דופק גבוה במבחן מאמץ רוצה להתחיל פעילות גופנית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

14/05/2019 | 15:01 | מאת: אליאב

שלום אני בן 31 בדיקות דם תריסיות תקינות אקו דופלר במנוחה תקין אק"ג במנוחה תקין צילום חזה תקין תקין ועוד בדיקות אחרות תקינות. עודף משקל של 15 ק"ג .. דופק ממוצע 84, לפעמים דופק במנוחה של מעל 100 עד 120 שנבדק ויצא כסינוס טכיקרדיה ללא הפרעות. שאלתי אליך בעבר הייתי בכושר שיא רץ בזמן האחרון לא עשיתי ספורט חודשים שלא עשיתי אז הכושר נמוך מן הסתם.. עשיתי מיוזמתי מבחן מאמץ ארגומטריה שיסתיים תוך 7 דקות אם הגעה לדופק מטרה אפילו טיפה מעל הדופק מטרה 190 באחוז אחד יותר הגעתי לשלב 3 ללא עדות לאיסכמיה ללא עדות לאריטמיה וללא עדות להפרעת קצב לפי תרשים האק"ג...... האם זה שהגעתי לשלב 3 לדופק של 190 ב7 דקות אמור להגביל אותי מלעשות ריצה? אני רוצה לחזור לריצה כמובן שבהדרגה ובריצה קלה בהתחלה אבל דופק של 190 ב7 דקות אם הגעה לשלב 3 מה דעתך ? מותר לי להתחיל? לאור הנתונים.. מה דעתך ?

תחזור לריצה בהדרגה לא צריכה להיות בעיה

14/05/2019 | 19:23 | מאת: רפי

שלום אבל הגעתי ב7 דקות לדופק מטרה 190 אז איך אוכל לרוץ ? אני בן 31 שלי הנוסחא זה מעל הדופק מטרה אין בעיה

14/05/2019 | 19:25 | מאת: אליאב

שלום אבל הגעתי ב7 דקות לדופק מטרה 190 אז איך אוכל לרוץ ? אני בן 31 הנוסחא זה מעל הדופק מטרה אין בעיה אם זה ב7 דקות במבחן מאמץ מה ירקרה אם ארוץ מעל 7 דקות

לא מבין מה הבעיה . מה נתפסת לשבע דקות? יש לך כושר ירוד שצריך לשפר תוך כדי פעילות גופנית הדרגתית.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים