כמה שאלות................אמא מודאגת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

01/10/2018 | 08:40 | מאת: אם מודאגת

שלום אני בת 31 יש לי 3 ילדים בן 10 ובת 8 ולפני יומיים ילדתי תינוקת לבת שלי בת השמונה גלינו בבדיקת שגרתית אצל רופא ילדים בגיל 3 שיד לה אוושה בלב ועשינו בדיקות התגלה שיש לה משהו צר שיוצא מהלב לראתיים לא יודעת את המושג הרופאי כי לא מוצאת את המסמכים ..אבל הגודרה שהיא קל מואד ורק צריך מעקב פעם בשנה וכבר אנחנו 5 שנים הולכים פעם בשנה ויש לה אותו ערך היא כבר בת 8. לפני יומיים ילדתי תינוקת בבדיקה של הרופא כדי לשחרר אותה נשמע אוושה עשו לה אקו לב ונמצא ps מסתמי עם מפל לחצים עד 20 ממ"כ.pR קל. עשינו תור ברמבם צריך שנהיה במעקב ונחזור כאשר תהיה בת 3 שבועות. אני כל כך מודאגת קראתי הרבה על הבעיה וראיתי שלרוב רק ממשיכים במעקב כמו אחות שלה את המוזר אם זה תורשתי אני ואבא שלהן בראים ואין לנן בעיות בלב מבצעים פעילות ספורטיבת תמיד וילדתי 3 לידות באופן טבעי אמא שלי אמרה לי כאשר הייתי קטיה היה לי אוושה אבל לקחו אותו לבדיקה ונעלמה כאשר הייתי בת חודשים ועכשוי אנע בת 31 ואך פעם לא היה לי מקרה אחד עם הלב אן הרגשה אפילו. מה הסביות לך האם יש לבנות שלי משהו חמור או שזה שכיח והאם את ממליץ שנעשה אני ואבא שלהן אקו לב ואם זה לא יוסיף כלום כי אנחנו כבר בגיל התבגרות ואם יש משהו חריג מזהים ואם יש משהו קל אז זה עבר לא יודעת אני בהתלבטות ופחד הבן הבכור אין לו כלום עד מתי הסיכון והמעקב נעשה עד גיל ההתבגרות? תודה ומקווה שתבין את הלחץ שלי

מומי לב מולדים יש להם בהחלט מרכיב גנטי לכן בהחלט מומלץ שאת ובעלך תעברו בדיקת אקו לב פשוטה. PS או היצרות של המסתם הריאתי הינו מום לב שכיח לרב קל ולרב מחייב רק מעקב. שני הילדים צריכים להיות במעקב של קרדיולוג ילדים והעתיד יהיה טוב

02/10/2018 | 08:05 | מאת: אמא מודאגת

נניח אם עברנו אנו ובעלי בדיקץ אקו לב ונמצא שלאחד מאיתנו יש אותו מום זה בהחלט יהיה היצרות קלה נכון? בגלל שאנחנו כבר בני 30 ובן 36 ואך פעם לא נתקלנו בבעיה גופנית ואנא עושים פעילות ספורט בלי שום בעיה וגם בילדות שלנו הורים שלנו לא נתקלו בבעיות רופאית עמנו..אם נמצא היצרות תהיה קלה ואפשר להמשיך חיים כרגיל?כי אם הייתה קשה לא היינו יכולים לחיות חיים רגילים? עוד שאלה עד מתי המעקב מתמשך או הלב מספיק לשנות את היצרות שלי לבנות שלי עד גיל ההתבגרות הסכנה פחות תהיה והלב כבר יהיה באותו מצב כל החיים אחרי התבגרות?

אם בכלל תהיה לכם את אותה בעיה קרוב לודאי אכן תהיה היצרות פולמונלית קלה. אם בכלל. אפשר להמשיך חיים כרגיל , למי שיש היצרות של המסתם צריך להיות המעקב של קרדיולוג.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים