כאב באזור הלב בזמן מאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

12/04/2009 | 16:09 | מאת: זוהר

שלום, אני בת 32 ובריאה באופן כללי. אבל, אני לא בכושר, הרגלי התזונה טעונים שיפור ואני בעלת עודף משקל, שהגיע לשיא לאחרונה (כ-76 ק"ג על 1.67). החלטתי לנסות לשפר את הרגלי התזונה והכושר וצעדתי על הליכון במשך 45 דקות, במהירות שהביאה למאמץ סביר. לקראת סיום הצעידה ולאחריה הרגשתי כאב בחזה בצד שמאל - לא חזק מאוד אך בהחלט מורגש, והוא הלך וחלף עם הזמן. פרט לכך הרגשתי מצוין, ולא חשתי בתופעות אחרות. כבר התעמלתי בעבר, למרות שלא בסדירות, ולא חשתי בתופעות כאלו, פרט לפעם אחת לפני שנים שבה הרגשתי גם כן כאב בחזה בזמן צעידה ולאחריה. פעם נוספת היתה בזמן טרק בחו"ל, כאשר במהלך צעידה מהירה של כמה שעות שכללה טיפוס לא היתה אפשרות לעצור לנוח בשל בעיה של לוחות זמנים, ואז, ביחד עם תחושה של מאמץ קשה מאוד הופיע גם מעט כאב מסוג זה. אני מעוניינת להמשיך לעבוד על הכושר ולשפרו - האם אין בעיה שאוסיף לצעוד? כמו כן, האם עליי להיות מודאגת ולהיבדק - האם הסימפטומים הללו מעידים על בעיה או רק על מאמץ מעט קשה מדי לאור הכושר הירוד? בתודה רבה מראש :)

16/04/2009 | 11:17 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום זוהר, החלטתך לבצע פעילות גופנית סדירה ולשפר את הכושר הגופני - מבורכת בכל מקרה, וללא קשר למשקלך. הסבירות למחלת לב איסכמית אצל אשה צעירה בגילך היא נמוכה מאד, אלא אם קיימים גורמי סיכון מיוחדים שלא ציינת בפנייתך. בכל זאת, מאחר שהתלונות שתיארת חוזרות על עצמן במאמץ גופני - שווה להיבדק.

16/04/2009 | 14:29 | מאת: זוהר

תודה רבה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים