דופק נמוך בהתקף חרדה?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

12/04/2018 | 05:25 | מאת: יוסי

שלום דוקטור, אתן לך רקע בקצרה. אני בן 21 ויש לי הומגלובין גבוהה , ובעבר היו לי התקפי חרדה (לפני כ 5 שנים) , כיום חוץ מבעיית ההומגלובין הגבוהה, חזרו לי כנראה התקפי החרדה. היות ואני מכיר את התחושה של ההתקף והסיבות שבגללן הוא נגרם בזמן האחרון לא יכולתי שלא לשים לב לדבר שמעט מדאיג אותי, בעיקר בלילה לפני שינה אני חווה הרגשה שדומה מאוד להתקף חרדה, מרגיש מתח ואדרנלין בגוף, אבל הדופק שלי לא נראה כמו בעבר , אני ידוע שהאדרנלין שבהתקף גורם לדופק לעלות , אבל אצלי הפעם קורה הפוך, אני מרגיש שאני בהתקף חרדה, אני ברעידות ומתח , והרגשה של מעט מועקה בחזה שמרגישה לי מוכרת, אבל הדופק שלי במקום לעלות צונח , מתחת ל60, מגיע ל52 ו 55, שזה עוד יותר מלחיץ אותי אבל הדופק בכל זאת לא עולה משמעותית (נשאר בטווח ה50 - 60), אני לא בכושר כלל, ובשבת בצהריים פתאום קיבלתי סחרחורת, דופק גבוהה, הרגשתי שהשרירים שלי קופצים ברגליים ובידיים, לחץ חזק בחזה, תשישות ומחנק, והרגשתי כאילו השרירים שלי בפנים מכווצים מאוד (בחיים לא הרגשתי את כל זה בצורה הזאת) נשכבתי על הדשא למשך 20 דקות אני חושב בתחושה שאני מחזיק את עצמי בשיניים לא לאבד הכרה, הרופאים לא לוקחים אותי ברצינות, אני מבין את הסיבה, אבל זו האמת ואני באמת מכיר את התחושה של התקפי החרדה אבל נראה לי שזה לא היה זה הפעם, מאז הדופק שלי נמוך כמתואר. נבדקתי בבית חולים, עשו לי הקזת דם ושחררו אותי לבית. אשמח לתשובה/דעה, יוסי.

הדופק לא חייב לעלות בזמן התקף חרדה,בצעירים יכול להיות גם רפלקס שדווקא גורם לדופק איטי ( רפלקס וגאלי ) . תטפל בחרדות והכל ( גם הדופק ) יסתדר !

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים