בולמיה ארוכת שנים

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

04/04/2010 | 21:05 | מאת: אiרי

אני סובלת מבולימיה קשה שנים רבות בולמוסים אדירים זלילה של אלפי קלוריות בפרק זמן קצר מאוד ... ואין לי שליטה על הכמויות אדירות שנכנסות אל פי הקאות.. משלשלים...כאבים בכל הגוף.. דפיקות לב חזקות..כבדות ומחנק.. עצב.. דיכאון... ואיבוד שליטה..וחוסר אונים... והסבל והנזק שנגרמים לי ולסובבים אותי הוא אדיר לא מדובר בבחורה צעירה אלא באישה בת 50.. אשר עובדת ומתפקדת ומגדלת ילדים ולמרות הכל האוכל גדול וחזק ממני.. והוא מנהל לי את החיים.. ניסית כל דיאטה אפשרית... כי לא הייתי מודעת לבולימיה..וסברתי שזאת בעיה רגילה של אכילת יתר היום אחרי טיפול פסיכולוגי של שנתיים חדרה לתודעתי המחלה.. אך אין לי כלים להתמודד איתה.. ולצערי הטיפול הפסיכולוגי הסתיים לפני כשנתיים פניתי ל"אגם" הגעתי אליהם בעקבות כתבה בעיתון לאשה... על טיפול חינמי בהפרעות אכילה... ההבטחות היו גדולות הוזמנתי למספר ראיונות ... ונמצאתי כמתאימה לתוכנית... המתנתי לטלפון שלהם כדי להתחיל בטיפול ותליתי המון תקוות בעניין...והמתנתי בצפיה דרוכה לטיפול המתנתי זמן רב לתשובה... ואף התקשרתי כדי לשאול מה מתקדם ואז...... יצרה איתי קשר...ואמרה .... שלא נותרו מקומות בטיפול החינמי...ושאין מה לעשות ואם אני מעונינת בטיפול להפרעות אכילה ... זה יעלה לי 1000 ש"ח לחודש מיותר לציין ... שלא יכולתי לעמוד בתשלום הזה... והטיפול מעולם לא התחיל והרגשתי פגועה ומרומה..... וההתדרדרות לא אחרה לבוא.. בולומסים הקאות הרס עצמי מוחלט לפני מספר שבועות פניתי לתל השומר למחלקה להפרעות אכילה.... שם ביקשו ממני לשלוח פקס המתאר את הבעיה ובעקבות הזמנה שלהם להגיע למרפאות החוץ עם טופס 17 הפקס נשלח לפני מספר שבועות טרם התקבלה תשובה פניתי לקופת החולים בבקשה לקבלת טופס 17 ושם נתקלתי בסרוב... נאמר לי שגם במרפאה עצמה מתקיימת תוכנית להפרעות אכילה שמלווה בפסיכיאטר ובדיאטנית קלינת... והמפגשים הם שבועיים ועלות כל התוכנית 500ש"ח לחודש הסברתי שאני לא יכולה לעמוד בתשלום... ומדוע אני צריכה לעמוד בנטל הזה אם בתל השומר הטיפול הוא חינמי... אבל כלום לא עזר... והם עומדים בסרובם אני חייבת לציין שאני אם חד הורית המגדלת 2 ילדים ממשכרות אחת ללא מזונות וללא עזרה... ולמרות הכל מנסה להלחם במחלה הנוראה... ומנסה לקבל עזרה אך כלום לא עוזר אנא עיזרי לי אiרי

שלום לך תמיד מתסכל שאדם שעושה צעד למען עצמו ופונה לטיפול נתקל בקשיים בירוקרטיים. יש רשימה של מרפאות שונות באתר בהודעה מה 13.3, לרבות מרפאת הנוטרים ברעננה אם את שייכת לקופ"ח כללית. הייתי מציעה: 1.לחזור לתה"ש טלפונית או בפקס ולספר על הסירוב של קופת החולים שלך ולראות מה הם יכולים לעשות (אולי הם יכולים לשלוח אליהם בקשה או לקבל אותך ללא טופס 17) 2. לפנות לשאר המרפאות הציבוריות המתמחות בהפרעות אכילה לפי הרשימה שיש בפורום, בהן הטיפול ללא תשלום 3.להמשיך לבדוק את העניין הבירוקרטי של קופת החולים שלך בדרגים הגבוהים (זו חוצפה גדולה מצידם) 4. לשקול אשפוז מלא (שהוא תמיד ללא תשלום) לתקופה מסויימת אם זה אפשרי מבחינת הילדים שלך. בהדסה עין כרם ישנה מחלקה המטפלת גם בהפרעות אכילה באשפוז מלא והם מקבלים לדעתי מכל הארץ אם את רוצה, את מוזמנת לשלוח לי את אזור מגורייך וקופת החולים שלך ואולי אוכל לעזור באופן יותר ספציפי מוזמנת לפנות גם במייל [email protected] נשתמע, גילי

07/04/2010 | 18:04 | מאת: אiרי

היי גילי תודה על העזרה אבל אני צריכה פרטים יותר ספציפיים לגבי המרפאה שאכל לפנות אליה אני גרה ברמת גן חברה בקופת חולים מאוחדת ת.ל. .1960 ילדי בני 18 13.5 ואני לא יכולה להתאשפז אין מי שידאג להם שניהם תלמידים בבית ספר לצערי אני לא ניידת אודה לעזרתך אורנה

30/05/2010 | 15:54 | מאת: רקדנית

הית ההודעה שלך מאוד ריגשה אותית והיא אכן מציאותית ונכונה אני חולה כבר 15 שנה גם כן ואני יודעת שאכן אין זה קל טפל בהפרעות אכילהת אני נמצאת במצב שהתייאשתי מהכלת עצוב ממשיכה להיות חולהת חולה בסתר וכולם בטוחים שאני הכי שמחהץ זו מפלצת איומה ש קיימת בנו צריך להילחם!!!!!!!1 מלחמה שהיא אכן קשה ת מי יודע נקווה שעוד יום אחד ננצח! בהצלחה! אני!

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית