פעימות מוקדמות מרובות ואקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

05/09/2018 | 17:22 | מאת: שרית

שלום דר', אני בת 47,בריאה בד"כ , פניתי לבירור קרדיולוגי עקב פעימות מוקדמות מרובות מהעליות. היה לי בעבר בזמן הריון אפילו 7000 ביממה וגם ממקור חדרי. הבירור יצא תקין. מאז עברו 7 שנים, מידי פעם יש לי ימים כאלה משוגעים ובד"כ זה נרגע. בחודש האחרון שוב הרגשתי הרבה מאוד ועשו לי שוב בירור של אקו לב, הולטר וארגומטריה. דווקא בהולטר לא הופיעו הפעימות המרובות שחשתי כל השבועות האחרונים, היו כ 400 ממקור עלייתי.הרופא המליץ לקחת כדור קרדילוק 1.25 מג פעמיים ביום כדי להרגיש נוח יותר ומעבר לכך הכל תקין לדעתו. 1)אם הבדיקות תקינות, לא עדיף איכשהו לחיות עם זה (למרות שקשה) במקום לפתח תלות בכדור שמאט את קצב הלב...? 2)אין נזק מצטבר לפיקים כאלה של פעימות מוקדמות? 3)דבר נוסף ואחרון... באקו לב הכל תקין, פרט לשטח הפרוזדור השמאלי שצריך להיות 16-18 ס"מ ואצלי הוא 14 ס"מ ...(אני 160 ס"מ שוקלת 60 ק"ג), באקו קודם לפני 7 שנים השטח היה 17 ס"מ, האם יש לכך משמעות? היצרות? אגב, אני לקראת מנופאוזה ואני מוטרדת מכל נושא הלב וההגנה ההורמונלית שנפגעו, האם יש קשר? תודה מראש ושנה טובה

1.ניתן בהחלט לחיות עם הפעימות המוקדמות גם ללא טיפול בקרדילוק , השאלה עד כמה התופעה מפריעה לך. הטיפול נועד כדי להקל על הסימפטומים 2.אין בדרך כלל נזק מצטבר, כמות מאד גדולה של פעימות מוקדמות ברציפות ולאורך חודשים ארוכים כן יכולה לפגוע בתפקוד הלב. 3.שטח הפרוזדור שלך בסדר גמור ! אין היצרות ואם בעבר הוא היה 17 ועכשיו 14 אז ברוך השם הפרוזדור בסדר. 4.אם יש לך כבר התחלת מנופאוזה זו בהחלט יכולה להיות הסיבה לחזרה של הפעימות המוקדמות

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים