השתלת עצם בלסת תחתונה

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

29/10/2015 | 13:46 | מאת: dina katz

שלום באיזה שיטה להשתלת העצם בלסת התחתונה יש סיכויים יותר טובים\גדולים להצלחתם: השתלת עצם עצמונית בשיטה INLAY דו"צ מאגן. או בשיטה DISTRACTION? אני בת 65 וסובלת מאוסטאופורוזיס

שלום דינה, חסר עצם בחלק אחורי של לסת תחתונה הוא אתגר טיפולי. לכל רופא שיטה מועדפת עליו. דיסרקציה מחייבת המצאות עצם של לפחות חמישה שישה מ"מ מעל התעלה המנדיבולרית. INLAY משמעו הוספת עצם לתוך העצם הקיימת ומשמש בעיקר להוספת עצם לרוחב הלסת כלומר להרחבתה ומבוצע כשיש מספיק עצם במימד האנכי וחסרה עצם במימד האופקי. את כנראה מתכוונת ל ONLAY בו מונחת עצם מעל העצם הקיימת במקרים בהם יש חסר עצם במימד האנכי. מתאימה למקרים של פחות מחמישה מ"מ עצם קיימת. חשוב להבין שסיכויי ההצלחה לקליטת עצם בגובה של יותר משישה מ"מבניתוח אחד אינם רבים. לשתי השיטות סיכויים וסיכונים שאני בטוח שפורטו בפניך. קיימות שיטות נוספות פחות טראומטיות, חלקן עושות שימוש בעצם הלסת כמקור תרומה לעצם החסרה וגם שיטות כאלו העושות שימוש בעצם ממקור זר. יש המוסיפים טרומבוציטים עצמיים כמו PRP או PRF, תוכלי לקרוא על כך בין היתר באתר שלי. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים