פגיעה בתלמוס אחרי שבץ

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

02/09/2019 | 16:55 | מאת: דנה

האם ניתן להתעורר משבץ אשר פןגע בשני חלקי התלמוס? מדובר באשה בת 72, שהיה לה קריש דם בעורק הבזיליטרי לפני 3 שבועות. נושמת כבר לבד, מזיזה יד למקור כאב, ממצמצת קצת, מרימה גבות לקול, אך לא מתעוררת ולא מגיבה לפקודות. האם יש טיפול כלשהו, צרופתי או אחר, שיכול לסיעע להעירה?

פגיעה דו צידית בתלמוס עלולה לגרום לפגיעה במצב ההכרה. לא ניתן כמובן להציע טיפול דרך הפורום. מומלץ להתיעץ עם נויורלוג מומחה לשבץ לשם הערכת הצפי הקליני וטיפולים אפשריים על סמך ממצאים בבדיקה הנוירולוגית ובבדיקות ההדמיה.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח