כולסטרול ומיפוי לב תוצאות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

23/11/2020 | 19:58 | מאת: יעל

בעלי בן 47, לא מעשן בכלל ולא שותה אלכוהול, לחץ דם תקין ולא בעודף משקל וסובל מכולסטרול גבוה מעל עשור. הרופא רוצה שייקח סטטינים אבל הוא לא מעוניין. הוא עבר מיפוי לב במאמץ עם חומר וגם במנוחה וגם בדיקת עורקים דופלר. הכל תקין והעורקים נקיים. מה זה אומר? רמות כולסטרול גבוהות מעל עשור וחצי לא השפיעו עליו? הרופא כל הזמן אומר לו שהוא בסכנה לשבץ או התקף לב. והנה הבדיקות יצאו תקינות לחלוטין.

החלטה במקרה שלו אם לקחת סטטין או לא תלויה בשני דברים - בכמה הכולסטרול ובעיקר ה LDL גבוה, ומה הסיכון שלו לפתח מחלת לב בעשור הקרוב ( ניתן לחישוב לפי טבלאות )

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים