תודה רבה ועוד שאלה....

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

28/02/2019 | 11:22 | מאת: מנחם

בהמשך למענה שלך על שאלתי לגבי CT לב/צנטור וירטואלי ותחילת חסימת עורקים=טרשת קלה שאובחנה אצלי (שאלה מיום 26.2) תוצאות דם אחרונות מראות ערכי תקינים של 90-80 בLDL ובטריליצרידים לאחר שהיו שניהם באיזור 150-200 שנה קודם לכן. מספר שאלות: 1. האם להבנתך המשך מינון סטטינים 40 מג מספק 2. האם הם או משהו אחר יכול בתחום הכדורים גם לסלק את תחילת הטרשת במובן של ניקוי האינסטלציה/חסימה. 3. קראתי שפעילות גופנית תכופה ואף מואצת יכולה לתרום להרחבת הורידים/עורקים ואף ליצירת עוקפים שונים טבעיים להזרמת הדם . האומנם יש לה ערך גם בצמצום הטרשת המתפתחת. 3. באיזה מינון היית ממליץ לבצע בדיקות CT מסוג זה בהתחשב כמובן בעלות בהיבטי קרינה (פחות רלוונטי לי כלכלית). 4. האם היית ממליץ על בדיקות אבחון נוספות - או שאפשר לנוח... המון תודה על הסיוע מעריך מאוד

מלאן שאלות... 1.רמת LDL של מתחת ל 100 היא בסדר ותמשיך עם אותו מינון של סטטין 2.אין משהו אחר שמסלק טרשת 3.פעילות גופנית אכן עוזרת בעיקר לפתח "מעקפים טבעיים" 4.אין אפשרות לקבע כל כמה זמן לחזור על CT ,בגדול כרגע משהו כמו 3-5 שנים 5.אפשר לנוח - אבל לעשות פעילות גופנית !

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים