אאורטה מורחבת ואימון כושר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

04/11/2018 | 23:55 | מאת: ישראל

הנני בן 70 ומתאמן במכון כושר בקביעות. עקב אירוע מוחי ובדיקות לסיבותיו , התגלה אצלי מום מולד - חור בלב. הלה טופל בעזרת התקן מיטריה. במקביל התגלה כי יש לי אאורטה העולה 45מ"מ, שורש 41מ"מ ללא נוזל פריקרדיאלי . שאלתי היא : האם בעיקבות מימצאים אלו , קיימת מגבלת דופק באימון? תודה רבה

אאורטה מורחבת בערכים שתיארת איננה הוראת נגד מוחלטת למאמצים, ניתן לבצע מאמצים אירוביים לא בדרגת עצימות גבוהה, יש להימנע מהרמת משקלות כבדים.

08/11/2018 | 14:23 | מאת: ישראל

סליחה , שאלתי התייחסה למידת הדופק במאמץ אירובי. לא ברור לי מהי עצימות גבוהה שאליה אל לי להגיע.130 , 140 , כמה? תודה

דופק 130

08/11/2018 | 20:30 | מאת: ישראל

תודה רבה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים