לחץ דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

17/10/2019 | 21:40 | מאת: א

שלום. סבא שלי בן 87 סובל מאי ספיקת לב, יתר לחץ דם. מקבל אקספורג 160 5, קרדילוק, אלפוזוסין, פוסיד. עם התרופות האלה לחץ דם היה מאוזן, כאשר לעיתים בקיץ היה יורד מתחת ל100 והיינו עוברים לאקספורג 80 5 ובחורף עולה ומחזירים. בנוסף סובל באופן קבוע מלחץ דם דיאסטולי נמוך מתחת ל50. לפני חודש באקו לב היצרות מסתם אאורטלי קשה אחרי שהייתה בינונית ללא תסמינים. יש גם אי ספיקה של המסתם. לחץ דם עכשיו נמוך מתחת ל100, הורדנו את האקספורג ולא עזר, החלפנו לנורווסק לא עזר, החלפנו לדיובאן 80 ובחלק מהיום נמוך וחלק מהיום מעל 130. בנוסף סובל mgus וההמוגלובין שהיה מעל 12 ירד ל11 כמה פעמים. מה הסיבה לירידה בלחץ דם? האם ההיצרות המסתם יכולה לגרום לכך? האם יש קשר בין הירידה בלחץ דם, ההיצרות והירידה בהמוגלובין? איזה תרופה כדאי לקחת ללחץ דם?

בערכים כאלו אין צורך בתרופה ללחץ דם בגיל 87 ועם היצרות קשה של המסתם האאורטלי עדיף לחצי דם קצת יותר גבוהים מנמוכים להיצרות האאורטלית יכולה להיות השפעה על לחץ הדם לא להמוגלובין

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים