לקיחת גלולות נגד הריון עם טכיקרדיה תנוחתית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

18/09/2020 | 00:00 | מאת: מאיה

שלום אני בת 37. שנים אני לוקחת גלולות יאז. שנים אני גם עם POTS תסמונת אי סבילות לעמידה(טכיקרדיה תנוחתית). לא יכולה לטפל בכדורים כי יש לי אסתמה קשה. בחורה שגם יש לה POTS אמרה לי שרופא שמומחה בזה אמר לה שמסוכן לחולות פוטס לקחת גלולות נגד הריון כי בגלל הצטברות הדם שאצלנו היא ברגליים(לא מגיע מספיק דם לראש) אז אנחנו בסיכון יותר מוגבר לפתח קרישי דם, ולכן עדיף לא לקחת גלולות. אשמח לברר: האם לפי דעתך זה נכון? ובלי קשר לגלולות, אם אני לא אקח גלולות האם אני בסיכון יותר מוגבר לפיתוח קרישי דם אם ברוב שעות היום אני יושבת על כורסת טלויזיה עם רגליים מורמות למעלה וכך עושה דברים במחשב או עבודה? תודה מראש

גלולות אכן מעלות סכון לפתח קרישי דם אבל לא יותר אצל מי שסובלת מ POTS. כל אדם נורמלי עדיף לו שיהיה בתנועה ולא ישב או ישכב עם רגליים מורמות כדי שתהיה זרימת דם טובה ברגליים .

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים