חרדה מפגיעה בעורקי הלב כתוצאה מחרדה ומתח .

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

16/07/2020 | 01:28 | מאת: דנה

היי דר' זאת לא פעם הראשונה שאני פונה אליך ואני לא מסתירה זאת ואף מנצלת את היותך הרופא הכי נחמד שפגשתי . אני בת 45 ואני בתקופה של שנה ו4 חודשים בערך סובלת מחרדות מתח ומחשבות טורדניות מה שכן מצבי כן הולך ומשתפר אבל המחשבה שמצב מתמשך של חרדה ומתח משפיעים לרעה על הלב ויכולים להוביל להיצרות בעורקי הלב לא עוזבת אותי האים בתקופה של שנה וכמה חודשים זה יכול לקרות? עשיתי לפני 5 שנים c.t שיצא תקין לחלוטין וזאת בעקבות צניחות st והרופא אמר לי שאני נופלת ב 10% מהאנשים שיעשו את בדיקת מאמץ ואקו לב וזה יראה להם צניחה לכן אני מפחדת לעשות שוב את הבדיקה . מה אתה מציע לי לעשות ??

ראשית - אל תחזרי על הבדיקה, שוב יהו שינויי ST ושוב תופני לבדיקות וחוזר חלילה. כבר אמרתי בעבר שחרדה וסטרס ופחד לא גורמים לסתימות בכלי הדם. סטרס קיצוני יגול לגרום לארוע חריף כמו התקף לב אבל לא לסתימה של העורקים . תרגיעי הכל בסדר.

16/07/2020 | 16:57 | מאת: דנה

תודה רבה ד"ר . כן ירבו רופאים כמוך.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים