שאלה חשובה ודחופה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

25/04/2013 | 20:28 | מאת: ריקי

שלום רב, חברתי בת 25 החלה דיאטה לפני כשלושה חודשים. כיום כולם מעידים כי משהו השתנה בה. התעסקות אובססיבית באוכל, זמני ארוחות, ספורט וכיו"ב. עם זאת מודעות לגוף- אין דימוי גוף מעוות, יד יעדים ברורים, אך לצד זה היא השתנתה כליל. ירידה ברמות מצב רוח, ירידה רמות תפוקה בעבודה, בסדר וארגון, ביחסי אנוש (נעלמו כליל)...האם למרות שזו לא אנורקסיה ולא בולמיה (היא כן אוכלת אך באופן מסודר וספירת קלוריות אובססיבית לחלוטין)מדובר בהפרעת אכילה? הסממן הבולט- ההתעסקות סביב האוכל והתוצרים של כך- שצויינו לעיל. האם זו הפרעת אכילה? ריקי

היי ריקי להפרעות אכילה יש הגדרות שונות לפי ספרים שונים במדינות שונות- אך זה לא באמת חשוב כי ברור שגם מי שמקיים רק חלק מהקריטריונים להפרעת אכילה- סובל וזקוק לטיפול. לדוגמא אחד הקריטריונים לאנורקסיה הוא היעדר מחזור. אך יש בנות הסובלות מאנורקסיה, שהמחזור לא נעלם להן כי לוקחות גלולות. האם הן לא סובלות מאנורקסיה בשל כך? מובן שהן כן. כמובן שגם במקרה של חברתך מדובר בהפרעה שקשורה לאכילה וכנראה לעוד דברים והיא צריכה לקבל טיפול בדחיפות. יש רשימת אופציות טיפוליות בעמוד זה ותוכלי להיעזר בהן. בהצלחה לך ולה.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית