בבקשה עזרתך, ביתי סובלת מהפרעת אכילה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

04/06/2013 | 00:42 | מאת: רחלי

שלום, ביתי אחרי צבא בחורה רצינית, פרפקציוניסטית נמצאת בצומת של "תחילת החיים" עם הרבה התלבטויות בנוגע ללימודים, זוגיות, וכד' ונמצאת באובססיביותל גבי המראה/ הרזון שלה. לא מרוצה אף פעם ממשקל גופה וממראה היחצוני. אוהבת מאד לאכול ולבשל אך נראה לנו שבכל פעם אחרי ארוחה היא מקיאה אותה. מצבי הרוח משתנים באן קיצוני ואימפולסיבי. הייתי רוצה לדעת איך לעזור לה, הייתי מעדיפה הפנייה לפסיכולוג/ית כללית ולאו דוקא להפנייה לטיפול סספציפי בהפרעת איכלה. תודה

היי רחלי. כמובן שהדרך לעזור לבתך היא באמצעות טיפול, אך מדוע אינך רוצה לתת לה את הטיפול המדוייק לו היא זקוקה? לא כל כך הבנתי את הבקשה שלך. מצד אחד שאלת מה לעשות ומצד שני נשמע שמסיבה כלשהי אינך רוצה לתת את המענה הרלוונטי. מטפלים המומחים בהפרעות אכילה הנם גם מטפלים "רגילים" במובן הזה שהם מטפלים באדם ולא בסימפטום בלבד. אני לדוגמא מטפלת גם בהפרעות אכילה וגם באנשים המגיעים עם קשיים אחרים. מקווה שעזרתי. גילי

04/06/2013 | 09:14 | מאת: רחלי

אני חוששת שאם אגיד לה שאני מעוניינת שהיא תפגש עם איש מקצוע בנושא הפרעות אכילה היא תכחיש שיש לה בעיה. לפסיכולוג היא ביקשה ממני בעצמה ללכת. האם ניתן לקבוע איתך ולתת לבעיה לצוף תוך כדי הטיפול?

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית