טיפול בחירה בפרפור פרוזדורים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

13/01/2019 | 18:36 | מאת: עדי

שלום רב, בן 30. לאחרונה לקיתי בפרפור פרוזדורים בשנית ככל הנראה על רקע דום נשימה בשינה (הקודם היה לפני שנתיים על רקע הרעלת אלכוהול). מאחר והייתי מנוסה מעט עם הטיפול ועם האופציות, כבר במיון ביקשתי שייערך לי היפוך חשמלי במקום טיפול בפרוקור ואשפוז בפנימית. למיטב הבנתי, הטיפול החשמלי הינו בטוח יותר, ודאי יותר ומהיר יותר - ומבחינתי היה מקצר את ימי האשפוז בהם אני סובל מאד בשל בעיית השינה שלי (מעבר לחשיפה לזיהומים במהלך השהות בביה"ח והסיכונים הטמונים בפרפור עצמו). סורבתי וטופלתי בפרוקור (450+1200) - ונאמר לי ע"י הרופא בפנימית שהם נכונים להשאיר אותי באשפוז אפילו שבועיים אם ידרש, ולהמשיך לערות פרוקור ולא לחשמל בשום שלב ושאין לי מה לעשות בנידון. מעיון ברחבי הרשת, קראתי גם רופאים שטוענים שטיפול הבחירה הינו היפוך חשמלי ומאוד מסוייגים מנסיון להיפוך תרופתי כטיפול קו ראשון - אך איני יודע האם זה עדיין המצב בישראל. אשמח לדעתך וידיעותיך - 1. האם טיפול הבחירה בATFIB הינו פרוקור ולא היפוך חשמלי? 2. האם היתה לי אופציה לסרב לטיפול בפרוקור ולדרוש היפוך חשמלי? 3. מהן הנחיות משרד הבריאות בעניין? תודה רבה עדי

ההנחיות אומרות שטיפול בפרפור פרוזדורים חדש יעשה קודם כל עם תרופה ורק במקרים של חוסר יציבות המודינמית הטיפול הראשוני יהיה היפוך קצב חשמלי. לסרב לפרוקור אתה יכול תמיד אבל להכריח מישהו לעשות לך היפוך חשמלי - זה לא.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים