פרוזאק או טופמקס?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

07/06/2011 | 16:20 | מאת: אכלן כפייתי

שלום רב, אני בן 19, אכלן יתר כפייתי מזה מספר שנים. יש מדי פעם התקפים של בולמוסים נוראיים שגורמים להשמנה, הסתגרות בבית, תסכול, דיכאון וייאוש. (בינג' שכזה עלול להימשך בין יום אחד לבין שבועיים ברצף!! ) מצד שני, כשאני לא זולל 15 אלף קלוריות ביום, אני בשליטה טוטאלית בכל הקשור לתזונה וספורט: מתאמן כל יום בחדר כושר ואוכל רק דברים מזינים, בריאים, דלי שומן וקלוריות מיותרות. אוכל "אסור" ואוכל "מותר" . הכל או כלום! חשוב לציין שאני לא בעודף משקל אבל הנושא הזה מאיב לי על החיים ומשפיע באופן מוחלט על כל החלטה בחיים שלי! הייתי אצל שני פסיכיאטרים שונים, אחד המליץ על טופמקס והשני על פרוזאק. כמובן שבליווי של דיאטנית וטיפול פסיכולוגי. אודה לך אם תוכלי לעזור לי לקבל החלטה. חג שמח!

שלום לך. כשראיתי את הכותרת הנחתי שאצטרך להכריע בין שתי תרופות פסיכיאטריות, וזה לא משהו שאני מוסמכת אליו כי אינני פסיכיאטרית. אך כשקראתי את הודעתך שמחתי לגלות שיש לי תשובה נחרצת: עליך לנסות להתמודד עם המצב בטיפול אצל תזונאית המתמחה בהפרעות אכילה ואצל פסיכולוג ל פ נ י שנעשה שימוש בטיפול תרופתי! ייתכן שאלה ישיגו את התוצאה, מה גם שלא ידוע שמי מהתרופות שהזכרת פותרת את הבעיה באופן אידיאלי. בהצלחה! גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית