אחרי mri מוח די מבולבל

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

01/01/2020 | 10:34 | מאת: אבי

שלום לך פרופסור היקר לפני כחודש הגעתי למיון בגלל סחרחורות מאוד קשות עם חוסר יציבות עם דופק 200 על 100 עשו לי סיטיראש וצוואר שיצאו תקינים ונשלחתי לסדרת בדיקות בקופה ..הנורולוג שראה אותי אמר אני לא בטוח אם היה לך אירוע מוחי או משהו כזה ובדק אותי פיזית כמו הליכה ..עשיתי mri מוח בקופה ואלו התוצאות : לסיכום: מוקד אות חריג קורטקלי ותת קורטקלי בקדמת האונה הטמפורלי מימין המקבל האדרה קלושה לאחר הזרקת גדוליניום הנורולוג שראה אותי עם התוצאות של mri אמר לדעתו זה משהו מולד ושלח אותי ל נוירוכירורגיה שפתח את הדיסק וראה נקודה לבנה באונה הימני ואמר שזה יכול להיות מולד או גידול בתהליך התחלתי השאלי שלי אם מה שקרה לי היה אירוע מוחי אז יש מצב שגם השאיר נגע מסויים ? וגם מאוד חשוב לי לשמוע את דעתך בכל מה שכתבתי כמו מה זה בגדול נשמע לך וכמה זה גרוע שמקבל האדרה קלושה מוקדית... אם גם מנגיומה יכולה לקבל האדרה קלושה או שזה דבר נדיר יותר ? מחכה לתשובתך בקוצר רוח ... תודה מראש פרופסור

לא נתין להתייחס לממצא הדמייתי מבלי להתבונן בדיסק עצמו וכמובן לבצע גם בדיקה נוירולוגית. אני מציע לשוב עם הדיסק לנוירולוג או נוירוכירורג.

05/01/2020 | 17:05 | מאת: אבי

סיבת ההפניה: בן 32 ,ברקע IBD .ממצא היפראינטנסי ב- T2 ו- FLAIR בהיפוקמפוס הטמפורלי מזיאלי מימין, לצורך הערכה. בוצעה השוואה לבדיקת MRI מתאריך 2019/11/5. .T1,T2,FLAIR,DWI,SWI,MRS משוקללות בסדרות בוצעה הבדיקה בדומה לבדיקה הקודמת מודגם תהליך תופס מקום טמפורלי מזיאלי מימין, בעל אות חריג ב-T2 ו- FLAIR, היפואינטנסי ב- T1. מוקד האדרה עדינה בתוכו בסידרה המאוחרת , אינו מוגבל בדיפוזיה ואינו מכיל תוצרי דם בתוכו, ללא שינוי בהשוואה לבדיקה הקודמת. התהליך בקוטר של 13 מ"מ. בבדיקת MRS מדגים עלייה של כולין לעומת קריאטנין , רושם לעלייה במיואיזינטול בבדיקה זו. חשוד לגליומה בדרגת ממאירות נמוכה, אולם יכול להתאים אף לקורטיקל דיספלזיה. במפת הפרפוזיה ללא עלייה בפרפוזיה. לא הודגמו תהליכים תופסי מקום אחרים במוח. חדרים, חריצים וציסטרנות תקינים. ללא עדות לאוטם או דימום ודוקטור בסיכום שלמטה גם רשום ככה תהליך תופס מקום טמפורלי מזיאלי מימין, ללא שינוי, יכול להתאים לקורטיקל דיספלזיה והן לאסטרוציטומה בדרגת ממאירות נמוכה. דרוש המשך מעקב..... מה זה קוקיטל דיספלזיה כאילו יש מצב שזה משהו מולד ולא מסוכן גם ? דרגה נמוכה של ממאיר מה זה כאילו יש מצב שיש עכשיו סרטן קטן ? דוקטור מחכה לתשובותך בקוצר רוח.. עם רופא מומחה נוירוכירורג יכול להתבונן בדיסק ולהגיע להבחנה או זה מחייב ביופסה מניסיונך

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח