המשך בבקשה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

30/06/2020 | 17:31 | מאת: שושי

שלום, תודה על התשובה הקודמת.. בת 30. פניתי לנוירולוג בגלל הממצא החדש שיצא לי ב MRI ראש.. "מוקדים היפראינטסיים בלומר הלבן בצד ימין פרונטליים- מיקרואנגיופתיים?" והוא הפנה אותי (בין היתר) ל CTA ראש וצוואר... לפני שלוש שנים עשיתי CT ראש ואני מאוד מפחדת מקרינה נוספת... מה גם שבגלל ממצא ב CT ההוא אחרי שבוע הופנתי ל MRI ומאז אני במעקב MRI (מעקב אנדוקריני). כרגע ביקשתי מהנוירולוג בדיקה בלי קרינה והוא אמר שאין.. ועכשיו אני רואה בגוגל שיש MRA שזה על אותו עקרון של CTA רק עם מגנט... האם כדאי לנסות לבקש? מפחיד אותי כמות הקרינה שאני נחשפת אליה... בסוף זה מה שיעשה לי נזק... האם הסיבה שלא הפנו אותי ל MRA זה כסף או שיש הבדל מהותי לטובת ה CTA ו CTA באמת עדיף? תודה

את צריכה הערכה של נוירולוג שבץ או נוירואימונולוג באחד מהמרפאות הייעודיות בבתי החולים או באופן פרטי בכדי שיראה את ההדמיה ויחליט על הצורך בCTA. באופן עקרוני CTA היא בדיקה מדוייקת יותר להדגמת כלי הדם המוחיים אך במקרים רבים אפשר להסתפק בMRA עם הזרקת גדוליניום. במקרים מסוימים אפשר להסתפק בMRI ללא גדוליניום ברצף שנקרא TOF להדגמת כלי הדם

בדיקת CTA טובה יותר בדרך כלל להדגמת כלי הדם המוחיים ועדיף לבצע אותה במקרה כמו שאת מתארת

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח