שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

03/11/2015 | 22:51 | מאת: שיר

ואודה על תשובה כנה (: איך היית מרגיש לו לקוח שלך היה מטיל ספק בהצעת טיפול שנתת לו ומבקש חוות דעת שנייה ? לחילופין לו היית שם עצמך בנעליו, מה היית עושה ? לעיתים מרחף הפחד שרופאי שיניים מעודדים טיפולים שהם לא מחויבי המציאות... אזי מהי הדרך להתמודד עם כך ?

שלום שיר, שאלתך הגיונית וחשובה אך אין היא צריכה להישאל כלל, שכן כשהיא נשאלת היא מראה על עננה המרחפת בין נותן שרות ללקוח, רופא/ מתרפא במקרה שלך. ראשית הביני שאין אמת מוחלטת ברפואה. הרופא הוא אדם ככל האדם. תמיד קיימת יותר מדרך אחת או חלופת טיפול אחת לפתרון בעיה או צורך טיפולי ברפואת שיניים או ברפואה כללית. לכל דרך יתרונות וחסרונות סיכויים וסיכונים, ואותם יש להסביר היטב למתרפא טרם הטיפול, לשתפו בלבטים ולקבל הסכמתו לדרך הטיפול המתאימה ביותר עבורו. לעתים, הדרך אינה היעילה ביותר, היקרה ביותר או ה"טובה" ביותר, אך , היא המתאימה ביותר לטיפול באותו מתרפא. תמיד, כשיש לפתור מצב רפואי דנטלי מורכב, קיימים לבטים, אפילו לרופא המנוסה ביותר. כדאי לשתף את המתרפא בהם וכך מונעים מראש אי הבנות וחיכוכים מיותרים. כשהתרפא מבין את כל החלופות המתאימות לטיפול במקרה שלו על השלכותיהן השונות כולל הבדלי העלויות ביניהן, בדרך כלל חוות דעת נוספת אינה נדרשת. בכל מקרה, לדעתי, על הרופא לעודד כל מתרפא המרגיש חוסר בטחון או המתקשה לקבל החלטה, לפנות לייעוץ נוסף ואפילו להמליץ על רופא אחר שלדעתו מתאים לטפל או לייעץ למקרה שלו. אין פסול בחוות דעת נוספת, היא רק תשרת טוב יותר את הרופא והמתרפא כאחד. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים