שאלה לגבי משהו שקצת מטריד אותי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

30/08/2018 | 00:33 | מאת: עופר

שלום, אני בן 24 ברקע יש לי הפרעות קצב מסוג פעימות מוקדמות, לפני שנה וחצי הכמויות היו גבוהות מאוד ליום לפי ההולטר- בערך 800 בשעה. בהולטר האחרון שנערך לפני חודשיים הכמות הייתה כבר יותר נורמלית, בערך 30-40 לשעה. השאלה שלי היא- בחצי שנה האחרונה כשאני מתאמץ- למשל עולה במדרגות, או מתיישב וקם הרבה פעמים, אני מרגיש הרגשה לא נעימה במרכז החזה- כמו מערבולת בלב. לעיתים אני מרגיש את ההרגשה הזאת בזמן התרגשות. עוד אני רוצה לציין שההרגשה הלא נעימה הזאת לפעמים מאוד משמעותית וחזקה, ולפעמים היא יותר חלשה. יכול להיות שההרגשה הלא נעימה הזאת היא פעימה מוקדמת, אבל כשעשיתי לפני חצי שנה אקו לב במאמץ, בזמן הבדיקה הרגשתי קצת את ההרגשה הזאת, ולא הופיעה שום הפרעת קצב. ברקע יש לי דלקת מפרקים מקשחת, קרוהן ופסוריאזיס, ומקבל תרופה בשם פנטסה בשביל הקרוהן. איזה כיוון אני צריך לברר? והאם זה מטריד? תודה.

מטריד ? אותך ברור שכן. אני כן סבור שמה שאתה מרגיש זה את הפעימות המוקדמות גם אם באקו במאמץ זה לא הוכח. אם תפקוד הלב שלך תקין - לפעימות המוקדמות בכמות הנוכחית אין משמעות פרט להרגשה הלא נעימה. אם זה מפריע לך בתפקוד היום יומי אפשר לנסות טיפול תקופתי.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים