אי ספיקת לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

09/12/2018 | 18:33 | מאת: אבישי

שלום גיל 49. משקל תקין. אק"ג תקין. אקו לב לפני 4 שנים תקין. באחרונה יש קצת תחושת קוצר נשימה וכאילו קצת כואב בצלעות בשני הצדדים כשמדבר כמה דקות או מתנשם. הרופא משפחה הציע שאעשה אקו לב וצילום חזה. יש לי בעיה לעשות אקו בגלל פגיעה בשריר באיזור הבטן העליונה וגם כאבים בקיבה ולא רוצה שילחצו שם ( בעבר לחצו וזה הגיב לי לא טוב ). רציתי לשאול במידה ואני עושה בדיקת NT PRO BNP והיא יוצאת תקינה. האם זה די שולל אי ספיקת לב וקרדיומיופתיה? ( אם זה שולל בכ 90 אחוז זה גם בסדר מבחינתי ). החשש שלי הוא מאי ספיקת לב/ קרדיומיופתיה. תודה רבה

BNP לא שולל לא אס"ל ובטח שלא קרדיומיופטיה מה הבעיה לעשות אקו ?

11/12/2018 | 18:19 | מאת: אבישי

תודה הבעיה לעשות אקו היא שיש לי בעיה בקיבה ובבטן עליונה כך שאם לוחצים לי שם עם המתמר זה גורם לתגובה לא טובה כמה שבועות של כאבים באיזור, החמרה של רפלוקס דיספפסיה כאבים וכו'

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים