בדיקת מאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

26/02/2019 | 12:32 | מאת: מאור

שלום. אני בן 19. עשיתי בדיקת מאמץ. הבדיקה יצאה תקינה והגעתי לדופק 202. מהירות 10 קמש שיפוע 8. הכושר הגופני הוגדר בתחתית הטוב מאוד. זאת למרות שאני לא בכושר, רץ או מתאמן. כן ניסיתי להתחיל לרוץ לאחרונה אבל גם אורתופדית - כאבי רגליים וגם גופנית אני לא מצליח יותר מכמה דקות. מה זה אומר? למה הכושר יצא טוב מאוד בריצה קצרה אבל אני לא מצליח בריצות ארוכות יותר? האם זה עניין של אימון או שיש בעיה? חשבתי שכושר טוב מאוד אומר גם סיבולת לב ריאה טובה.

כושר בבדיקת מאמץ נקבע לפי משך המאמץ ,תוך כמה זמן הגעת לדופק המטרה. זה לא שולל שיש דברים אחרים שמקשים עליך במאמץ כמו בעיה אורטופדית או אחרת. אימון גופני בכל פרמטר ישפר את הכושר .

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים