עזרה בפענוח תוצאות MRI

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

22/06/2020 | 23:49 | מאת: אנונימית

שלום, ביצעתי MRI מעקב למיקרואדנומה זעירה בהיפופיזה. קיבלתי תוצאת ואשמח להסבר למספר דברים שאני לא מבינה אותם... בת 30. מה ז"א אותות היפראינטנסיים בחומר הלבן? מה זה מיקרואנגיופתיים? האם זה שכיח או שדורש המשך בירור? האם דחוף? קצת רקע- מיקרואדנומה כ 3 ממ בהיפופיזה מפרישה פרולקטין. פצע קשה ריפוי כתוצאה מניתוח PNS שלא מתרפא לי כבר שנה וחצי.. כבר שנה וחצי מרגישה כאבי ראש שנשלטים עי משככי כאבים (הייתי בייעוץ נוירולוגי והוא לא חשב שיש צורך להמשיך בירור- לא נשלחתי להדמיות) בגדול מרגישה טוב- ה MRI בוצע למעקב בלבד... אודה להסבר מה זה כל דבר כדי שאבין... אני בלחץ.. גוגל מביא לי תוצאות של מחלות עמילואידיות, דימנציה, שבץ שלא אמורות להיות בגילי... תודה

בגיל 30 אותו היפראינטנסיים בחומר הלבן אינם ספציפיים, חשוב לראות את הבדיקה בעיניים מקצועיות של נוירולוג מומחה לשבץ מוחי או להפרעות דלקתיות (נוירואימונולוגיה). מדובר בממצא מקרי שהוא שכיח אבל בגיל 30 צריך חוות דעת מומחה.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח