מצוקה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

24/08/2012 | 17:58 | מאת: חסוי

המצב רוח שלי משתנה לפי מה שאני אוכלת, כאשר יש יום שאני אוכלת בריא(ולא הרבה) אני מרגישה בנוח עם עצמי ויש לי מצב רוח, לעומת זאת בימים שאני אוכלת הרבה אני מרגישה נורא. נוסף, תמיד כאשר אני אוכלת ארוחת צהריים מיד לאחר מכן אני לוקחת לי משהו מתוק, וכאשר אני מתחילה עם הדברים האלו אני לא מצליחה להפסיק. הייתי שמחה עם היית נותנת לי איזושהי עצת מוטיבציה או בכלל טיפ כיצד אפשר להקטין את הכמויות כיוון שבעצמי אני לא שולטת בהם, או בכלל איך אפשר להפסיק עם זה לגמריי אומנם זה יחסר לי אבל אני ירגיש הרבה יותר טוב בלעדייהם.

שלום לך. אני מציעה לך לפנות לתזונאית המומחית באכילה רגשית או לבדוק בפורום הפרעות אכילה שמנוהל על ידי עדי מילר, תזונאית. את זקוקה להכוונה בעניין הקונקרטי של אכילה ותזונאית תוכל לסייע בכך. עם זאת, אני מציעה שתשקלי פניה לטיפול, אפילו קצר, על מנת לעזור לך לנתק בין האכילה שלך לבין ההרגשה. על כולם זה משפיע אך הקשר הישיר וההשפעה הברורה שאת מתארת הם הזדמנות להבין מדוע הערך העצמי שלך אינו עומד יציב בפני עצמו. כלומר, גם אם עניין האכילה יפתר, הייתי מציעה לבדוק מה מבחינה נפשית גורם לכך שהערך העצמי משתנה באופן מהיר (במקרה הזה בגלל אוכל אבל אולי מעוד דברים). בהצלחה, גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית