עינייני אכילה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

23/07/2011 | 09:39 | מאת: הילה

היי גילי, אני לא יודעת אם זה נחשב הפרעת אכילה, אבל אני בת 26, עברתי פגיעה מינית מתמשכת בילדות. נמצאת בטיפול כבר הרבה זמן ומנסה לעבד את הדברים שחוויתי. יש לי בעיה עם אוכל. אני לא מצליחה להכניס לפה שום דבר רך. אוכלת רק אוכל מוצק. לא גבינות, לא מעדכני חלב, לא ממרחים למינהם, לא רטבים. נוסף על כך אני צמחונית. האכילה שלי כנראה ממש גרועה, כי אני סובלת מעודף משקל משמעותי למרות שאני לא אוכלת המון... כנראה אוכלת לא נכון. אוכל מעורר אצלי גועל. איך ניתן לטפל בזה? תודה, הילה

היי הילה אני כואבת לשמוע את מה שעברת בילדותך. יחס אמביוולנטי לאכילה עשוי בהחלט להיות תוצאה של פגיעה מינית בילדות. אם הנך מטופלת בטיפול רגשי בו את מעבדת את שחווית, הייתי מציעה שתפני במקביל לתזונאית המתמחה בהפרעות אכילה, מישהי רגישה ומבינה שתוכל לסייע לך לגוון את התפריט באופן שיהיה גם אפשרי מבחינת הרגשתך וגם בריא. ייתכן כי בהמשך תוכלי לבצע יחד איתה או במסגרת של טיפול קוגניטיבי התנהגותי חשיפה הדרגתית לסוגי מזונות שונים. הכוונה היא שבהדרגה הגועל שמאכלים מסויימים מעורר יפחת תוך שאת מתנסה בטעימה של כמות מזערית. לאחר שירד הגועל הכמות תוכל לעלות בהדרגה. אך גם אם לא, תזונאית תוכל לפחות לוודא שבתפריט המוצקים יש מספיק מכל מה שאת צריכה. אני מכירה מישהי מעולה שאני סומכת עליה מאד המקבלת במודיעין גם דרך מכבי וגם באופן פרטי. אם תרצי אשמח לקשר בינכן. המייל שלי הוא [email protected] שיהיה שבוע טוב. גילי

27/07/2011 | 10:02 | מאת: איריס

הילה שלום, את מספרת על חוויה קשה שמשפיעה על היבטים רבים בנפש, כולל דימוי גוף, יחס לגוף, אמון ועוד. אני מאמינה שאת עובדת על נושאים אלה בטיפול. לעתים עדיין נשארים דברים לא מודעים שיכולים לבוא לידי ביטוי בתופעות כגון סלידה מאוכל רך. נשמע כאילו יש לך טראומה כלשהי שקשורה לאוכל רך. במקרה כזה טיפול בטכניקת EFT למשל יכול לסייע מאוד. לפרטים נוספים את מוזמנת לפנות אליי. בהצלחה! איריס פסיכולוגית שיקומית מומחית

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית