SVT

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

05/04/2009 | 21:01 | מאת: מיכל

שלום! לביתי בת ה-6 שבועות התגלה חור בלב VSD יומיים לאחר לידתה. בגיל שלושה שבועות הרגשתי שהתינוקת אינה במיטבה וגילינו כי ישנה בעיה נוספת ששמה SVT. במשך עשרה ימים הופיעו אצלה חמישה אירועים שהגיעו עד 270 פעימות לדקה. כעת היא מטופלת בדארלין וטמבוקור.עליי לציין כי היא נראית רגילה לחלוטין אינה כחולה והיא עולה יפה במשקל כפי שצריך בגילה. בפעם האחרונה שעשינו אקו נאמר לנו כי נראה מפל שהחל לרדת בחור והדבר מעודד. אני מודאגת מאד!!!! האם הילדה תוכל לצאת מהמצב הזה? האם היא תהיה יכולה להפסיק את התרופות, ואם כן מתי? אני מפוחדת מאד מאד. האם היא תוכל לחיות כילדה רגילה לכל דבר?

07/04/2009 | 15:42 | מאת: שוקי

50 חולים (לשעבר) שנוטלים מגנזיום על בסיס יומי אינם סובלים יותר מהפרעות קצב או מפעימות מוקדמות, כולל נערה בת 18 שסבלה מ – אס וי טי ואחת לשבועיים הייתה מפונת לבית החולים והייתה מועמדת לאבלציה. כל אלו אינם סובלים יותר מהפרעות קצב. מדוע הרופאים מתעלמים מפיתרון פשוט כגון המגנזיום. סבלתי ומפעימות מוקדמות ומפירפור פרוזדורים מגיל 15 (כיום בן 59) כולל אישפוזים רבים, הגבלות גופניות ופעילות גופנית מצומצמת מאוד ואין ספור ניסיונות בקוקטיילים שונים ומשונים, ברור היה לי שהרופאים מגששים באפלה. עברתי אבלציה אצל פרופסור בלאסן ללא הצלחה. כיום, לאחר שנתיים שהנני נוטל 500 מ"ג מגנזיום ליום (250 מ"ג בוקר ו- 250 מ"ג בערב) איני סובל יותר מפירפור הפרוזדורים או פעימות מוקדמות, אני שוחה כל יום שעה בלי הפסק בקצב שלא היה מבייש צעירים ובריאים. כל הרופאים שאליהם פניתי פטרו אותי כלאחר יד, רק רופא אחד אמר לי: "שמע, לו היתה לי אפשרות להעניק לך תואר בפרופסורה הייתי עושה זאת". מדוע הרפואה הנאורה של היום לא חשבה על האפשרות לתת מגנזיום בהפרעות קצב? מדוע אין להם תשובה לעובדה שרוב הפרעות הקצב קורות בערב או במנוחה לאחר מאמץ? האם חשבתם על הרעיון שמלאי המגנזיום בגוף מדלדל לקראת סוף היום או לאחר מאמץ גופני? זו הסיבה האמיתית הגורמת לתופעה. כל כך פשוט שהרופאים אינם מוכנים להודות שיש דברים בגו. האם 50 חולים שהבריאו לא אמורים להדליק נורית אדומה ולו קטנה? את טובתי האישית בנדון השגתי כבר לפני שנתיים, אינני שרלטן, אין לי שום כוונה להתפרסם או למטרות רווח. לנגד עיניי טובת מאות אלפים בארץ ומיליונים בעולם שלפחות לאחוז גבוה מהם המגנזיום עשוי לעזור.!. שוקי 0503397020 נ.ב.תבדקי עם הרופאים למרות שהם סקפטים לגבי האפשרות לתת מנות קטנות של מגנזיום עדיף מתרופות למבוגרים זו תרופת פלאים,במידה ובתך סובלת משילשולים אזי זה מחזק את הטענה שלי על איבוד מגנזיום

12/04/2009 | 12:03 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום מיכל, אינני קרדיולוג ילדים, ועל כן העדפתי להמתין לשובו של ד"ר הגש מחו"ל, אך לאור תגובות לא אחראיות לפנייתך בחרתי בכל זאת להשיב. תשובתי היא כמובן כללית, ואינה באה במקום ייעוץ פרטני ע"י הרופא המטפל. VSD הינו מום לב שכיח. חורים קטנים כאלה ברוב המקרים נסגרים מעצמם, ואין להם שום משמעות לגיל הבוגר. SVT היא הפרעת הקצב השכיחה ביותר בילדים. במקרים רבים היא מוגבלת בזמן, ולעיתים קרובות ניתן להפסיק את הטיפול התרופתי בתוך חצי שנה עד שנה. שתי הבעיות מחייבות בשלב זה מעקב ע"י קרדיולוג ילדים. העובדה כי הילדה נראית רגילה לחלוטין ועולה יפה במשקל - בהחלט מעודדת לגבי שתי הבעיות שציינת. רפואה שלימה וחג שמח.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים