הפרעות הולכה AV BLOCK 1 ו-2 ופעילות גופנית מאומצת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

15/12/2019 | 16:32 | מאת: אסי

היי ד"ר דן שלום לך, רציתי לשאול אם מצאו אצלי הפרעה חשמלית בלב מסוג AV BLOCK דרגה 1 ו-2, האם אני יכול לבצע פעילות גופנית מאומצת כגון הרמת משקלים כבדים בחדר כושר + ריצה למרחקים של עד 10 ק"מ פעם פעמיים בשבוע. בגדול ביצעתי המון בדיקות אק"ג בדיקות מאמץ ואקו לב, שלא העלו דבר חוץ מההפרע ההחשמלית. (עקב תלונות שלי על פלפיטציות, שאגב פחתו מאוד מאז התחלתי טיפול תרופתי של ציפרלקס עקב הפרעות חרדה) אודה מאוד לתשובת

לא ברור לי איזה בלוק מצאו אצלך ואיפה? אק"ג ? הולטר ? ומה קורה להפרעת ההולכה במאמץ?

17/12/2019 | 21:04 | מאת: אסי

היי ד"ר דן תודה קודם על תגובתך. באק"ג התגלה הדבר הבא - PR220MSEC 1ST DEG AVB ו- בלילה נצפו מספר קטעי 2ND DEG AVB WENCKEBACH . (בתקופה זו של הבדיקה הייתי פעיל מאוד מבחינה ספורטיבית). בהולטר ראו את אותו הדבר. בבדיקת מאמץ לא ראו שינוי מהותי מאותם ממצאים. תשובת בדיקת המאמץ - "הודגם שיפור גלובאלי ואזורי בתפקוד החדר השמאלי במאמץ טוב ובדופק המטרה, ללא עדות לאיסכמיה. תגובה קלינית תקינה. תגובה אלקטרוקרדיוגרפית לא איסכמית. כושר גופני בינוני" . אשמח לשמוע תגובתך, ערב טוב.

הפרעות ההולכה הם בגדר התחום הפיזיולוגי ותוכל להמשיך בפעילות גופנית ללא הגבלה

19/12/2019 | 09:29 | מאת: אסי

היי ד"ר דן שוב תודה. רציתי רק לדעת, באיזו צורה אני אמור להרגיש את הפרעות ההולכה ? האם פעימות מוקדמות ? האם פעימות חזקות? החסרת פעימה\פעימות? אשמח לתשובתך.

לא מרגישים הפרעות הולכה ,אין קשר לפעימות מוקדמות, הפרעת הולכה יותר חמורה גורמת לדופק איטי ואז ניתן להרגיש מסחרחורת עד עילפון

05/06/2022 | 21:20 | מאת: לילך

בהולטר שביצעתי ב30.12 הכל יצא תקין למעט הפרעת הולכה avb1 האם זה מסוכן? יש השלכות ? מצריך טיפול? יכול להחמיר? אני בת 33 בריאה ישנם בחי היום יום שלי המון לחץ ועצבים

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים