הפרעת אכילה והיריון

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

24/01/2013 | 22:16 | מאת: שירה

הי גילי, שמי שירה ומגיל 11 אני סובלת מהפרעת אכילה ששינתה צורתה לאורך השנים (אנורקסיה, אכילה כפייתית, בולמיה). כיום אני מעל גיל 30 ומזה מספר שנים אני יחסית מאוזנת מבחינת המשקל, האכילה ומבחינה רגשית (לאחר טיפול שעברתי). לפני כחצי שנה התחלנו לנסות להיכנס להריון. ניסיונות אלו היו לאחר תקופה ממושכת שבה דחיתי זאת, בשל החרדה הקיצונית מפני שינויים בגופי. גם כאשר כבר החלטתי להתחיל, זה היה בשל הלחץ מ"השעון הביולוגי", וזה עדיין היה מלווה בפחד נוראי. לפני מספר ימים גיליתי שאני בהיריון ומאז חוויתי חוסר יציבות קיצונית מבחינת האכילה (בולמוסים במשך מספר ימים), מבחינת התפקוד (חוסר יכולת ללמוד) ומבחינה רגשית (דיכאון, חרדה, תשישות פיזית ונפשית וקשיי שינה). אני מרגישה חוסר אונים ולא יודעת איך להתמודד עם זה. מעבר לכך, הכי קשה לי ההרגשה של הלבד בתוך זה. אני מרגישה שאין אף אחד (כולל בעלי) שיוכל להבין את גודל הקושי שאני עוברת, כי מבחוץ זה נראה אולי אפילו שטחי. מאד יעזור לי אם תאמרי לי האם יש כלים להתמודדות עם הפרעות אכילה בזמן היריון ומהם? ובכלל, מה את ממליצה לי לעשות. תודה!

שירה היקרה העובדה שהצלחת להתאזן מבחינה רגשית ומבחינת הסימפטומים מעידה על כוחות רבים בתוכך. אני מבינה שטיפול שעברת סייע לך להתחבר אליהם ועולה בדעתי שזה זמן מצויין עבורך להיעזר שוב בטיפול שיוכל לסייע לך לארגן את רגשותייך ואת תגובותייך באופן שיהיה לך יותר נכון. פרסמתי רשימת אפשרויות לטיפול בתאריך 19.9.2012, אשמח להמליץ לך על מישהי ספציפית פרטית אם תרצי, ואם את מרגישה בנוח לחזור למטפל/ת הקודמת שלך זה אולי משהו ששווה לשקול. עדכני מה חשבת. גילי

08/02/2013 | 20:59 | מאת: לי

קוראים לי לי אני בת 16 וחצי כבר כשנה ומשהו אני סובלת מסוג של הפרעת אכילה יש לי בולמוסי אכילה תמי הייתה לי התעסקות עם דיאטות כבר מגיל 9 אבל בשנה וחצי האחרונה עברתי סוג של משבר עשו עליי מין חרם בכיתה סבלתי ממש הרגשתי בודדה והתחלתי לאכול בהתחלה זה היה קצת ואחרי זה הפך להרגל התחלתי לאכול מלא שטויות ואפילו אוכל אבל בכמויות התחלתי להשמין קצת ולהיות בדיכאון והייתי במרפאה להפרעות אכילה וזה לא ממש עזר הייתי שם המון זמן ירדתי במשקל בלל צומות ועליתי מאז ני כל הזמן מאבדת את עצמי אני לא מצליחה לשלוט בכמויות של האוכל ולאכול מאוזן אשמח אם מישהו יתן לי עצה תודה לי

היי לי נשמע שאת סובל שנים רבות. ההמלצה שלי היא לפנות שוב לטיפול. גם אם בטיפול הקודם לא קבלת את מה שהיית צריכה- זו לא סיבה לא לחפש פתרון שיתאים לך. הרי אם היית זקוקה לשמלה מסויימת ולא היית מוצאת אותה בחנות הראשונה שנכנסת אליה, האם היית מגיעה למסקנה שלא ניתן למצוא את השמלה הזו? גם כאן, אין סיבה לא להמשיך לחפש. יש היום המון סוגים של טיפולים ומטפלים שיכולים להקל עלייך ולעזור לך. בין היתר, ניתן לקבל טיפול כזה בשלום מוזל בקופת החולים. אם תרצי אשמח לכוון אותך לפי מקום מגורים. [email protected]

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית