לא יודעת...

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

12/08/2010 | 17:55 | מאת: יעל

הי, לאחר שנים של ייסורי נפש בשל משקלי הכבד, עשיתי דיאטה מבוקרת עם קבוצה וירדתי 25 ק"ג. אני נראית טוב, צעירה (מתחת ל-30) ומקבלת המון מחמאות. הבעיה היא, שתמיד הייתי אוכלת במין התקפים איומים כאלה ואז "מענישה" את עצמי. ממש מכאיבה לעצמי פיזית, או בוכה שעות ומקללת את כל העולם... לפעמים הייתי אוכלת ומרגישה מושפלת. ועכשיו, אחרי שכבר הגעתי ליעד, אני מרגישה כמו תחושה ממכרת- רוצה עוד ומרגישה ממש ממש שמנה!! אני לובשת ג'ינס במידה 40-38 ומרגישה הר אדם!! בראש אני מבינה אבל בלב.. ממש לא. אני מרגישה מכוערת!! חושבת מהבוקר עד הלילה מה אני אכול, אני נשקלת משהו כמו 4 פעמים ביום, עסוקה בהשוואות לבנות אחרות... אני לא חושבת שיש לי הפרעת אכילה. אני מרגישה שאני בשליטה ולא איבדתי אותה. ואני גם כן אוכלת. פשוט מרגישה אשמה ויום אחרי זה אוכלת ללא פחמימות... כדי לאזן. אני בטיפול פ]סיכולוגי, המטפלת שלי היא אישה יפה ומטופחת ואני מתביישת עד טירוף לספר לה את תחושותיי. אבל כן הייתי רוצה לא להתעסק כ"כ הרבה סביב האוכל. ואולי זה כי לא התרגלתי עדיין למראה החדש שלי...? אוף. את יכולה לכוון אותי? אני ממש באיבוד.... ):

שלום לך. קודם כל, כל הכבוד על השינוי שחוללת בחייך. המשפט שהכי בלט לי בכתיבה שלך הוא המשפט על הפסיכולוגית המטופחת שלך, אותה את מתביישת לשתף בתחושותייך. אגיד על כך שני דברים. האחד הוא שאין דבר מתסכל יותר עבורי לשמוע, מכך שמישהו הולך לפסיכולוג אך חושש לספר לו את כל מה שמטריד אותו. זה הטיפול שלך ומטרתו לסייע לך במקומות הכי קשים. את צריכה למצוא דרך לגייס אומץ ולשתף בתכנים אלה. הדבר השני קשור לדבר הראשון. העובדה שהמראה המטופח של הפסיכולוגית שלך מהווה גורם המקשה עלייך, הוא עניין חשוב לדבר עליו גם כן! התחושות של המטופל כלפי המטפל ומה שהוא מייצג, הן חלק חשוב ומבורך בטיפול. פסיכולוגים לומדים רבות על העבודה עם תכנים אלה, ואגלה לך סוד מקצועי, הם גם פעמים רבות מאד מקווים שהמטופל יגיד להם משהו כזה, כי אלו בדרך כלל תכנים שאפשר לעבוד איתם ולקדם בעזרתם את המטופל מאד. סביר להניח שאם תמצאי דרך לדבר על התחושות שלך מול המטפלת (אפילו לפני שתספרי לה את כל מה שאת מתביישת לספר)- זה בפני עצמו יפתח דלת לדיבור מעמיק. הרי שימי לב, שאת חשה בושה במראה שלך במקומות רבים בחיים. הטיפול רק משקף את התחושות האלה. את מניחה שכל מי שרואה אותך חושב שאת מכוערת ומניחה שכך גם חושבת המטפלת המטופחת שלך. אבל בעצם, אולי היא מרגישה ממש אחרת? אולי היא בעצמה חשה מכוערת? אולי היא מעריכה מאד את השינוי שעשית בחייך? ההנחה שלך שהיא נגעלת ממך היא חלק ממה שעליך לטפל בו. לכן, אני מציעה לך לשתף אותה בבושה שלך מולה, ואני מניחה שהיא לא רק תשמח, אלא גם תגיד על כך דברים שיהיו לך משמעותיים ויעזרו לך להתמודד עם כל אותם תכנים שהעלית שקשורים לענישה העצמית אחרי אוכל, לרצון להמשיך לרזות וכו. מקווה שזה עוזר. תעדכני. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית