האם נראה לכם שמדובר בהפרעות קצב?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

30/09/2019 | 12:45 | מאת: כינוי: רחלי

בת 67, מהקריות, בעלת מחלות נילוות רבות כולל כל מחלות התסמונת המטבולית, החדרת 2 סטנדים (ושוב 3 הוחדרו לפני 4 שנים), שלוש אפיזודות בתוך שבועיים של ערפול, סחרחורת וכמעט עילפון, שחלפו כאשר התיישבתי לנוח על המדרכה. זה היה בעיצומה של הליכה קלה. לא מאמץ גדול. ללא כאב בחזה. 2. החלטתי לקנות מד לחץ דם. RR בכל חיי היה בערך 120/80.. 130/70. ובמעקב בשבועות האחרונים : 160/65 , 170/75, 180/67 וכו'. לא נטלתי טיפול בלחץ דם מעולם. כי היה תקין תמיד. מעקב דופק, (שכל חיי היה מעל 80, ) 15 מדידות שאינו עולה על 57, 55, 54. יש גם שינויים לא ספציפיים בא.ק.ג ללא כאב בחזה. NSR, LAHB, שינויים גלי T V4-6 לא ספציפים. קיבלתי הפניה של רופאת משפחה לקרדיולוג שצינתר בעבר, והתור רק בסוף נובמבר. (שירותי בריאות כללית) גם פנייה אליו לא הועילה לקיצור התור. הציע לפקידה לסייע ולחפש תור... והיא לא מוצאת... האם יתכן שירידת הדופק (לא עולה מאז) נובע מהפרעות קצב? יכול להיות קשר למקרי הערפול? אינני נוטלת ביתא בלוקרס או תרופות המורידות דופק. מאוכזבת מהתורים ב"כללית. " מיון הוא לא רלוונטי. יעשו א.ק.ג ויתנו המלצה לקבוע תור לקרדיולוג..... וכן אני עם מערכת חיסון פגועה ומיון מסוכן עבורי. להערכתי זקוקה להולטר .... חשה עצב וחוסר אונים. יש לציין שבכל מאמץ קטן, אפילו כשאני מתכופפת להרים משהו... או מדיחה כמה כלים... אין כאבים בחזה, אבל חשה עייפות, נשימות מוגברות וצורך מייד לנוח.. וזה חולף. שנה טובה . ובריאות. ותודה על הסבלנות בקריאת הפנייה הארוכה.

פניה באמת קצת ארוכה הרגשת ערפול יכולה להיות מדופק נמוך אם כי הדפקים שמדדת לא מאד נמוכים. מסכים שצריכה בדיקת הולטר לנסות לקשור הפרעת קצב או הפרעת הולכה לתלונות שלך.ובדיקה של קרדיולוג

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים