר מקור נוגדנים. נבדוק את סוג הדם של בן זוגך ונוכל לתכנן לך מעקב.

היי שבוע 6 הריון שני. הריון קודם בשבוע 6 tsh היה 10 בבדיקות חוזרות טיפלתי ביוטירוקס. אחרי הריון חזרתי לאיזון היה קבוע סביב 2.5. תחילת הריון נוכחי שבוע 4 היה 2.6 ואחרי חמישה ימים עלה ל3.13. עוד לא עשיתי בדיקה נוספת מאז. האם 3.13 תקין לשלב זה? כל כמה זמן אני צריכה להבדק? מה הסיכוי שיחזור שוב התת פעילות?

הי
עד לא מזמן היינו מאזנים TSH לערך מטרה נמוך מ2.5
היום אנחנו יודעים שזה תלוי בהימצאות נוגדנים לבלוטה.
אם יש - ערכי המטרה הם 2.5 ומטפלים. אם אין נוגדנים לא צריך ערכי מטרה כה נמוכים ו 3.13 זה תקין.
שתפי את הרופא שלך הוא בוודאי בדק לך נוגדנים.
בהצלחה!

נראה לי שנדבקתי בתולעים מהבת שלי. אני מרגישה גרד מוזר רק בלילות. השאלה שלי היא אני בשבוע 8 להריון. מותר לקחת ורמוקס? ואם לא אז מה אפשר לעשות. האם יכול להיות נזק לעובר מהתולעים?

לקריאה נוספת והעמקה

הי קרן
ניתן לקחת ורמוקס בהריון
אין נזק לעובר
בהצלחה!

15/11/2017 | מאת: מורן

שלום דוקטור עשיתי 2 צילומי רנטגן ישירות לבטן כדי לבחון עמוד שדרה, רציתי לשאול, אם יש סיכוי שאני בהריון, מה הנזק שנגרם לעובר? בייצתי כשבוע לפני בדיקת הרנטגן ובזמן הביוץ קיימנו יחסים.

לקריאה נוספת והעמקה

ברשותך שאלה נוספת, תוך כמה זמן הכי מהר ניתן לראות הריון בבדיקת דם ?

בבדיקת דם כבר כשבוע לאחר הביוץ תתחיל עליה של HCG
אבל זה בהנחה שאת יודעת מתי בייצת במדויק...

הי מורן
השלב בו ביצעת את הצילום נקרא הכל או כלום.
במילים אחרות - אם נקלטת להריון אין שום בעיה.
בהצלחה!

תודה על המענה המהיר! רק כדי לוודא שהבנתי, אם אגלה שאני בהריון, הקרינה לא עשתה נזק לעובר של מומים וכדומה ופשוט ממשיכים רגיל את ההריון בראש שקט או שהקרינה תגרום להפלה בשלב המוקדם נכון?

תהיי בראש שקט :)

14/11/2017 | מאת: נועה

שלום אני אחרי שני הפלות, האם רוקט פוקט יכול ליצור דימום בשבוע 4?

14/11/2017 | מאת: נועה

יצוין כ מדובר במכשיר המביא לאורגזמה ללא חדירה

לא אמור. אלא אם נוצרה פציעה מקומית מהמכשיר עצמו ואז יכול להיווצר דימום.

בהריון שבוע 21. הרופא אמר לי אוטומטית לקחת תוסף ברזל ואני ממש לא מעוניינת... בבדיקת דם השבוע ההמוגלובין שלי הוא: 13.7. 1. אני כבר לוקחת פרנטל שמכיל ברזל. חיוני לקחת תוסף ברזל נוסף? 2. בבדיקות דם B12 הוא 304.00. כדאי לקחת תוסף B12? האם יכול לקרות נזק מכמות רבה מדי של B12?

הי
1. לא צריך גם פרנטל וגם ברזל. יש לך המוגלובין תקין. פרנטל זה מספיק
2. ה B12שלך תקין. אין סיבה לקחת תוספים לחינם, לדעתי
בהצלחה!

תודה רבה!

שלום, האם תה לואיזה ולימונית מותר בהריון (תה בשקיקים)? כמובן שללא קפאין.

בוודאי.

היי בת 30 הריון שבוע 20 קיבלתי תשובה של חלבון עוברי ורשום 69.9 וMOM רשום 2.10 הערות היועץ הגנטי רשם רמה מוגברת של חלבון עוברי AFP בדם האם מה אני עושההההההההה

לקריאה נוספת והעמקה

הי שיר
AFP מעל 2MOM זו רמה מעט מוגברת המצריכה בעיקר סקירת מערכות מכוונת למערכת העצבים.
יש לבחון את הסיכון הכולל שרשום לך על מנת להחליט על הצורך בייעות גנטי ודיקור מי שפיר.
אל תילחצי. צריך לבדוק אבל זה לא נדיר.
בהצלחה!

בבדיקת דם בשבוע השישי אובחן TSH 4.40 האם קיים סיכון, האם לקחת טרוקסין, מה הסיכון להתפתחות העובר?

הי
ראשית צריך לבדוק מה מצב ההורמון הפעיל ואת רמות הנוגדנים לבלוטה.
בהתאם לתוצאה מחליטים האם לתתאלטרוקסין לרמת TSH 2.5
בהצלחה

שלום, הביוץ שלי היה ב26/10, המחזור האחרון היה ב06/10 המרווח בין מחזור למחזור הכי גדול שהיה לי זה 33 ימים המחזור שלי לא סדיר, עברו 37 ימים מהמחזור האחרון, האם זה מספיק זמן על מנת לבצע בדיקת הריון ביתית? תודה

כן. בהצלחה!
בכלמקרה אם שלילי כדאי לעושת בדם כי זה יותר מדויק

דר אתמול הייתי ען צירים סדירים כל 10 דקות ופתיחה 2 מחיקה 50%שחררו אותי הביתה כי אין התקדמות אחרי שעתיים של נליכה בבי"ח . לציין שזו הריון 5 לידה רביעית ואני בשבוע 36 +3 .היום אני עם צירים חלשים יותר כאבי גב נוראיים ולא יודעת מתי לחזור למיון יולדות ואם עכשיו תהיה התקדמות בפתיחה למרות שהצירים נחלשו???

לקריאה נוספת והעמקה

הי רנא
הרבה פעמים יש צירים חלשים אבל בלידה חמישית הם יכולים להתקדם מהר.
אם את רואה שהם סדירים ואת כאובה גשי שוב. מקסימום ייתנו לך משככי כאבים שיאפשרו לך לישון קצת בלילה ולחדש כוחות.
הרבה פעמים יש פניות "שווא" חוזרות וזה בסדר גמור.
עדיף לפנות עוד פעם אחת ולהשתחרר מאשר ללדת בבית בלי להתכוון...
לידה קלה!

שלום, אני בשבוע 22 פלוס 4, לאחר ביצוע ניתוח סרקלאז בשבוע 13 בעקבות צוואר רחם קצר ומאז המשך היריון תקין עד כה. לפני 5 ימים החל דימום קל, לאחר בדיקה ואשפוז של 3 ימים בבית חולים במנוחה מלאה התברר שהשלייה עברה לשליית פתח וכן נוצרה המטומה קטנה מהיפרדות של חלק קטן בשלייה מה שיצר את הדימום. בנוסף צוואר הרחם שלי הוא 18 ממ כבר כמה שבועות ללא צירים/ פתיחה. הרופא שחרר אותי מבית החולים עם כדורי פרוגסטרון ומנוחה מוחלטת במיטה ( חוץ משירותים ומקלחת). הרם יש משהו נוסף שניתן לעשות? יש לציין שאנו חיים בחול ואשמח לדעת מה הגישה בארץ למקרים כאלה. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הי,
שליית פתח עם היפרדות מהווה סיכון ללידה מוקדמת/הפלה מאוחרת.
כל עוד אין אירועי דמם חוזרים הסיכון הולך ופוחת.
ערכה של המנוחה א הוכח כמסייע להארכת משך ההריון אך כולנו ממשיכים וממליצים על מנוחה - כי זה מקל סוביקטיבית.
ממש אין הכרח למנוחה מוחלטת - יש עבודות המצביעות על נזק מהעדר ניידות.לא צריך לרוץ מרתון אבל ממש לא צריך להיות מרותקים למיטה.
באשר לפרוסטרון - מאחר ואת עם תפר הערך המוסף של פרוגסטרון מוטל בספק. ישעבודות המצביעות על כך. כאן לרוב לא משלבים את השניים בוודאי לא בעת דימום פעיל.

באשר לשליית פתח- לעיתים היא עולה למעלה בשלב כזה ולעיתים לא ואז צריך ללדת בקיסרי.

עניין הזמן כאן האו קריטי. תגיעי לשבוע 24 בו העובר מוגדר בר חיות ותעשי הערכה מחודשת באשר למתן הבשלת ריאות וכדו.
בהצלחה!

בהריונות קודמים עברתי העמסות סוכר של 100 בגלל עוברים גדולים מאד וריבוי מי שפיר ותמיד התוצאות היו תקינות- בקצה הנמוך של הטווח התקין. בכל זאת הייתי מגיעה ללידות עם משקל גבוה ביותר מ-20 קילו מההתחלתי, ותינוקות במשקלים של יותר מ-4 קילו. חשוב להדגיש, שאת ההריונות התחלתי במשקל תקין לגמרי. האם תיתכן סוכרת שמתפתחת מאוחר- רק בסוף ההריון? כי הרופא שלי מתעקש שאני יעשה העמסת סוכר של 100 בשבוע 22. יכול להיות שככה פשוט יפספסו את הגילוי של הסכרת? אולי כדאי לעשות פעמיים העמסת סוכר (אלוקים ישמור...) ?

לקריאה נוספת והעמקה

הי רחלי
בהחלט ייתכנו מצבים שהעמסה בשבוע 22 תהיה תקינה אך הסכרת תתפתח בהמשך ההריון כי ההריון הוא מצב סכרתי במהותו.
צריך לבדוק מה זה התוצאות התקינות ועד כמה הן גבוליות .
לעיתים כשהתוצאה גבולית ויש עליה ניכרת במשקל עם עוברים גדולים מתייחסים לחומרה, עושים העמסה בשלב מוקדם ומכניסים למשטר דיאטה כבר בשלב מוקדם של ההריון גם אין אבחנה חד משמעית.
כדאי להיוועץ במרפאת הריון בסיכון.
בהצלחה!

שלום, הריון שלישי בבדיקת העמסת סוכר 50 גרם התוצאה 130. בהריונות קודמים עברתי את הבדיקה של ה100 גרם בגלל תוצאות יותר גבוהות אך לא הייתה סכרת. הבנתי שיש חילוק בין הרופאים לגבי תוצאה גבולית. האם 130 מצריך בדיקה נוספת? והאם רופא שמתייחס לזה כתוצאה תקינהה לוקח סיכון? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

GCT130 זו אכן תוצאה גבולית משום שיש המעמידים את הרף ל 100גר על 140 ויש על 130.
כשמתייחיסם לגבול של 130 משלמים מחיר של יותר נבדקות אך פחות פספוסים.
מבחינתי בפועל השיקול הוא גורמי סיכון. אם יש גורמי סיכון נוספים הייתי שולחת ל 100 ואם לא אז לא.
בהצלחה!

תודה על תשובתך המהירה. מהם גורמי הסיכון? האם יש משמעות לכך שבבדיקות הקודמות שלי גם של ה100 ג' התוצאות היו גבוליות אך לבסוף הכל היה תקין? (נדרשתי לעקוב אחרי הסוכר 3 פעמים ביום במשך שבוע ע"י בדיקה ביתית)

עודף משקל, סכרת במשפחה, סוכר בצום גבולי בתחילת ההריון, סכרת בהיורנות קודמים, משקל יילודים גבוה. אלו העיקריים.
מציעה שתתייעצי עם הרופא שלך.

שלום, אני כ3 חודשים לאחר ניתוח של בקע טבורי ובקע נוסף לידו כמו כן אני אחרי 2 ניתוחים קיסריים שהשני לפני כשנה וארבעה חודשים. כעת אני ממש בתחילת הריון ושאלתי היא האם יש סיכון או האם עליי להגביל פעילות מסויימת בכדי לא לפגוע בהריון , רחם , בטן..

לקריאה נוספת והעמקה

הי ליאור.
בכל הריון לאחר קיסרי יש סיכון לקרע של הרחם והוא עומד על פחות מחצי אחוז ועיקרו בלידה. זה פחות מטריד
מבחינת הבקע - יש סיכון לבקע חוזר סביב עליית הלחץ בבטן. אין הרבה מה לעשות לצערי למעט הזיהרות הסטנרדטית.
בהצלחה!

שלום אני בהריון בשבוע 20, בהריון שלישי, בימים האחרונים אני סובלת מהתקפות של כאבים עזים בגב התחתון- לא כמו צירים או כאבי מחזור, אלא רק בצד ימין ויותר למטה (איפה שה"משולש" בתחתית הגב) וגם בחלק העליון ביותר של ירך ימין, מאחורה, כאילו מתחת לישבן. איפה שהרגל מתחברת לגב... אני מקווה שהתיאור ברור. זה נוראי וכשזה תוקף אותי אני לא יכולה ללכת וכמעט צועקת מכאבים. מה זה יכול להיות? יש לי רופא רק בעוד כמה ימים.

לקריאה נוספת והעמקה

הי לאה
נשמע כמו כאבים סכיאטים שנובעים מלחץ של ההריון על מוצא העצבים בתחתית עמוד השדרה.
אכן מאוד כואב. פיזיותרפיה יכולה להקל.
אבל כדאי להיבדק לאשש את האבחנה.
בהצלחה!

שלום דר' אני בשבוע 5+1, הריון לאחר טיפולים ,בימים האחרונים אני חווה עצירות קשה ,היום התאמצתי מאוד ומיד תפסתי עצמי ,האם יתכן כי גרמתי נזק כלשהו ?

לקריאה נוספת והעמקה

הי דנה
אין נזק. אבל אם את סובלת מעצירות קשה כל כך כבק עכשיו ממליצה שתוסיפי סיבים תזונתיים למזון שלך. יקל עלייך פלאים.
בהצלחה

02/11/2017 | מאת: מאי

שלום לך, בהריון שבוע 12 אחרי הפריה..בטעות טבלתי כמה ביסקוויטים של פתיבר בתוך תה עם מרווה. בכלל לא ידעתי שהתה הכיל קצת מרווה. ואני יודעת שאסור מרווה בתחילת הריון. את התה לא שתיתי. האם גרמתי נזק? אנא תשובתך כי מודאגת. תודה מראש

לא סביר שנגרם נזק כלשהו.
בהצלחה!

02/11/2017 | מאת: רוחמה

אני בהריון בשבוע 15+2(לםי וסת אחרון).מתחילת ההריון הפרוגסטרון שלי נמוך- תמיד פחותמ-23. אני מקבלת זריקות פרוגסטרון 500 וזה עדיין לא עולה. אתמול הפרוגסטרון עמדעל 23.77. אני מאטד לחוצה כיון שהיו לי 2 הפלות ספונטניות- עשיתי ברור ויש לי קרישיות דם(פקטור 7 v לידן). אשמח לדעת מה עלי לעשות? האם זה מסוכן? מחכה לתשובה בדריכות. רוחמה

שלום רוחמה
כפי שכבר אמרתי כאן בעבר טווח הערכים התקינים של הפרוגסטרון מאוד רחב ואין קורלציה טובה בין ערך מסוים לסיכון להפלות.
הגישה של מתן P רק בגלל ערכים נמוכים היא שנויה במחלוקת ואינה נהוגה בכל מקום.
אני מניחה שההפלות הקודמות היו מוקדמות יותר. בשבוע 15 הסיכון להפלה ספונטנית יורד משמעותית. אני לא רואה סיבה להמשיך ולבדוק רמות P ובוודאי לא לטפל על פי הן.

באשר לקרישות -בהנחה שמדובר בהטרוזיגוטיות , אם אין לך רקע של מאורעות קרישה או גורמי סיכון נוספים ניתן לבצע מעקב בלבד ומתן קלקסן לאחר הלידה. במקרים שיש בהם חשש מקרישה בשל מצבור גורמי סיכון ניתן לטפל גם במהלך ההריון וכמובן ב 6 שבועות לאחר הלידה.
בהצלחה!

שלום, אני בשבוע 34 להריון ברקע תלסמיה מינור ואנמיה המוליטית( המוליזה החלה בהריון ומתבטאת בהמוגולבין נמוך, הפטוגלובין גבוה, רטיקוליציטים גבוהים ותפקודי כבד גבוהים) כמו כן צוואר רחם מקוצר מעט 26 מ"מ, ריבוי מי שפיר( AFI 24-25) וחיובית לGBS שקיפות, חלבון, סקירה ראשונה שניה ושלישית תקינות הסקירה השלישית בוצעה בשבוע 32 ובה טרם היה ריבוי מי שפיר ויצאה תקינה ובשבוע לאחר מכן אובחן הריבוי (העמסת סוכר 50 היתה תקינה) שאלותי: 1. רופא הנשים לא הפנה אותי להעמסה 100 או לאקו לב/סקירת בית הבליעה בעקבות הריבוי. האם עלי לבקש זאת ממנו או שמא 24-25 נחשב גבולי? משקל העובר בשבוע 32 היה 2.2 קג 2. האם לאור כל הרקע הרפואי הנל( תלסמיה, המוליזה, ריבוי מי שפיר, קיצור צוואר ברחם) יכולה להיות מניעה להתחסן לשעלת? טרם התחסנתי ואני בשבוע 34 תודה רבה ובשורות טובות עדי

לקריאה נוספת והעמקה

הי עדי
ראשית חסרה אינפורמציה מהותית והיא סיבת ההמוליזה. יש לזה חשיבות רבה.
שנית - ריובי מים של 24-25 שמתגלה בטרימסטר שלישי הוא לרוב אידיופטי, כלומר מסיבה לא ברורה. הקשר בינו לסכרת חלש. אלא אם יש לך גומרי סיכון מרובים אין הכרח לבצע.
כנ"ל לגבי סקירה מכוונת לבליעה. ריבוי מים גבולי/קל נמצא באסוציאציה מאוד נמוכה למומים.
בשלב זה ניתן לעקוב אחר כמות המים. אם מדובר בהחמרה פרוגרסיבית יש מקום לברר.

לגבי הצוואר - בשבוע 34 לא ממשיכים למדוד ו 26 ממ זה סהכ תקין.
מבחינת השעלת - לא רואה מניעה, אבל שוב - אני לא יודעת את סיבת ההמוליזה. כדאי לבדוק את זה אחרי שתדעי את הסיבה.

בהצלחה!

שלום רב, אני בן 38 וזוגתי 36 נשואיים טריים ומתכוונים/מקווים להריון בקרוב. עשינו בדיקות גנטיות שנמצאו תקינות. עקב גילנו רצינו לשאול מס' שאלות: 1. האם כדאי לעשות בדיקת זרע (או בדיקה אחרת לגבר או לאישה) בגלל עניין הגיל או מכל סיבה אחרת? 2. האם ע"פ תוצאות בדיקת זרע שאינן אופטימאליות ניתן לקבל טיפול שיוביל להריון מוצלח יותר? 3. האם זרע שאיבד מאיכותו עקב גיל, או בעיות פוריות אחרות כלשהן, עלול לגרום לפגמים בעובר? תודה מראש, אור.

לקריאה נוספת והעמקה

הי אור
בשעה טובה.
לרוב אין צורך בבדיקת זרע מקדימה.
כשגיל האישה מעל 35 לרוב מנסים חצי שנה (ולא שנה כפי שמקובל בגיל צעיר יותר) ואם לא הולך מתחילים ברור. סהכ רוב הזוגות יהיו פוריים. אין סיבה לברר אי פריון בטרם ניסיתם.
כשהזרע לא אופטימלי - כן. אפשר לבצע הפריות . תלוי במידת הירידה בספירות.
יש מספר סוגים של זרע לא תקין בספירה/צורה/תנועתיות. הקריטריונים שונים ומתייחסים לסיכוי להשיג הריון תקין.
שורה תחתונה - תנסו ואם לא הולך תתחילו ברור כמקובל. אין סיבה להילחץ מראש.

שלום, אובחן אצלי אטופיק דרמטיטיס באצבע וקיבלתי את המשחות הנ"ל לטיפול. גיליתי כעת שאני בהריון (שבוע 4 ). אמורה למרוח את אחת מהן פעמיים ביום על האצבע. האם מותר בהריון? תודה מראש :-)

לקריאה נוספת והעמקה

אין בעיה להשתמש מקומית
בהצלחה!

היי, אני בהריון ראשון שבוע 6 , אני כבר לאחר 3 בדיקות דם בבדיקה הראשונה בטא הייתה 619 ופרוגסטרון היה 96.7 שבוע לאחר מכן - בטא 3792 , פרוגסטרון ירד ל- 80.6 היום (9 ימים אחרי ) בטא 52,068 ופרוגסטרון 77.8 למה הפרוגסטרון יורד ככה והאם תקין - בדיקת דופק צריכה להיות רק עוד שבועיים האם צריכה חיזוק לפרוגסטרון . אם רלוונטי נכנסתי להריון לאחר מעקב זקיקים (שחלה פוליציסטית ) ללא הורמונים / עזרה אשמח לתשובה תודה רבה רונית

לקריאה נוספת והעמקה

הי רונית
טווח התקין של פרוגסטרון מאוד רחב.
אם הבטא עולה יפה לא הייתי לוקחת כלום אלא מחכה לבדיקת דופק ונראה שזה בכיוון הנכון.
בהצלחה!

31/10/2017 | מאת: מיכל

היי בת 41 , חצי שנה אחריי לידה שנייה, עדיין מניקה ולא קיבלתי מחזור עדיין. רוצה להיכנס להיריון שלישי, האם אני צריכה להפסיק להניק כדי לנסות להיכנס להיריון? אודה לתשובה

הי מיכל
אפשר להרות בהנקה בהנחה שחזרת לבייץ.
נראה שזה טרם קרה. מניחה שאת לחוצה בזמן לכן הייתי ניגשת להיבדק. אם אינך מבייצת סיום ההנקה יוביל קרוב לוודאי לחזרת ביוצים ואז יכולת להרות.
בהצלחה!

שלום רב, ארצה לדעת האם זה תקין להתחסן בשבוע 13 נגד שפעת והאם זה לא מוקדם מדי ולא מזיק לעוברים? (הריון מרובה עוברים) תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

הי,
תקין לא מוקדם ואפילו מומלץ .
בהצלחה!

שלום רב, האם ניתן לשלב דיקלקטין עם ציפרלקס 20 מ"ג? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידוע לי על בעיה בין השניים.
בשאלות אלה כדאי לפנות למרכז לייעוץ טרטולוגי בירושלים.
בהצלחה!

קיבלתי וסט רגילה אבל קצרה ואחריה התחילו לי הפשרות מרובות שקופות שלא היו לי אף פעם ובחילות האם יכול ליהיות הריון

הי מירי
עקורנית כן אבל מציעה לעשות בדיקת HCG בדם לוודא. ייתכן גם שמדובר בהריון במיקום לא תקין ואז מצריך אבחון וטיפול מוקדם.
בהצלחה!

27/10/2017 | מאת: ניקול

שלום פרופסור, בהריון אחרי ivf שבוע 11. האם מותר לי לעשות בניית ציפורניים? אני שואלת כי חוששת אולי החומר של הבנייה מסוכן בשלב זה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

הי ניקול
אין בעיה בכלל. תהני.
בהצלחה!

26/10/2017 | מאת: פולי

אני בשבוע 18 ויש לי מדי פעם דקירות בצד הבטן, כואבות, לפעמים בימין ולפעמים בשמאל. מה זה? דחוף ללכת לרופא או אפשר לחכות שבועיים?

לקריאה נוספת והעמקה

הי פולי
ברוב המקרים מדובר במתיחה של רצועות . שהיא תקינה ולא מסוכנת. אבל צריך לבדוק.
אם אין חום, כאבים עזים, רגישות במתן שתן זה יכול לחכות לתור הבא שלך.
אם את לא משוכנעת גשי להיבדק והשלימי תרבית שתן לשלילת זיהום.
בהצלחה!

שלום, האם מותר לבצע החלקת קרטין בשיער במהלך ההריון?

לא אמורה להיות בעיה כי מדובר בשימוש מקומי אבל יש חומרים שונים .ממליצה לך לשאול את המרכז לייעוץ טרטולוגי בירושלים. מניחה שתהיה להם תשובה יותר מפורטת.

21/10/2017 | מאת: ענת

שלום.. בבדיקת חלבון עוברי שעשיתי יצא לי שהhcg 2.72. הרופא אמר לי שהערך הינו גבוה מה שיצריך ממני להגיע לבית החולים שבו אני יולדת בשבוע 38. אך רופא אחר אמר לי שאני צריכה להיות במעקב להריון בסיכון. אציין שעשיתי מי שפיר בדיקות גנטיות והכל ברוך ה תקין אשמח לדעת מה דעתך בעניין. כרגע אנע בשבוע 32. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הי ענת
HCG הוא הורמון שליתי. ערך גבוה יחסית שלו עומד בקורלציה לבעיות שלייתיות כמו רעלת הריון או הפרעת גדילה.
לכן בנשים במצבך נהוג לבצע מעקבגדילה אחת לחודש משבוע 28 ומעקב לחצי דם. אם מתחילה עליה או הפרעת גדילה מעלים את תכיפות המעקב.
מרבית המרפאות הרגילות לא עורכות לקליטת מטופלת בתדירות גובהה ולכן מפנים למרפאות בסיכון. אם הרופא שלך מוכן לבצע מעקב גדילה חודשי - אין בעיה

היי קבעו לי בשבוע 17+1 אבל כל האתרים אומרים עד שבוע 16. האם זה לא מאוחר מידי?

לקריאה נוספת והעמקה

לא מאוחר בכלל. זה בסדר גמור.

20/10/2017 | מאת: לירז

שלום, לפני מעל לשלושה שבועות עברתי הפלה עם כדורי ציטוטק, קיבלתי מנה שנייה בתאריך 2.10 כי בפעם הראשונה לא התנקה טוב. ביום חמישי התחילו לי דימומים שלא נפסקו עד עכשיו לאחר שכבר לא היו לי הפרשות כלל מעל לשבוע וחצי. האם יכול להיות שזה כבר וסת? הרי תמיד אומרים שרק לאחר שישה שבועות מההפלה היא אמורה להגיע במידה וזה כן וסת האם אפשר מהביוץ הקרוב לנסות להיכנס להריון? במידה ולא ממה יש שוב דימומים? אודה לתשובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

קשה לדעת ממה הדימומים. נשמע קרוב מדי להפלה אבל אני לא יודעת מתי ארעה ההפלה עצמה .אם ארעה מספיק זמן לפני הכדורים תיאורטית תיתכן כבר ווסת.
מבחינת נסיון להרות אין בעיה לנסות כבר מהביוץ הראשון. אל תשכחי חומצה פולית.

שלום , אני בשבוע 16 עם תאומים . בבדיקה אצל רופאת נשים התגלתה דלקת בנרתיק . יש לי הפרשות וריח לא נעים . היא נתנה לי נרות דאלאצין למשך 3 ימים . רציתי לדעת האם השימוש בנרות בטוח ומותר בהריון יש לי המון חששות , תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

אין בעיה עם פתילות דלצין מבחינת ההריון.

שלום. האם יש אפשרות להוריד שיער בהריון ע"י משחה( veet) באזור בית שחי, מפשעות ובטן או שזה יעשה נזק לעובר? וגם לגבי מכונה להורדת שיער. תודה.

אני בתחילת שבוע 12

אין בעיה..מדובר בשימוש מקומי.

שלום. אני בשבוע 28 +1 עם צוואר רחם מקוצר (ביין 17 ל19) והתקשויות של הבטן לעיתים די קרובות. הרופא במיון אמר לי ליהיות במנוחה ולחזור למעכב. האם יש סיכוי שלא אצטרך שמירת הריון? כיצד ניתן לייצב את מצב הצוואר? קיבלתי נרות לחיזוק הרחם ואני שותה ונחה הרבה. ועוד שאלה. שמעתי שקיצחר בצוואר הרחם יכול להיגרם מפטריה דלקתית. הייתה לי פטריה בפתח הנרתיק מבחוץ. זה קשור באמת? אם הפטריה עברה אורך הצוואר יתחיל ליהיות יציב? המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הי תמר
נתחיל מהסף - קיצור צוואר לא קשור לפטריה.
צריך לבדוק מתי התחיל ומה היה אורך הצוואר בסקירה.
אם מדובר בצוואר שמתקצר באופן פעיל ויש לך צירים - צריך לשקול לתת הבשלת ריאות ולעקוב.
הנרות מונעים לידה מוקדמת בנוכחות צוואר מקוצר אבל בד"כ הם יעילים כשמתחילים אותם מוקדם יותר, לכן שאלתי מתי התחיל התהליך.
צריך לבצע תרבית שתן לשלול דלקת.
ואכן צריך לעקוב. פעמים רבות אורך הצוואר יציב ואינו מוסיף להתקצר.

ככלל צריך לזכור שלא כל מי שיש לה קיצור צוואר תלד מוקדם. זה גורם סיכון אך אינו הכרחי.

18/10/2017 | מאת: גילי

בשבוע 18, התחלתי להרגיש תנועות עובר בשבוע 15. אני מרגישה תנועות מעטות מאד, פעם בכמה ימים. בהריונות הקודמים שלי (זה הריון שלישי) העוברים היו מאד "פעילים" ועכשיו הוא בקושי זז. זה מדאיג?

לשבוע 18 זה תקין לגמרי.
כל עובר נע אחרת ובשבוע כזה אנחנו אפילו לא מבקשים לעקוב אחר תנועות .
בהצלחה!

שלום רב ד"ר, בת 39 הריון ivf ראשון. מהלך הריון תקין: שקיפות, סקירות,מי שפיר וציפ גנטי- הכל תקין. משבוע 24+5 נמצאת במעקב הריון בסיכון בבי"ח ( כולל אשפוזים) ערב צוואר מקוצר. כרגע בשמירת הריון . כיום שבוע 33+2. מהמעקב הקודם שעשיתי התגלה בטן עובר קטנה לגיל ההריון: להלן הנתונים מהמעקב הקודם: גיל הריון לפי וסת 31+2: bpd -7.21 מתאים לשבוע 29 Hc-27.6 מתאים לשבוע 30+1 Ac-24.47 מתאים לשבוע 28+5 Fl- 6.24מתאים לשבוע 32+2 Hc/ac 1.13 מתאים לשבוע 28+5 מעקב נוכחי 17/10 Bpd- 7.75 מתאים לשבוע 31+1 Hc-28.8- מתאים לשבוע 31+5 Ac- 26.63 מתאים לשבוע 30+5 Fl-6.32 מתאים לשבוע 32+5 Hc/ac- 1.08 מתאים לשבוע 31+0 האם יש סיבה לדאגה בשל היקף הבטן הקטן? משקל העובר לפי ac, fl 1827 קג אחוזון 36 ואילו ע"פ דולברג אחוזון 19. זרימות דם בעורקי הטבור s/d-3.1 גיל הריון ממוצע לפי אולטרסאונד 31+3 אציין שזהו הריון מתרומת ביצית. האם ישסיבה לדאגה מהיקף הבטן?

לקריאה נוספת והעמקה

הי שירה
אני מאוז נזהרת במתן חוות דעת בענייני גדילה בפורום כי תמיד צריך לראות את הנתונים בעיניים (למשך סטטוס חשיפה ויראלית שמבצעים בתחילת ההריון). ועדיין עפי מה ששלחת בהנחה שהתארוך נכון כי מדובר בהריון IVF נראה שמדובר בעובר שצומח. כל הפרמטרים גדלו על אותן עקומות וזה כנראה הגודל שלו ואין מדובר בהאטת הצמיחה.
בד"כ ממשיכים מעקב בלבד.
בהצלחה!

16/10/2017 | מאת: דפנה

שלום, שבוע 14+4 סובלת מכאבי גרון ללא מוגלע וחום 38 מעלות לקחתי כדור אקמול מודאגת האם קיימת סכנה לעובר ??

לקריאה נוספת והעמקה

הי דפנה
אין בעיה עם האקמול אבל כדאי שתיבדקי כי אם מדובר בדלקת חיידקית ייתכן ואת צריכה אנטיביוטיקה.
העדר טיפול יכול להוביל לסיבוכים ומדובר בטיול מותר לחלוטין בהריון.
בהצלחה!

סוג הדם של בת הזוג שלי הוא רזוס שלילי. בבדיקת coombs indirect (בלי קשר להריון) נמצאו אצלה נוגדנים מסוג Anti-D ברמה של 1:1024 (הבדיקה נערכה מספר פעמים וזו לא טעות). הוסבר שעם רמת נוגדים כזו היא לא תוכל לשאת עובר עם סוג דם רזוס חיובי. האם אכן כך? סוג הדם שלי הוא רזוס חיובי. בבדיקת איפיון מולקולרי לזיגוטיות של רזוס אצלי (האב) נמצא גנוטיפ רזוס הומוזיגוטי +/+. צורפה הסתייגות שלא ניתן לשלול הטרוזיגוט: RHD-CEׂ(2-9ׁ)-D-i2+268A. האם בנתונים אלו יש טעם בהמשך בירור (למשל ביחס להסתייגות שצורפה) או שלמעשה אין דרך בה בת הזוג שלי תוכל להתעבר מתאי זרע שלי מבלי שהעובר יציג פנוטיפ רזוס חיובי שייתקף ע"י הנוגדנים שלה? שאלתי בפורום ייעוץ גנטי ושם הציעו שאפנה למומחה או מומחית להריון בסיכון.

לקריאה נוספת והעמקה

הי גיל
נתחיל מהסוף - תצטרכו להגיע לייעוץ מסודר.
ניתן בהחלט להרות. צריך לוודא את סוגיית ההטרוזיגוטיות - כי זה מאפשר אופציות נוספות של אבחון.
בכל מקרה - האפשרות של "לא ניתן" אינה נכונה.
יש פתרונות ויש מעקבים וצריך לדון על כך עם שניכם בהרחבה.
בהצלחה!

13/10/2017 | מאת: עירית

האם מותר להכנס לאתר ספא בו קיימים מעיינות חמים בטמפרטורה של 35-38 מעלות ? כמו כן האם מסאג בכיסאות שהם כמו מיטת מים יכולים להזיק לתינוק?

לקריאה נוספת והעמקה

הי עירית
ההמנעות מחום נובעת משתי סיבות - בשבועות צעירים בגלל הנזק בחום ליבה גבוה, וכן בשל ירידת לחץ דם אמהי בטמפ גבוהות.
בשבועות שלך הסיכון לנזק מחום גבוה פחות משמעותי אבל ירידת לחץ הדם משמעותית יותר.
ראשית זה תלוי במצב בריאותך הכולל ואם בחרת להיכנס אז לזמן קצר.
לגבי מסאז בכסא - אם אין בעיות מיוחדות לא אמור להזיק אבל אלו דברים תלויי עוצמה ומשך שימוש.
בהצלחה!