בדיקות לאבחון הגורם לנוזל פריקרדיאלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

22/08/2018 | 01:37 | מאת: יוסי

שלום רב, הלכתי היום לבית החולים לצורך ניקור וניקוז הנוזל הפריקרדיאלי, ובבית החולים החליטו לא לעשות ניקור בשלב זה מכיוון שלפי בדיקת האקו לב שביצעו לי בבית החולים כמות הנוזל הינה קטנה עד בינונית ולכן אין צורך בניקוז בשלב זה (אציין שבבדיקה שביצעתי במסגרת קופת החולים מצאו נוזל בכמות בינונית+). בבדיקה גופנית התרשמו שאין טמפונדה. הם הפנו אותי לרופא המשפחה להמשך בירור, על מנת לברר מה המקור לבעיה. אני מוטרד במידה מסוימת מכך שקיים אצלי נוזל פריקרדיאלי במידה בינונית כבר למעלה מחודש, לא יודעים ממה הנוזל ולמעשה עד עכשיו לא בוצעה בדיקה אבחנתית מספקת. אציין שלקחתי כבר נקסין במשך 10 ימים וזה לא עזר (אפילו החמיר מעט), וכן יש לי ערך CRP שהוא כמעט 0 (ככה שכנראה זה לא דלקת?), ESR תקין, תפקודי קרישה תקינים. שאלותיי: 1. אודה לך אם תוכל לכתוב לי אילו בדיקות נהוג לבצע בדרך כלל לצורך אבחון של נוזל פריקרדיאלי? 2. האם בדיקת CT יכולה לבדוק אם הנוזל הפריקרדיאלי מופיע בשל ממאירות? לצורך כך, האם מספיק בדיקת CT לאזור מסוים בגוף (למשל CT חזה), או שעדיף בדיקת CT כל גופי? במידה ולא יאשרו לי CT, האם בדיקת מיפוי עצמות יכולה גם כן לעזור לצורך בבירור זה? תודה מראש על העזרה!

כפי שכתבתי לך יש מספר סיבות לנוזל פריקרדיאלי מדלקת ועד גידול. לא אוכל לפרט כאן את כל הסיבות. אם מחפשים גידול כמובן שבדיקות רק של הלב אם זה CT או MRI לא מספיקות ויש לסרק את כל הגוף.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים