לחץ דם 212 לאחר ניתוח ראש וטיפול בפורטום

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

29/10/2018 | 10:43 | מאת: שרון

דר. אליאן שלום. אימי בת 70 מטופלת באנטיביוטיקה פורטום בעקבות זיהום שקיבלה לאחר ניתוח ראש של חיידקים : קלבסיאלה, פסאודונומוס ופרובידנסיה - כולם רגישים לפורטום. היא כבר 18 יום עם האנטיביוקה וצריכה לסיים 6 שבועות. פצע הניתוח נראה טוב ומשתפר. היא מחוברת בפיק ליין. באופן כללי היא סובלת מלחץ דם גבוה אבל מאז הניתוח זה נהיה גבוה מאד. בשבוע האחרון זה נע בין 200 ל 219 והיא מקבלת ספריי איזוקט. רופא מחלקה במרכז השיקום המליץ על וקטור בבוקר 160 מ"ג ווקטור 80 בערב. עד עכשיו לקחה רק 80 מ"ג בבקרים. אולם היום בבוקר שוב לחץ דם 212 אז ישר קיבלה ספרי.. האם הלחץ דם מהפורטום? בבית החולים היה רשום על האריזה פורטום אולם בשיקום זו אריזה אחרת שהם מכינים או מעבירים מאריזה גדולה. האם יש לכך חשיבות? מה דעתך בבקשה בנוגע ללחץ דם? תודה רבה!

אינני סבור שרק האנטיביטויקה אחראית לערכים כל כך גבוהים של לחץ הדם, הייתי מאמץ את המלצת הרופא ומגביר את מינון הווקטור

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים