התקף לב אצל נשים צעירות ובריאות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

01/03/2020 | 11:57 | מאת: נעמה

שלום ד"ר, יש לי פחד מאירוע לבבי. אני נמצאת בתקופה מתוחה ועצבנית, כן יש לי כאבים בחזה מדי פעם, פעימות מוקדמות, כאבים בסנטר וכל מיני דקירות לא מוסברות. כאבים בחזה זה קורה לי מדי פעם כבר הרבה שנים .נבדקתי כמה פעמים, גם בהריונות. האבחנה הייתה שאין מום לבבי, יש לי פעימות מוקדמות ואי ספיקה מיטרלית קלה. בהריון היה גם סינוס טכיקרדיה. אני כרגע בת 37, בריאה, מחזור סדיר, משקל תקין, לא שותה או מעשנת, אבל כן לחוצה וחרדתית. אני רוצה לדעת אחת ולתמיד האם אכן אישה בריאה בגיל הפוריות , שאין לה בעיה בלב (למעט מה שכתבתי לעיל שהבנתי שזה תקין) יכולה לקבל התקף לב? כבר לא נעים לי לפנות שוב לבדיקות, אני גם לא יודעת אם יש באמת צורך, והבדיקות האלה גורמות לי גם ללחצים. תודה מראש

גם אשה בגיל הפוריות יכולה לקבל התקף לב אבל כמובן שזה מאד מאד נדיר. ביחוד אם אין לה גורמי סכון כמו עישון סכרת כולסטרול יתר לחץ דם או סיפור משפחתי קרדיאלי

01/03/2020 | 13:18 | מאת: נעמה

תודה על התשובה. ב"ה אין לי את גורמי הסיכון הנ"ל, אבל אני מאוד לחוצה וחרדתית, ויש לי כל מיני לחצים וכאבים בחזה, לעיתים דפיקות לב מוגברות, כאב בסנטר, בכתפיים, צוואר.....ועוד,שקראתי שזה יכול לנבוע מהלב בכלל נלחצתי. אני גם בתקופה לחוצה בחיים. )אם על כל כאב בחזה אצטרך לפנות לבדיקה אז אמצא את עצמי בבדיקות על בסיס שבועי....) האם זה יכול להעיד על התקף לב? או שאלה סימנים של לחץ?

לחץ לחץ לחץ

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים