מצב הלב, אלקטרוליטים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

12/11/2020 | 18:48 | מאת: דני

שלום אני בן 50. אחרי כמה שנים של ירידת משקל חדה בגלל הפרעת תנועתיות משמעותית של המעי וגם גסטרופרזיס ודיספפסיה. בתת משקל ותת תזונה משמעותיים. מתעייף מהליכה של כמה דקות. אקו לב במנוחה לפני שנה תקין. אקג תקין ללא שינוים לפני שבוע. סיטי חזה תקין לפני 10 חודשים. בבדיקות הדם השגרתיות המצב עדיין בסדר אין אנמיה משמעותית והבדיקות תקינות., עם זאת בבדיקת דם מהיום הכלוריד ירד ל 97 כשרמות הנורמה הן 98-106 MMOL/L בכל הבדיקות בעבר ( אני מבצע כל 3 חודשים ) הכלוריד תמיד 102-103. הסודיום תקין באמצע הנורמה גם הסוכר. בלוטת מגן תקין. קראתי שכלוריד נמוך עלול להיות מאי ספיקת לב. 1. האם ירידה של הכלוריד ל 97 סבירה כסימן לאי ספיקת לב? אין לי נפיחויות וכשהרופא הקשיב לריאות וללב לפני שבועיים לא שמע משהו חריג. 2. אני כבר 45 ק"ג האם סביר שיתפתח אי ספיקת לב מתת המשקל? תודה רבה

אין שום קשר לאי ספיקת לב וירידה כזו במשקל ( למרות שלא ציינת מה הגובה שלך ) לא גורמת קרוב לודאי לאי ספיקת לב . עם זאת במידה והשינוי במשקל הוא קיצוני תחזור על בדיקת אקו של הלב לראות שתפקוד הלב נותר תקין.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים