חשש לפקקת ורידים במהלך טיסה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

30/03/2014 | 22:16 | מאת: גלי

בת 30, כבר שנים רבות עם גלולות יסמין ומינון נמוך(20 מ"ג) של רואקוטן פעם-פעמיים בשבוע. כבר שנה לא הייתי בארץ, כך שאין בדיקות דם עדכניות (כולסטרול תמיד היה קצת גבוה). כבר כמעט לא אוכלת בשר, כך שישנה סבירות שהתפתח מחסור בוויטמין B12. אני טסה לארץ בקרוב וחוששת מפני תופעת פקקת ורידים במהלך/בעקבות הטיסה. החשש הופיע לאחר שבמשך יומיים חוויתי זרמים ברגל ימין ללא הפסקה וניסיתי לחקור במה מדובר. מהפורומים השונים עולה כי שילוב של גלולות וחסר בוויטמין B12 אינו "מוצלח" ועלול לגרום לקרישיות יתר וכעת אני די לחוצה לטוס... מה כדאי לעשות לקראת הטיסה/ במהלכה (מלבד לקום ולהסתובב כדי לדאוג לזרימת דם) ? חשוב לציין שאני גם לוקחת לוסטרל במינון נמוך של 50 מ"ג. אודה לתשובה בהקדם האפשרי היות וטיסתי מתקרבת.

31/03/2014 | 23:24 | מאת: ד"ר חן הלוי

תשאלי את הרופא שלך אם הוא ממליץ לך על זריקת קלקסאן לפני הטיסה. בגדול שום דבר ממה שציינת לא מחייב זאת

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח