כיצד לדעת האם זה התקף לב?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

29/10/2020 | 22:00 | מאת: עדי

שלום ד"ר, אני בת 43. עם היסטוריה משפחתית של מוות ממחלות לב. כל בדיקות הלב יצאו תקינות(היו לפני 3 שנים). כולסטרול מעט גבוה ותנגודת לאינסולין מטופלת עם גלוקומין. יש לי בקע סרעפתי גדול וריפלוקס חמור מאוד. לוקחת נוגדי חומצה(נקסיון) שנים קבוע, אך זה לא מספיק עוזר. יש ימים שיש לי בהם כאבי תופת בחזה, ולעיתים זה מקרין לכתף ולצד. ברוב הפעמים זה ברור לי שזה בגלל הריפלוקס כי בא עם תסמיני ריפלוקס קשים.. אז יש פעמים שזה לא ברור ישר. האם ישנה דרך לבדוק בבית שזה לא התקף לב? כי לא הגיוני שבכל פעם אגיע למיון. זה קורה הרבה, או שזה יהיה אפילו גם וגם... יש לי בבית מכשיר לחץ דם, מד דופק... מד סטורציה... האם הם יכולים לעזור ולהרגיע אותי? האם מומלץ לרכוש מכשיר אק.ג בייתי? תודה מראש

מה לעשות שהבית איננו חדר מיון ואי אפשר לבדק בו מה שבודקים בחדר מיון לשלול התקף לב קרי אק"ג ובדיקות דם ( טרופונין). בבית תצטרכי להסתמך רק על מה שאת מרגישה. מה שכן אפשר לעשות זה מנוי לחברה כמו שח"ל שנותנת לך הביתה מכשיר שמשדר להם אק"ג בזמן שאת מרגישה לא טוב.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים