תרופות איך מסתדרות אם הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

14/07/2019 | 17:15 | מאת: רותם

שלום אני בן 32 ברקע בריא בכללי בגלל בדיקות לב מקיפות תקינות (אקג אקו מאמץ טרופונין צילום חזה ועוד) ועוד בדיקות אחרות תקינות בגלל חרדות קשות דופק מהיר לחץ בחזה לחץ בראש ועוד הומלץ לי על טיפול של לוסטרל ssri(סרנדה 50 ) ולוריבן ממשפחת הבנזודיאפינים שאלתי איך התרופות האלו אם הלב ? בסדר ? לא בסדר ? פוגעות... בגדול איך הם ?

14/07/2019 | 17:58 | מאת: רותם

שלום כי הבנתי שיש את הקטע אם המקטע qt בssri אקג אחרונים שלי קצב סינוס תקין רק מהירים יצאו אקו דופלר במנוחה תקין מאמץ תקין מה אתה אומר ?

הם בסדר עם הלב , התרופות מאריכות מקטע Q-T ולכן יש לבצע אק"ג ולמדד את מקטע ה Q-T לאחר נטילת התרופה

16/07/2019 | 09:42 | מאת: רותם

שלום תמיד הם מאריכות את המקטע ? מה עושים אם זה יתארך תרופה או משהו? ולמה הם מאריכות ? כי המון אנשים נוטלים תרופות כאלו. אקג שלי תקינים אחרונים

התרופות יכולות להאריך מקטע Q-T ,לא מאריכות אצל כולם. אם ה Q-T מתארך מעל ערך מסוכן יש להפסיק את התרופה.

16/07/2019 | 11:40 | מאת: רותם

שלום מה אומר המקטע הזה qt מבחינת הלב? בינתיים נטלתי רק שתי כדורים זה משפיע? אחרי כמה זמן צריך לעשות אקג? לרוב התרופה הזאת משנה את המקטע אצל אנשים? כי המון לוקחים אותה אני בן 32 בריא בדיקות לב יחסית מקיפות ועוד בדיקות אחרות תקינות שעשיתי לאחרונה..

איך פועלת התרופה , על אלו תעלות בתאים - אני אחסוך ממך , ההשפעה היא מידית אחרי נטילת כדור צריך לעשות אק"ג ובדק את מקטע Q-T . שאלת אם התרופה משנה את המקטע אצל אנשים... אלא אצל מי ?

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים