האם ניתן להפסיק נטילת האספירין של אבי?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

27/09/2018 | 15:10 | מאת: ליאור

שלום, אבי בן 67, נוטל מיקרופירין 75 ולנטון 3 פעמים בשבוע וכן סטטינים, כאשר שני האספירין הומלץ ע"י הקרדיולוג כעניין מניעתי בשל התקף הלב שעבר אביו לפני שנים רבות כשהיה בן 70. בדיקות הדם שלו בכל הנוגע לסוכר, כולסטרול, טריגליצרידים ולחץ דם - תקינות לחלוטין. גם פעיל גופנית. לאור הידעות על מחקרים שהתפרסמו לאחרונה שסתרו באופן מובהק יעילותו של אספירין כמונע אוטמים לבביים ומוחיים באנשים בעלי סיכון נמוך - תהינו אם ניתן, באופן בטוח, לסיים את הטיפול באספירין? בזמנו הקרדיולוג אמר שהאספירין מטפל גם בדלקת בכלי הדם (אם יש דלקת שאינה ע"ב אוטואימוני, מדוע לא לטפל בשורשה?). קיבלתי המלצה מסוייגת מחבר לטקטיקה הבאה: נטילת מינונים בסיסיים של B12, B6 וחומצה פולית לשם מיתון רמות הומוציסטאין כדי לטפל בדלקת בכלי הדם (אם יש). נטילת ויטמין E ואומגה 3 לשם עיכוב קרישת הדם. האם יש בכך ממש? הגיון? האם שווה לוותר על האספירין ולנקוט בטקטיקה שהוצעה? תודה רבה

אכן מחקרים אחרונים הוכיחו שאין הוכחה שלאספירין יש השפעה במה שקרוי " מניעה ראשונית" ואצל אביך אכן מדובר במניעה ראשונית. ניתן להפסיק לו את האספירין באשר לטקטיקה של ויטמינים וחומצה פולית וכו... גם כאן אין שום הוכחה שזה עוזר ולכן אינני ממליץ.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים