ונטולין או סלבותרים ותרופות חוסמי בטא

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

24/07/2018 | 23:35 | מאת: ונטולין או סלבותרים ותרופות חוסמי בטא

בזמנו החזקתי אצלי משאף ונטולין לשעת חירום במקרה של התקף אסטמה (לטנטי אצלי). אני נמצא במעקב (אחת לשנה) במחלקת ריאות בבית החולים. שם קבעו שעלי להשתמש באופן קבוע במשאף סרטייד דיסק, פעמיים ביום, וכך אני עושה. הם גם הציעו לי להחזיק משאף "סלבותרים" במקום ונטולין, לשעת חירום. עדיין לא נקבע לי תור לביקור חוזר במחלקת הריאות. שאלות: 1. עד כמה הסלבותרים איננו בטוח בשימוש במקביל לחוסמי בטא לבעית לחץ הדם והפרעות הקצב? 2. האם ונטולין אינו מקובל יותר בשימוש? 3. האם הסלבותרים יכול להחליף את הונטולין בשעת הצורך? בתודה ובברכה, עמוס

בחירת התרופה לאסטמה ( סלבותרים או ונטולין ) צריכהה מן הסתם להיקבע ע"י רופא הריאות שלך ולא הקרדיולוג. אותי אתה יכול לחילופין לשאול איזה חוסם ביתא יותר מתאים לנטילה אצל חולה אסטמה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים