שעלה על פענוח CT תודה!

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

30/04/2020 | 10:41 | מאת: מישהו

שלום לאחר תלונה על עקצוצים בפנים נשלחתי ל CT ובין היתר התוצאה אומרת: "לאחר הזרקת חומר ניגוד מודגמת אי-סדירות קלה במילוי של סינוס סגיטלי עליון ייתכן וריאנט מבנה". פרט לכך הכל תקין. מה מדובר? תודה!

מדובר בוריד מרכזי המנקז את ורידי המוח הקטנים. אם אין סימפטומים של יתר לחץ תוך גולגלתי או כאבי ראש אז מדובר בממצא מקרי ככל הנראה. בכדי לוודא שאין מדובר בממצא בעל משמעות יש להזריק חומר ניגוד בפאזה ורידית ונשמע שהסריקה לא בוצעה בפאזה הזו. לחילופין ניתן לבצע MRIמוח + MRV לשלילת ממצא בעל משמעות. מרבית הסיכויים שמדובר בממצא מקרי שהוא וריאנט מבני מולד כפי שנכתב בפענוח. אם אין די בכך אפשר לגשת לנוירורדיולוג (מומחה בדימות המוח) לחוות דעת שניה

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח