MRI ראש אם אפשר להסביר לי כמה מונחים תודה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

03/08/2020 | 09:23 | מאת: גילי

אשמח לפענוח ממצאים בMRI , מודגמת מערכת חדרים, ציסטרנות וחריצים תקינה,מודגם אוטם לקונרי בתלמוס מימין, בחומר לבן מודגמים שינויים נרחבים באות גם בחומר הלב הפריונטריקולרי וגם התת קורטיקלי פרונטלי משמאל, מה זה אומר? תודה

זה אומר שהMRI מדגים מחלת כלי דם קטנים של המוח שהיא בדרך כלל תוצאה של יתר לחץ דם וגורמי סיכון קלאסיים אחרים. בכדי למנוע שבץ במצבים אלו יש לאזן באופן אגרסיבי גורמי סיכון ווסקולריים. בכל מקרה בכדי לודא שנעשות כל הפעולות הדרושות יש לסור לבדיקה אצל נוירולוג שבץ עם דיסק הMRI והחליט האם יש צורך בהמשך בירור. אין פרטים כאן על המטופל וגורמי הסיכון ולכן לא ניתן לדעת כיצד להמשיך

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח